loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın elleri kanlıdır

Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın elleri kanlıdır
Tarih: 22.10.2013 - 15:42
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Terör örgütüyle içli dışlısın, benim çocuğumu vuran mermi Türkiye'den geldi diyor baba. Erdoğan'ın elleri kanlıdır, Ortadoğu'da bu vardır'' dedi...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Kılıçdaroğlu'nun satırbaşları:

- Sevindirici bir gelişme yaşandı pilotlarımız serbest kaldı. Bizimkiler karşıladı havalimanında sanki kendileri kurtarmış gibi.

- Otur Katar Şeyhi'ne dua et.

- Esas şunu sor kendine o pilotlar neden esir alındı.

- Türk vatandaşları Lübnan, Suriye, Mısır, Irak’ta sokaklarında özgürce geziyor mu gezemiyor mu. Gezemiyor. Senin izlediğin politika yüzünden.

- Şimdi de çıkmış şov yapıyor.

- Sen önce dön kendini sorgula bakalım.

- Erdoğan bugün hiçbir Ortadoğu ülkesine gidemez. Yalnızları oynuyor. Biri bana telefon eder mi diye bekliyor.

- Kimse sana telefon etmez. Senin ne itibarın ne de ağırlığın var.

- Türkiye’nin itibarını yeniden ayağa kaldırmak için yollara düşen parti yine CHP.
Oradakilere şunu söylüyoruz: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları sizin kardeşinizdir.”
Terör örgütleri ile iç içe geçmiş bir siyasi parti olabilir mi?

- Hükümet kendini sorgulamalı. Türkiye Ortadoğu bataklığına itildi. Hükümetin meşruiyeti uluslararası alanda tartışılıyor.

- Suriye'den mülteciler gelecek 100 bin kişi kırmızı çizgimizdir demişti. Açın gazetelere bakın. Yüz bin mi kaldı. Sayının kaç olduğunu kimse bilmiyor. Yolgeçen hanına çevirdiler sınırı. Sen o sınırı kontrol edemezsin. Terör örgütüyle içli dışlısın, benim çocuğumu vuran mermi Türkiye'den geldi diyor baba. Erdoğan'ın elleri kanlıdır, Ortadoğu'da bu vardır.

- Dışarıda güven bunalımı yaşıyoruz, Demokratik ülkeler, iktidarın güven vermediğini biliyor.

- Adım adım demokrasinin dışına itiliyoruz. Otoriterleşen bir sürecin içine giriyoruz. Yargı Türkiye'de adalet dağıtmaktan uzaklaştı. Toplumu ayakta tutan adalet duygusudur. Haksızlıklara karşı durmak bir adalet duygusudur.

- Adalet milletin vicdanı demektir. Milletin vicdanı demektir. Milletin vicdanı yaralanırsa orada adalet biter.

- Bir tek kişiye yapılmış adaletsizlik topluma yapılmış haksızlıktır der bilim insanları.
O yüzden Hz. Muhammed güzel söylüyor: ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır’ diyor.

- Fransa’da bir Dreyfus davası vardı. Fransa’nın aydınları, başta Emile Zola, Dreyfus’a yönelik haksızlığa karşı savaş açtılar. Bizde Dreyfus çok Emile Zola yok. Emile Zola insanlığı yükseltmiştir. Fransa’nın da namusunu kurtarmıştır.

- Ben kalemlerini kiraladılar dediğimde bana kızıyorlar. Sana aydın dedik. Haksızlık varsa neden konuşmuyorsun. Bizim ona aydın dememizin sebebi toplumun önderi olmalarıdır.

- Darbelerden bu ülke çok çekti. En çok çeken de CHP'dir. Darbeleri hiçbir zaman savunmadık. Darbecilerin önünde asla el pençe durmadık. Her zaman darbecileri eleştirdik.

- Biz kin ve nefret içinde olan bir parti değiliz. Biz kin beslemeyiz. Siz darbecisiniz dediler oysa hiçbir zaman darbecileri savunmadık.

- Bu ülkenin demokrasiye, özgürlüğe ihtiyacı var.

- Kim darbe teşebbüsünde bulunursa yargılanır. Ama yargılamanın hukuk içinde, adalet içinde olması gerekir. Bu bir evrensel kuraldır.

- Balyoz davası görülüyor. Kim darbe teşebbüsüznde bulunursa yargılanır, bu bizim kırmızı çizgimiz. Ama yargılamanın hukuk içerisinde, adalet içerisinde olmalıdır.

- Bu dava ilginç bir dava. Önce kuvvet komutanları nerede yargılanacak? Kanunlar hiçbir kamu görevlisine suç işleme yetkisi vermez. Göreviyle ilgili suç kavramı; görevinin verdiği yetki, olanak ve fırsatları kullanarak suç işlemesidir. 'Siz o mahkemede değil bu mahkemede yargılanacaksınız' dendi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları