loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: ''İsim değil, nasıl bir Cumhurbaşkanı olmalı bunu görüştük''

Kılıçdaroğlu: ''İsim değil, nasıl bir Cumhurbaşkanı olmalı bunu görüştük''
Tarih: 30.05.2014 - 18:43
Kategori: Siyaset

MHP Lideri Bahçeli CHP Lideri Kılıçdardoğlu’nu ziyaret etti...

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile TBMM’de yaptığı görüşme 40 dakika sürdü. Görüşmede CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay ve Akif Hamzaçebi, Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak ve Aytun Çıray ile, MHP’den Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Yusuf Halaçoğlu, Genel Sekreter İsmet Büyükataman, Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve Celal Adan yer aldı. İki lider, görüşmeden sonra basına açıklama yaptı ve gazetecilerin sorularını birlikte yanıtladı.

“ Çok muhterem basın mensupları” diye açıklama yapmaya başlayan Bahçeli şunları söyledi;

“Türk siyasi hayatında kökü ve geleneği olan iki siyasi kurum cumhurbaşkanlığı seçimleri münasebetiyle bir araya gelmek suretiyle görüş alışverişinde bulunmuşlardır. Bu görüşme cumhurbaşkanlığı seçiminin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi, Türkiye’nin cumhurbaşkanlığı meselesini bir siyasi krize sürüklemeden halkımızın iradesiyle seçilmesine fırsat verebilecek değerlendirmelerde bulunarak olumlu ve olgun bir görüşme oldu kanaatindeyiz.

Süreç devam etmektedir. Bu süreci iki siyasi kurumda yakından takip ediyor. Gelişmeler içerisinde tekrar görüşmeleri gerekiyorsa devam edecektir. Netice itibariyle inşallah cumhurbaşkanlığı meselesi Türkiye’de çözüme kavuşmuş olacaktır.

Soru- Bir isim konuşuldu mu efendim? Ortak bir isim ortaya çıktı mı?

Devlet BAHÇELİ- Hiçbir isim telaffuz edilmemiştir. MHP olarak da isimlerden ziyade prensipler üzerinde durduğumuz herkes tarafından bilinmektedir.

Soru- Mümkün mü tek bir çatı altında bir aday…

Devlet BAHÇELİ- ben umutlu olduğumu ifade etmek istiyorum.

Soru- Bir kez daha görüşecek misiniz?

Devlet BAHÇELİ- Her zaman.

Soru- Ana hatlarıyla çatı çatıldı denilebilir mi?

Devlet BAHÇELİ- Her konuyu bana söyletmeyin. Burada çok değerli ana muhalefet partisi Genel Başkanı var.

Kemal KILIÇDAROĞLU- Son derece verimli ve yararlı bir görüşme oldu. Sayın Genel Başkanla beraber güzel bir görüşme yaptık. Cumhurbaşkanlığı sürecini değerlendirdik. Yasayı değerlendirdik. Nasıl bir cumhurbaşkanı olmalıdır? Bu profil üzerinde durduk. Herhangi bir isim Sayın Genel Başkanın da ifade ettiği gibi tartışma konusu ya da görüşme konusu olmadı. Genel ilkeler üzerinde duruldu ve bundan sonraki süreçte de zaman zaman olanak olduğu ölçüde bir araya gelme konusunda da bir anlamda mutabakat sağladık.

Bende hepinize teşekkür ediyorum değerli arkadaşlarım.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları