loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu, Filistin öteden beri hak arayan bir ülkedir; Savaş olmasını asla istemeyiz!

Kılıçdaroğlu, Filistin öteden beri hak arayan bir ülkedir; Savaş olmasını asla istemeyiz!
Tarih: 07.10.2023 - 15:57
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; Filistin öteden beri hak arayan bir ülkedir. Filistin halkının her zaman yanındayız. Savaş olmasını asla istemeyiz.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Marmaris'te düzenlenen Yerel Medya Çalıştayı'na katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çalıştayın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

ABD tarafından Türkiye'ye ait bir silahlı insansız hava aracının (SİHA) Suriye'nin kuzeyinde düşürülmesine ilişkin soruya CHP lideri Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:

“Bir; Türkiye'nin egemenlik haklarına bir başka ülkenin müdahalesini asla doğru bulmuyoruz ve kabul etmiyoruz. İki; Dışişleri Bakanlığı, Millî Savunma Bakanlığı, bu konuda topluma yeteri kadar aydınlatıcı bilgi vermemiştir. Bu da büyük bir felakettir.”

Gazze Şeridi’nde yaşananlarla ilgili soru üzerine de CHP lideri Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Filistin öteden beri hak arayan bir ülkedir. Filistin halkının her zaman yanındayız. Savaş olmasını asla istemeyiz. Demokratik ölçüler içerisinde uluslararası kuruluşların da devreye girerek hem barış sağlaması hem de Filistin'in hakkının teslim edilmesi lazım.”

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları