loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu İşçi Partisi’ni ziyaret etti

Kılıçdaroğlu İşçi Partisi’ni ziyaret etti
Tarih: 11.06.2014 - 17:50
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu İşçi Partisi’ni ziyaret etti, Genel Başkan Doğu Perinçek ve İP yöneticileriyle görüştü...

Kılıçdaroğlu; “Cumhurbaşkanlığı konusunda kendilerinin ve arkadaşlarının görüşlerini aldık. Güzel bir görüş alışverişinde bulunduk. Büyük ölçüde görüşlerimizde paralellik zaten var”

İP Genel Başkanı Perinçek; “ Atatürk’ün Çankaya’sına yakışan, ülkenin bütünlüğünü, birliğini korumada kararlı, aynı zamanda Cumhuriyet’in değerlerine ve kurumlarına bağlı bir şahsiyetin Çankaya’da olması bütün yurttaşlarımızın ortak arzusudur. Çankaya yolları Cumhuriyet düşmanlarına kapalıdır.”

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak ve Bülent Tezcan ile birlikte İşçi Partisi (İP) Genel Merkezi’nde, Genel Başkan Doğu Perinçek’i ziyaret etti. Ziyaret sonrasında Perinçek ile birlikte açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Cumhuriyeti, çağdaşlığı savunma, güzel, umutlu bir Türkiye’yi inşa etme konusunda görüş birlikteliğinin bulunduğunu belirterek Doğu Perinçek’e teşekkür etti.

İP Genel Başkanı Dogu Perinçek de Kılıçdaroğlu ve beraberindekilerin, büyük bir nezaket, incelik göstererek cumhurbaşkanı seçimi konusunda partilerini ziyaret ettiğini belirterek, görüşmenin verimli olduğunu söyledi.

“Cumhuriyet’i ve vatan bütünlüğünü savunma, Türkiye’yi Cumhuriyet’in temelleri üzerine yeniden inşa etme, çağdaş bir Türkiye’yi yaratma konularında görüş birliği olduğuna” dikkat çeken Doğu Perinçek görüşlerini şöyle açıkladı;

“Atatürk’ün Çankaya’sına yakışan, ülkenin bütünlüğünü, birliğini korumada kararlı, aynı zamanda Cumhuriyet’in değerlerine ve kurumlarına bağlı bir şahsiyetin Çankaya’da olması bütün Cumhuriyet yurttaşlarımızın ortak arzusudur.

Çankaya yolları Cumhuriyet düşmanlarına kapalıdır.

CHP ve İşçi Partimiz bu seçimden başarıyla çıkacağımız konusunda milletimize çok büyük bir güven duymaktadır. Türk milleti önündeki sorunları çözecek yeteneğe, birikime, tarihsel kaynaklara sahiptir. O bakımdan da tam bir görüş birliğimiz var. Önümüze güvenle, iyimserlikle bakıyoruz. Türkiye’nin bugün başında bulunanlar bizi umutsuzluğa yöneltmiyor. Tam tersine onlardan Türkiye’mizi kurtaracak iradeye, kararlılığa sahibiz. Bu konularda bir görüş, anlayış birliği olduğunu görmekten de büyük sevinç duyduk. Sayın Genel Başkana çok teşekkür ediyorum, buyurun efendim”

Perinçek’ten sonra konuşan Kılıçdaroğlu’da şunları söyledi;

“Değerli basın mensupları, Sayın Genel Başkan ve arkadaşlarıyla beraber gerçekten güzel bir görüş alışverişinde bulunduk. Büyük ölçüde görüşlerimizde paralellik zaten var. Cumhuriyetin değerlerini savunmak, cumhuriyeti savunmak, çağdaşlığı savunmak, güzel bir Türkiye’yi, umutlu bir Türkiye’yi inşa etme konusunda görüş birlikteliğimiz var. Cumhurbaşkanlığı konusunda kendilerinin ve arkadaşlarının görüşlerini aldık. Yürekten teşekkür ediyoruz son derece güzel, samimi bir toplantı gerçekleştirdiğimiz için, bize bu olanağı sağladıkları için. Ben de teşekkür ediyorum Sayın Genel Başkana ve arkadaşlarına.”

Musul’da çatışmalara ilişkin soru üzerine Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:

“Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı Çetin Nuhoğlu ile görüştüm. 28 TIR’dan 20 şoför şu anda Musul yakınında bir yerde bulunuyor. 8 şoförden şu ana kadar haber alınamadığı bana aktarıldı. İlk kez Türk şoförleri Musul’a gidiyorlar ve orada bir sorunla karşılaşmışlar. Ben yakından izlemeye çalışıyorum. Sayın Nuhoğlu da gelişmeler hakkında bana bilgi verecek.

Ama ‘Dışişleri Bakanlığı bu konuda ne yapıyor’ diye sorarsanız, onu bilmiyorum. Dışişleri Bakanlığının oradaki gelişmeleri çok yakından izlemesi gerekiyor. Musul, Kerkük bizim için çok önemli. Oradaki bir siyasal gelişmenin Türkiye’yi etkileyeceğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Türkiye’nin kendi ulusal çıkarlarını koruma konusunda gerekli duyarlılığı göstermesini arzu ediyorum. Ama ‘Ahmet Davutoğlu’nun böyle bir kapasitesi var mı’ diye sorarsanız açıkça şunu söyleyebilirim; Davutoğlu’nun böyle bir kapasitesi yok. Beni üzen nokta da zaten bu.”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları