loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Sancar'ı aradı: 'Operasyon siyasi nitelikte'

Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Sancar'ı aradı: 'Operasyon siyasi nitelikte'
Tarih: 25.09.2020 - 18:18
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kobani eylemleri soruşturmasına ilişkin HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ı arayarak dayanışma mesajını ilettiği bildirildi.

HDP'den yapılan açıklamaya göre, görüşmede HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, operasyona ilişkin detaylar paylaştı.

Sancar, operasyonun demokrasi, barış ve özgürlük arayışlarına yönelik olduğunu ifade ederek, hükümetin içeride ve dışarıda büyük bir siyasi çıkmaz yaşadığını, bu nedenle HDP'ye yönelik saldırılarına hız vererek bu durumun üzerine örtmeye ve yeniden güç kazanmaya çalıştığını kaydetti.

Sancar'ın Kılıçdaroğlu'na, "Bu saldırı esas olarak HDP üzerinden bütün muhalefete yöneliktir” dediği, saldırıların ancak ortak mücadele ve ortak bir demokratik tutumla durdurulabileceğine işaret ettiği vurgulandı. Türkiye’nin her kesiminden saldırıya yönelik yükselen tepkiyi önemsediklerini belirten Sancar, "Artan saldırılar ortak mücadeleye olan ihtiyacı ve zarureti bir kez daha ortaya çıkarmıştır" dedi. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise, bu operasyonun siyasi nitelikte olduğuna inandıklarını belirterek, HDP'ye geçmiş olsun dileklerini ilettiği aktarıldı. Muhalefete yönelik bu tür saldırı ve operasyonların, iktidarın her alandaki sıkışmışlığıyla bağlantılı olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu'nun destek ve dayanışma duygularını paylaştığı ifade edildi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları