loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: İktidar sahaya çıkamıyor, milletvekilleri protesto ediliyor

Kılıçdaroğlu: İktidar sahaya çıkamıyor, milletvekilleri protesto ediliyor
Tarih: 17.11.2020 - 13:27
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"-Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Kapasite de, liyakat de, birikim de vardır.
Sorumluluk için devletin yönetilmesi lazım. Devleti yönetenler ayrım yaparsa bölücülük yamış olurlar. Bendensen hizmet veririm, benden değilsen hizmet vermem anlayışı demokraside olmaz. Bu nedenle iktidar ekonomide ve hukukta reform yapacaksa nasıl yapacağını anlatacak. 
İktidar sahaya çıkamıyor, milletvekilleri protesto ediliyorlar. O zaman iş bize düşüyor. 81 ile gitti arkadaşlarım. Şimdi arkadaşlarımızı görevin 2. etabı bekliyor. Çözümleri 81 ile gidip aynı kişilerle konuşup sadece çözümleri anlatacağız. Kısa, orta ve uzun vadeli önerilerimiz sıraladık.
Ekonomi Masası kurduk. Devlette çalışmış arkadaşlarımızı görevlendirdik. Arkadaşlarımız Mersin'e, Adana'ya, Hatay'a gittiler. Yine gidecekler. 
-Türkiye'nin sorunlarını çözecek en güçlü aktör CHP'dir. Sorunları çözemiyorlar çünkü liyakatleri yok. Sorunların altında kaldılar. Bizim çözme konusunda bilgi, birikimimiz var. Bizim kimseye verilecek hesabımız yok, hiç kimse bizi malvarlığımızla tehdit edemez.
-Millet perişan halde. Ama saraylarda oturanlar bu gerçeği görmüyorlar. Görmek, duymak istemiyorlar. Pembe hayaller peşindeler. Biz gerçeği anlatmaya devam edeceğiz.
-15 gün önce ekonomi pik yapıyor deyip, şimdi acı reçete içiereceğiz, diyenler bunlar değil mi?
-Dolarla ihale alanlar için ekonomi pik yapıyor. Dolarla devlete borç verenler için de ekonomi pik yapmış vaziyette.
AK Partili kardeşlerime seslenmek isterim: Bunlar kendilerini yerli ve milli olarak tanımlıyorlar. Türkiye vatandaşlarından dolarla borçlanmak için Hazine tahvili çıkarır mı? Sarayın bekçiliğini yapan için de geçerli sözüm. 
-Dolarla mevduat hesabı olanlar için de ekonomi pik yaptı.
-Dolarla fiyat garantisi alanlar için de ekonomi pik yaptı. 
Yandaşlar ve tefeciler için ekonomideki gidiş mükemmel. Çiftçi, işçi, emekli, esnaf, dul ve yetimler için ekonomi dip yaptı.
Gelirleri düştü, dözvideki her artış fiyata yansıdı.
Sudan elektriğe, ekmekten peynire zam.. Faturayı vatandaş ödeyecek.
 10 milyon 287 bin işsizimiz var. Cumhuriyet tarihinin işsizlik rekorunu kırdık. İşsizlik sigortasından para alanlar 225 bin kişi. 
Merkez Bankası'nda rezerv eksi 54 milyar dolar. Ekonomi pik yaptı diyorlar. İnsanda ahlak olur, vicdan olur.
-Bankalardaki mevduatın yüzde 56,7'si dolar mevduatı. Türk lirası kullanın çağrısı yapıyorlar.
-2015'te dövizde kur artışı nedeniyle 9 milyar 284 milyon lira fazla ödemişiz. 2018'de 25 milyar 117 milyon lira kur farkı ödemişiz. 2014-2019 arasında 61 milyar 719 milyon lira ödemişiz.
83 milyon insan 5 kişiye çalışmış. Bunlar için ekonomi pik yapmış. Bunu çiftçi, emekli, yeni doğan çocuk ödedi. Bu parayla 14 Avrasya Tüneli yapmak mümkündü. 12 Osmangazi Köprüsü, 8 Çanakkale Köprüsü yapmak mümkündü. Bütün esnafa sıfır faizli kredi vermek mümkündü. KYK borçları silinebilirdi. Çiftçilere büyük destek verilirdi. 
-Tarım Kanunu çıkarmışsınız. Bütçeden çiftçiler için gari safi mili hasılanın yüzde 1'inden az olamaz. Bugüne kadar uygulanmadı. 2020 bütçesinde çiftçiye verilen desteğin önemli kısmı 2021 bütçesinde kesiliyor. Yurt dışından mercimek ithal edip sen sesini çıkarmıyorsan açlığı hakediyorsun. Bütün çiftçilerin oylarını AK Parti çantada keklik görüyor. Çiftçi kardeşim sen alınterinin karşılığını almak istiyorsan adresin tektir kardeşim, Cumhuriyet Halk Partisi.
-Erdoğan ekonomide reform yapacağız, diyor. 18 yıldır ne yaptın arkadaş? Ne oldu da 18 yılın sonunda acı reçete koyuyorsun milletin önüne? Hala milletin önüne acı reçete koyarız diyor sarayda israfa devam ediyor. 
Bahçeli ile birlikte Kıbrıs'a gittiler. Kuzey Kıbrıs cumhuriyeti kutluyor, biz oraya piknik yapmaya gideceğiz, dediler. Şu devlet anlayışına bakar mısınız?
Bir uçak Erdoğan için, bir başka uçak Bahçeli için, bi uçak bakanlar için, Mevlüt Çavuşoğlu için. Bir atasözü var ya, ayranı yok içmeye diye...
Bu ülkede konteynerlerden beslenen milyonlar aklınıza gelmiyor mu? Sİzde ahlak, adalet duygusu var mı? Bütün dünyaya alay malzemesi oldunuz.
Oraya gittiler, Rauf Denktaş'ın mezarını ziyaret etmediler. Fazıl Küçük'ün mezarını ziyaret etmediler. Oraya gidiyorsan onu sağlayan kişinin adı Bülent Ecevit'tir, unutma. Ecevit'in adını ağzına alıyor mu alamaz. İyi ki almıyor.
-Ekonomide reform yapacağız, demek tefecilere selam göndermek demek. Zam yapacağız da millet önceden hazırlıklı olsun... Bu Londra'daki bir avuç tefecinin önünde diz çökmek demektir. Faizlerde, vergide, kamunun ürettiği mallarda, kamu hizmetlerinde artış yapacaklar. Memur ve emekli aylıklarını düşürecekler. 
Dünya sefalet endeksi diye bir endeks var. 2019'da çalışma yapılmış. Türkiye 4. sırada. 
Ekonomide reform yapacaksan önce çıkıp devlette israfa son veriyorum, 15 uçak olmaz, 1 uçak yeter diyeceksin.
Kamu İhale Kanunu 191 kez değişti. Buna son vereceğim, ihaleleri TV'lerin önünde yapacağım, kim uygun verirse ona vereceğim, diye söz vereceksin. Yapar mı, yapmaz.
-BDDK'ya, SPK'ya karışmayacaksın.
-Ekonomik ve Sosyal Konseyi toplayacağım, diyeceksin. 
Türkiye Valık Fonu 3 kez ihaleye çıktı 2 milyar dolar için. Kimse para vermedi. Ülker grubu da ihaleye çıktı. Talebinin 4 katı teklif geldi. Devasa Türkiye Cumhuriyeti'ne teklif bile gelmedi. Ekonomide reform yapacakmış, buyur yap. Faturayı saraya keseceksin. 
18 yılda zulme uğrayan milyonlar oldu. KHK'lerle binlerce kişi bir gecede işinden oldu. Sivil ölüme mahkum edildiler. Ağaç kökü yesinler, dediler. Bunlarda insanlık var mı? Gazeteciler, yazarlar, öğrencler, avukatlar hapse atıldı. Kozmik Oda'yı terör örgütüne açtılar. 
Bir dönem topluca generaller, paşalar yargılandılar, müebbet hapse mahkum edildiler. Sonra tamamı berat etti. Şu hukuk düzenine bakar mısınız? Rüşvet alan bakanlar, milletvekilleri hakkında soruşturma açılmadı. Tam aksine rüşvet alanlar büyükelçi yapıldı. 
Erdoğan çıktı ekonomi ve hukukta reform başlatıyoruz, dedi. Adaleti yerle bir ettik, bunu düzeltmemez lazım, diyorlarsa eyvallah. Bunun için yasa getirirlerse destek vereceğiz. 
Erdoğan hukukta reform konusunda ne kadar samimi? Adaletin dibe vurduğunu o da görüyor. Hakimler de görüyor. 
Adalet bakanı da 'Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun' demiş. Günaydın. Gereğini yaptınız mı? Şu ana kadar tık yok.
18 yıldır devleti yönetenler 18 yıl sonra 'Bu ülkede adaletsizlik var, çözeceğiz' dediler. İnsanın biraz yüzü kızarır. Adalette reform yapacaksanız, her önüne gelenin müdahale etmesinin kapılarını kapatacaksanız bir şeyler yapmak gerek.
1-AYM kararlarını uygulamayan yargıçları ne yapacaksınız? Birini terfi ettirip Yargıtay üyesi yaptılar.
2- Ceza İşleri Genel Müdürlüğü hakim savcılar için broşür hazırlamıştı. Bir maddesi şu: 'Tahliye konusunda HSK ile mutlaka istişarede bulunulduktan sonra irade oluşturulacaktır.' Bu talimatı veren HSK'yi ne yapacaksın?
3-Kamudan atılanları kamudaki görevlerine iade edecek misin?
4-Mafya liderlerini, uyuşturucu kaçakçılarını serbest bırakıp düşünce suçlularını hapse atmaktan vazgeçecek misiniz? Hakkında hüküm olmadığı halde 3,5 yıl bir insanı hapiste tutacaksınız. Kanun tutukluluk esas değildir deniyor. Talimatla bu kşi hapiste. Sen bunu yarın sabah tahliye ettirecek misin?
5-Baroları parçalamaktan vazgeçecek misin? 
6-Basın özgürlüğü konusunda Basın İlan Kurumu (BİK) ciddi tehdit unsuru. Beğenmediği haberler dolayısıyla 'ilan göndermeyeceğim' diyor. Cumhuriyet gazetesi BİK'in zulmüne uğradı. Fahrettin Altun'un pergolesi yüzünden. Altun bu inşaatı yaptı, izin almadı, yıktı. Cumhuriyet doğru haber yaptığı için ceza alıyor. Ne zamandan beri doğru haberler ceza konusu olmaya başladı? 
RTÜK tam bir baş belası. Havuz medyası her türlü şeyi yazar tık yok. Özgür medya için acaba bir şey bulup ekranlarını karartır mıyım, diyor. RTÜK bundan vazgeçecek mi? Yansız olarak TV'lere bakacak mı?
257 gündür yasalara aykırı olarak Odatv kapatılmış durumda. Sen hukukta reform siyorsan buna derhal son verecek misin?  
8-Şu kürsüden ya da Meclis genel kurulunda yaptığımız konuşmaları suç sayıp fezleke düzenleyen savcılar var. Muhbir vekiller hemen şikayet ediyor, savcılık fezleke hazırlıyor. 
Bahçeli çok sık eleştiriyor CHP'yi. Ona o görev verilmiş.
Biz bütün siyasi partilerle görüşen tek partiyiz. Çünkü biz demokrasiyi savunuyoruz. Halkımız hangi partiye oy veriyorsa bütün vatandaşlara saygılıyız. Partiler yasaya aykırı işlem yapıyorsa bu devletin savcısı, hakim, AYM'si var, görevini yapar. Hakim savcı yerine koyamayız kendimizi. Sen kendini haki m yerine koyuyorsan hukuk devletinin dibine kibrit suyu  dökmüşssündür. Yok öyle bir şey. HDP'ye kızıyorlar. Kızabilirsin. Ama suç örgütü gibi görüyorlar. HDP'li başkanvekili Meclisi yönetiyor. Sen de MHP'li vekil olarak söz istiyorsun, izin verirse kürsüye çıkıyorsun. HDP meclisi yönetemezmiş. Yönetiyor. Yönettiği zaman Meclis'e gelme sen. Mantık bütünlüğü olması lazım. 
Milliyeçiliğimizi sorguluyorlar. Vatan toprağını terk edenlerin bekçiliğini CHP'liler yapmaz. 
Tank palet fabrikası ordunun gözbebeği. 5 kuruş almadan fabrikayı Katar ordusuna peşkeş çekenler asla milliyetçi olamazlar. 
Ülke ekonomisini Londra'daki bir avuç tefeciye teslim edenlere bekçilik yaparlar, biz yapmayız. Seçim dönemi terörist mektubunu okutanlara sahip çıkanlar ne ülkücü ne mllliyetçidirler. 
İmralı'ya masa kurana destek vereceksin, ona karşı çıkana da neden AK Parti'yi desteklemiyorsun diyeceksin. Desteklemem. 
9-Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Seçimle gelenin yerine mahkeme kararı olmaksızın birini alıp kayyum olarak atayamazsınız. 
10- YSK kararıyla seçimlere katılma hakkı olanları tutuklayıp hapse atamazsın. 
11- Belediyelerin belde halkına hizmet vermesini engellemeyeceksiniz. Genelge çıkarıyorsun, sen neden Kanal İstanbul'a karşısın... Talimat veriyorlar afişleri kaldıracaksın. Niye kaldırayım, 'ya kanal ya İstanbul'. Yatırım yapacaksan Tunceli, Yozgat, Kayseri, Elazığ duruyor, git oraya yap. Bu devlet politikasıymış. MGK'da görüşüldü mü, hayır. Özel bir yasa çıktı mı? Hayır. Bir kişinin sözü devlet politikasıymış. Onu bekçilik yapanlar yer CHP'liler yemez.
Belediye başkanları konuşmayacakmış. Ne dersen de CHP'li başkanlar beldenin çıkarı döz konusu olduğunda konuşmak zorundadırlar.
12- Konuşmalarımızı broşür haline getiriyoruz. Mahkeme toplattı. Bunlarla ilgil ne yapacaksınız?
13-Bazı hakimler var ki iradesiz, seyyar hakimler. Talimatla şu mahkemeye git, diyorlar. Gidiyor. Başka mahkemeye gönderiyorlar. Bunlar hakkında ne yapacaksınız?
14- Adli yıl açılışının saray dışında yapılmasını sağlayacak mısınız?
Bunları yaparsanız anlarız ki reform yapacaksınız.
Adalete susadık. Bizi susturmaya sizin gücünüz yetmez. 
Kurdun kuzuya adil davranacağına inanırım ama bunların adaleti getireceğine inanmam."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları