loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Türk Demokrasi Vakfı'nın düzenlediği Demokrasi Şurası toplantısına katılacak

Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Türk Demokrasi Vakfı'nın düzenlediği Demokrasi Şurası toplantısına katılacak
Tarih: 17.12.2022 - 00:17
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, altılı masa liderleri ve temsilcileri 17 Aralık'ta Türk Demokrasi Vakfı'nın düzenlediği Demokrasi Şurası toplantısında buluşacak.

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN 17 ARALIK 2022 İSTANBUL PROGRAMI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Demokrasi Vakfı'nın düzenleyeceği Demokrasi Şurası toplantısına katılacak. (Yer: Grand Cevahir Otel / Saat: 10.00

“Demokrasi Şurası” İstanbul’da toplanıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşması

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin konuşması

(DP Basın Merkezi - 16 Aralık 2022) 17 Aralık Cumartesi günü saat 10.30’da İstanbul Şişli Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi’nde başlayacak olan “Demokrasi Şurası”, Türk Demokrasi Vakfı (TDV) ev sahipliğinde siyasi parti genel başkanları, siyasetçiler, hukukçular, akademisyenler ve gazetecilerin katılımıyla toplanıyor.

Toplantının açılış konuşması Türk Demokrasi Vakfı Başkanı Salih Uzun ve İstanbul Temsilcisi Gözde Dizdar tarafından yapılacak.

Toplantının siyasi konuşmalar bölümünde Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, İyi Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya da birer konuşma yapacak.

Türkiye’nin bir yıllık “demokrasi muhasebesini” yapmayı amaçlayan Türk Demokrasi Vakfı’nın düzenlediği Demokrasi Şurası Toplantısı 3 oturum halinde gerçekleştirilecek:

İlk oturum “Hukuk Devletini Yeniden Düşünmek: Kuvvetler Ayrılığı ve Denge Denetim Mekanizmaları” başlığında yapılacak.

Birinci oturumda Meclis eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Avukat Mehmet Gün ve Gelecek Partisi İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Serap Yazıcı konuşmacı olarak yer alacak.

Toplantının 2. oturumu “Hukuk Devleti Ekonomi İlişkisi: Özgürlük, Ekmeği Nasıl Büyütür?” başlığında yapılacak. Oturumda eski Başbakan Yardımcısı SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Prof. Dr. Güven Sak ve Prof. Dr. Işın Çelebi konuşmalar yapacak.

Şuranın 3. oturumunda ise konuşmalar “Çok Sesli Türkiye: Düşünce ve İfade Özgürlüğü” başlığında şekillenecek. Konuşmacı olarak ise Prof. Dr. İlter Turan, Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu ve gazeteci Taha Akyol yer alacak.

DEMOKRASİ ŞURASI

Tarih: 17 Aralık 2022 Cumartesi, 10.30

Yer: Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi, Şişli İstanbul

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları