loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu; Erdoğan millet ile devlet kurumları arasına ekilmiş bir fitne arıyorsa, önce aynaya, sonra da etrafına bakmalıdır!

Kılıçdaroğlu; Erdoğan millet ile devlet kurumları arasına ekilmiş bir fitne arıyorsa, önce aynaya, sonra da etrafına bakmalıdır!
Tarih: 01.09.2023 - 12:34
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Adli Yıl açılış törenine katıldı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Erinç Sağkan’ın çok değerli uyarılarda bulunduğu konuşmasının yayınlanması, Cumhurbaşkanlığı ekibi tarafından engellendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada;

"Adli Yıl Açılış Töreninde Erdoğan’ın konuşması neredeyse tüm televizyonlarda canlı yayınlanırken, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Erinç Sağkan’ın çok değerli uyarılarda bulunduğu konuşmasının yayınlanması, Cumhurbaşkanlığı ekibi tarafından engellendi.

Konuşmasında “Adalet sistemine inancı zayıflamış bir toplumun, devletine ve kurumlarına güveni de örselenecektir.” diyen ve bunu bir “fitne” olarak tanımlayan Erdoğan’a sormak isterim…

Sayın Sağkan’ın “Mesleğimizi icra ettiğimiz yargı sisteminde hukuka güven alarm vermektedir.” uyarısı mı fitnedir, yoksa bu konuşmanın engellenmesi mi?

Sayın Sağkan’ın “Ülkemiz, Hukukun Üstünlüğü Endeksi’nde 140 ülke arasında 116; Doğru Avrupa ve Asya kategorisinde ise 14 ülke arasında sonuncu olmuştur.” uyarısı mı fitnedir, yoksa bu konuşmanın engellenmesi mi?

Sayın Sağkan’ın “AYM ve AİHM kararları mahkemeler tarafından emsal dosyalarda göz ardı ediliyor.” uyarısı mı fitnedir, yoksa bu konuşmanın engellenmesi mi?

Sayın Sağkan’ın “Meslektaşımız ve milletin iradesiyle seçilmiş Milletvekili Can Atalay’ın olması gereken yer, demir parmaklıkların arkası değil, AYM’nin emsal kararları gereğince milletin Meclisi’dir.” uyarısı mı fitnedir, yoksa bu konuşmanın engellenmesi mi?

Erdoğan millet ile devlet kurumları arasına ekilmiş bir fitne arıyorsa, önce aynaya, sonra da etrafına bakmalıdır."

 

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları