loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu, Irak’ta Türkmenlere yönelik saldırıyı lanetledi

Kılıçdaroğlu, Irak’ta Türkmenlere yönelik saldırıyı lanetledi
Tarih: 24.01.2013 - 14:07
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Irak’ta Türkmenlere yönelik saldırıyı lanetledi...

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Hükümeti süratle, yaralanan Türkmenlerin tedavisi için devreye girmeye ve ırak merkezi hükümetiyle eşgüdüm içinde, yaralıları ambülans uçaklarla tedavi için Türkiye’ye getirmek dahil her türlü yardımı biran önce sağlamak için seferber olmaya çağırıyorum” dedi..

Yazılı bir açıklama yapan Genel Başkan Kılıçdaroğlu konuyla ilgili olarak şunları söyledi;


“Irak`ın temel kurucu unsurlarından olan Türkmen kardeşlerimize yönelik olarak Irak’ta süren kanlı saldırılarından sonuncusunun bu kere Tuzhurmatu`da meydana geldiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

42 Iraklı Türkmen kardeşimizi yaşamını yitirdiği ve Türkmen toplumunun seçkin önderlerinden bir çoğunun yaralandığı bu hain saldırıyı kınıyor, lanetliyoruz.

Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, merhumların yakınlarına ve tüm Türkmen camiasına başsağlığı, yaralanan değerli Türkmen liderlere acil şifalar diliyoruz.

Irak devletinin siyasi birlik ve toprak bütünlüğünün güvencesi olan Türkmenleri hedef alan tahrik amaçlı bu saldırıların Türkmen emelini yolundan asla saptıramayacak,, aralarındaki birlik ve bütünlüğü bozamayacaktır.

Irak`ın istikrarına, bölge barışına yönelik bu gibi katliamların tekrarlanmaması için tüm tarafların dikkat ve itidal içinde hareket etmelerinin gereğini bir kez daha anımsatmak istiyoruz.

Bu bilinçle, ırak hükümetinin bu vahşice saldırının planlayıcılarını en kısa zamanda adaletin önüne çıkaracağını, ırak toplumunun temel kurucu unsurlarından biri olan bu sadık ırak vatandaşlarının benzer saldırı ve tehditlerle karşılaşmasını önleyecek etkin önlemleri en kısa zamanda alacağına inanıyoruz.

Bu vesileyle, hükümeti süratle, bu elim olayda yaralanan Türkmenlerin tedavisi için devreye girmeye ve ırak merkezi hükümetiyle eşgüdüm içinde, yaralıları ambülans uçaklarla tedavi için Türkiye’ye getirmek dahil her türlü yardımı biran önce sağlamak için seferber olmaya çağırıyorum”


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları