loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Kamer Genç'i yedirmeyiz

Kılıçdaroğlu: Kamer Genç'i yedirmeyiz
Tarih: 03.12.2013 - 13:49
Kategori: Siyaset

ABD'de temaslarını sürdüren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Emine Erdoğan'la yaşadığı olay sonrası AKP tarafından ihraç edilmesi istenen Kamer Genç'le ilgili olarak 'yedirmeyiz' dedi.

Washington'daki temaslarını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , önemli açıklamalarda bulundu.

NTV'ye konuşan Kılıçdaroğlu, ABD ziyaretinin iktidar çevrelerini rahatsız ettiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olması beklenen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sargül’le ilgili olarak “İstanbul önemli. İstanbul aynı zamanda Türkiye’yi temsil ediyor. Sarıgül aday adayı olduktan sora kamuoyu anketi yapacağız. Sonra da halkın seçtiği ismi açıklayacağız. Son sözü Parti Meclisi söyleyecek. Tüzüğe göre adayları belirleme yetkisi PM’de” dedi.

Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayıyla ilgili olarak ise “Ankara adayı için anketlerin nasıl sonuç verdiğini bilmiyorum. Henüz Ankara ile ilgili bir karar verilmiş değil. ABD’den döndükten sonra Ankara da bitmiş olur belki” ifadelerini kullandı.

Dershanelerle ilgili tartışmalara değinen Kılıçdaroğlu, ”Sürecin uzaması hükümetin sağlıklı düşünmesine yol açacaktır. Dershanelerin değişmesi için eğitim sisteminin değişmesi gerekir" dedi. Hükümet-cemaat arasındaki gerilimde taraf olmadıklarını da dile getiren Kılıçdaroğlu, “Biz mazlumun yanındayız” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın eşi Emine Erdoğan’ın konuşmasına sözlü müdahalede bulunan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’le ilgili eleştirileri de değerlendirdi.

“Kamer Genç’i yedirmez misiniz” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Kamer Genç'i yedirmek de kolay değil" diye konuştu.

Ethem Sarısülük davasında mahkemenin davadan çekilmesiyle ilgili bir soru üzerine ise Kılıçdaroğlu “Çok üzüldüm. Yargıç ve savcı için üzüldüm. Türkiye’de adalet böyle bir tabloyu hak etmiyor. AKP iktidarının yargıyı hangi noktaya taşıdığını bu fotoğraf gösteriyor. Bunlar mı adalet dağıtacak? Acı bir tablo. Topluma güven vermiyorlar.” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları