loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu Gelince Orman Trafiğe ‘sıkıştı’

Kılıçdaroğlu Gelince Orman Trafiğe ‘sıkıştı’
Tarih: 19.09.2014 - 11:04
Kategori: Gündem

Sonuçta CHP lideri, çArşı için tribündeydi ancak ülkedeki baskı ortamı onun taraftarla yan yana oturmasına engel oldu. çArşı bile korkmuştu daha fazla muhalefet olmaktan.

- ‘O değil mi, bu?’
- ‘Yok be yav, ne alaka bu havada.’
- ‘O, o, vallahi o...’

Bu sohbete Beşiktaş’ın Asteras Tripoli ile oynadığı UEFA Kupası maçı öncesi Atatürk Olimpiyat Stadı’nın girişinde kulak misafiri olduk. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve bir grup milletvekili, protokolü, bir yana bırakıp, seyircinin arasına katılıp, onlarla beraber maç izlemeyi, camianın suçlanan evlatlarına destek olmayı istemişti. Ancak İstanbul polisinin, “güvenliği sağlayamayız”, çArşı liderlerinin “Tehditler var, politize olmayalım, olay çıkar” ricası Kılıçdaroğlu’nun taraftar ile kapalı tribünde omuz omuza maç seyretmesine engel oldu. CHP Genel Başkanı’nın uçağı daha İstanbul semalarına yaklaşmadan, program değişecek, partili grup, alandan doğrudan şeref tribününe geçecekti. Gerçekten, CHP’nin ağır topu Erdoğan Toprak’ın cep telefonuna gelen mesajlar, Kılıçdaroğlu’nun BAĞZI kesimleri nasıl rahatsız ettiğini belgelemeye yetecek cinstendi: “1453 taraftar grubu karışıklık çıkarıp faturayı Kemal Bey’e kesecek, siyasetten uzak durmak istiyoruz vb. vb.” Hatta, maçı otelde izleyin diyen de oldu. Ama stada gitmekten vazgeçmedi CHP lideri. Maç öncesi yaptığı açıklama ile de haklarında, “misketle, sapanla anayasal düzeni değiştirmek, darbe girişiminde bulunmak” savıyla dava açılan çArşı grubu üyelerine desteğini verdi.

90 dakika boyunca maçı büyük bir dikkatle izleyen Kılıçdaroğlu kâh heyecanlandı, kâh sakinliğini korudu. Hatta Oğuzhan’ın direkten dönen şutu sonrası yan yana maç izlediği 2. Başkan Ahmet Nur Çebi’ye dert yandı “Biraz içeri düşse goldü” diye. İkinci yarıda Cenk’in karşı karşıya kalıp atamadığı pozisyon da Kılıçdaroğlu’na, “tüh” dedirtti. Yine çArşı’nın, “Yağmurlu bir günde görmüştüm seni” bestesine de ayak uydurdu maç içinde. Asteras golünü ise üzgünce izledi. Elbette gözler, CHP Genel Başkanı’nın yanında Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ı da aramadı değil ama yoktu Orman, anlaşılan ana muhalefet partisinin lideri ile yan yana fotoğraf vermek istememişti. “Trafiğe takıldı, maçı kaçırmamak için döndü” dendi. Ama herkes Orman’ın niye gelmediğini kestiriyordu üç aşağı beş yukarı... 

Kılıçdaroğlu Gelince Orman Trafiğe ‘sıkıştı’

Gelgelelim, kongre üyeleri ve taraftarlar Orman gibi düşünmüyordu. CHP Genel Başkanı’nı bağırlarına bastı. Kimi özçekim kuyruğuna girdi, kimi dert yandı. Kılıçdaroğlu da, çArşı’yı övdü. “çArşı hepimizin. Evrensel değerleri üzerlerinde barındırıyorlar, artık sadece taraftar grubu değiller 81 ilde ve Avrupa’da sevenleri var” derken, Beşiktaşlı yönetici Ahmet Nur Çebi, “çArşı Beşiktaş değil” gafını, “yani sadece Beşiktaş değil, Fener ve Galatasaraylılar da destek veriyor” diye düzeltti.

Sonuçta CHP lideri, çArşı için tribündeydi ancak ülkedeki baskı ortamı onun taraftarla yan yana oturmasına engel oldu. çArşı bile korkmuştu daha fazla muhalefet olmaktan.  

Arif Kızılyalın - Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları