loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: ''Hazreti Hüseyin saltanata biat etmeyen kişidir''

Kılıçdaroğlu: ''Hazreti Hüseyin saltanata biat etmeyen kişidir''
Tarih: 13.11.2013 - 16:32
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu ''Aşura Matem Merasimi''nde, ''Hazreti Hüseyin saltanata biat etmeyen kişidir'' dedi...

-“Kerbela faciası iktidar hırsının neler yaptırabileceğinin en acı örneğidir.”

-“Yeni Kerbelalar görmek istemeyen herkes öncelikle içindeki yezidi yok etmelidir”

-“Hz. Hüseyin en büyük cihat zalimin karşısına çıkıp sen haksızsın demektir diyor”

-“Kerbela yürekleri dağlayan bir acıdır. Kerbela ölümün ölümsüzleştiği en belirgin bir olaydır”

-“Hz. Ali haksızlık karşısında eğilirseniz önce hakkınızı, sonrada şerefinizi kaybedersiniz demiştir”

-“Zalimin karşısına çıkıp sen haksızsın demekle başlar insan olmak.”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Halkalı’da “Evrensel Aşura Matem Merasimi”ne katıldı ve haksızlık karşısında boyun eğmeyin çağrısında buludu

“Haksızlık karşısında eğilenlerin önce hakkını, sonra şerefini kaybedeceğini belirten Kılıçdaroğlu “Evrensel Aşura Matem Merasimi”nde bir konuşma yaptı ve şunları söyledi;

TBMM’nin saygıdeğer Başkanı, Sayın Valim, İran’dan gelen komşu dost ülkemizin değerli konuğu, değerli belediye başkanları, milletvekilleri, sevgili canlar, sevgili Ehlibeyt dostları, hepinize saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.

Kerbela faciasının 1374. yılındayız. Yine kalplerimizi derinden sızlatan o meşum olayın yıldönümündeyiz. Kerbela yürekleri dağlayan bir acıdır. Gönlünde Ehlibeyt sevgisi olan her Müslüman’ın ortak hüznüdür. Bu itibarla Kerbela ölümün ölümsüzleştiği en belirgin bir olaydır. Muharrem ise Hz. Hüseyin ve Ehlibeytin mübarek kanlarının Kerbela’ya akıtıldığı zamanın adıdır. İnsanlık Kerbela’da neler olduğunu, o bela çölünden sağ çıkan Hz. Zeynep’ten duydu. Bugün Hz. Hüseyin için akıtılan tüm gözyaşları Zeynep’in gözyaşlarıdır.

Sevgili canlar, Hz. Hüseyin saltanata biat etmeyen kişidir. Hz. Hüseyin en büyük cihat zalimin karşısına çıkıp sen haksızsın demektir diyor. Hz. Hüseyin ve beraberindekiler haksızlık karşısındaki asil ve onurlu duruşlarıyla insanların gönüllerinde taht kurmuşlardır. Zulmü yapanlar ise vicdanlarında mahkum olmuşlardır. O masumlar haksızlığa karşı boyun eğmemeyi, boyun eğmemenin bedelini gerektiğinde canlarıyla ödemeyi bizzat göstermişlerdir. Nitekim Hz. Ali haksızlık karşısında eğilirseniz önce hakkınızı, sonrada şerefinizi kaybedersiniz demiştir.

Değerli dostlar, kendi iktidarını hak bilip muhalif olanları din dışına itmek dinin saltanata dönüştürülmesidir. Kerbela faciası iktidar hırsının neler yaptırabileceğinin en acı örneğidir. Tarih boyunca iktidar hırsıyla gözü dönen muktedirlerin vahşetleri karşısında insanlığı ayağa kaldıracak kardeşlik ve dostluk duyguları hep yeşermiştir. Ne Irak’ta, ne Suriye’de, ne de Mısır’da dünyanın neresinde olursa olsun her türlü zulmün, şiddetin ve nefretin karşısındayız.

Yeni Kerbelalar görmek istemeyen herkes öncelikle içindeki yezidi yok etmelidir. Benim zalimim iyidir anlayışı Müslümanlıkta yoktur. Zulme rıza zulümdür. Bu cennet vatanda birbirimizin değerini daha iyi anlamalıyız. Hiçbir ayrım yapmamalıyız. Kimseyi ne inancından, ne etnik kökeninden dolayı kıramamalıyız. Dostça ve kardeşçe el ele, gönül gönüle birlik ve beraberlik içinde huzur ve güvenle yaşamalıyız. Allah’ımız birdir, kitabımız birdir, peygamberimiz birdir, ehlibeytimiz birdir.

Saltanat hırsıyla gözünü kan bürümüş hiçbir zalim adı barış anlamındaki yüce dinimizin engin sulhunu asla bozamamıştır. Camilerde bizimdir, cemevleri de bizimdir. Ramazanda bizimdir, Muharremde bizimdir. Biz 76 milyonuz, biriz ve beraberiz. Hiçbir kimse bu kardeşlik kalesinde en ufak bir gedik açamaz, açamamıştır da.

Sevgili kardeşlerim, Kerbela insanlıktan nasibi olan herkesin matemidir. Bu facia insanlık duyguları canlı olan herkesin içini acıtır. Kerbela bugün 72 milletin ortak acısıdır. 2 milyarı bulan tüm İslam dünyasının matemidir. Caferi kardeşlerimizin matemi hepimizin matemidir. Ülkemizdeki her yurttaşımızın matemidir. Hz. Hüseyin sevgisinde ayrışma, ötekileştirme değil, kucaklaşma ve dayanışma vardır. Kerbela incinsen de incitmemektir. Kerbela yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevmektir. Kerbela olduğun gibi görünmek, göründüğün gibi olmaktır. Kerbela’da Hz. Hüseyin ve Ehlibeytin duruşu tüm insanlığa insan olmanın yolunu bugünde açıkça söylüyor. Zalimin karşısına çıkıp sen haksızsın demekle başlar insan olmak.

Zulme karşı direneceğiz, zalime karşı direneceğiz. En güzel örneğini tarihte en görkemli örneğini Hz. Hüseyin vermiştir. Onun manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum, hepinize en içten selamlarımı, saygılarımı sunuyorum”

Genel Başkan Kılıçdaroğlu TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i de dinledikten sonra tören alanından ayrıldı ve MYK toplantısına başkanlık etmek üzere Ankara’ya döndü. İstanbul Halkalı’daki “Evrensel Aşura Matem Merasimi”ne CHP Genel Başkan yardımcısı Gürsel Tekin ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da katıldı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları