loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu, Kamu-Sen'i ziyaret etti

Kılıçdaroğlu, Kamu-Sen'i ziyaret etti
Tarih: 30.05.2014 - 13:23
Kategori: Siyaset

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu çerçevede Memur sendikaları konfederasyonlarının Ankara'da bulunan genel merkezlerini ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri sürecinde sivil toplum örgütlerini ziyaretini sürdürüyor. 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu çerçevede Memur sendikaları konfederasyonlarının Ankara'da bulunan genel merkezlerini ziyaret etti.

İlk olarak Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezinde İsmail Koncuk ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle görüştü, ardından Birleşik Kamu-İş Genel Merkezinde İsmait Tutoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleriyle toplantı yaptı.

Koncuk'la ortak bir basın toplantısı da düzenleyen Kılıçdaroğlu'nun temaslarına Genel Başkan Yardımcıları Aytun Çıray, Erdoğan Toprak ve TBMM CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de katıldı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu İsmail Koncuk ile birlikte gazetecilere açıklamalarda bulunduktan sonra soruları da şöyle yanıtladı.

Kemal KILIÇDAROĞLU- Teşekkürler Sayın Başkan. Türkiye Kamu-Sen gayet güzel bir binada oturuyor. Hayırlı uğurlu olsun diyorum öncelikle. Umarım burada güzel projeleri hayata geçirme imkanınız olur. 

Sayın Başkanın cumhurbaşkanlığı ile ilgili olarak söylediklerinin tümünün altına imzamı atıyorum. Sevgiden yana, barıştan yana, hoşgörüden yana, kamplaşmaya karşı, herkesi kucaklayan, geçmişi temiz, toplumun rahatlıkla bu benim cumhurbaşkanım olabilir dediği bir aday elbette olmalı. Bütün özlemimizde bunun üzerine inşa ediliyor.
Sayın Başkanla yaptığımız görüşmede, elbette ki size burada ifade ettiği görüşleri yukarıda da bize aktardılar. Türkiye Kamu-Sen çok önemli bir memur sendikamız. Onların görüşlerini almak bizim için çok önemliydi. Dolayısıyla cumhurbaşkanlığı adayını belirlerken bu çerçevede yola çıkmak, görüşlerini almak, eleştirilerini dinlemek, yorumlarını almak bizim için çok önemliydi. Kendilerine teşekkür ediyorum. 

Soma faciasına değindiler. Şu ana kadar hiçbir siyasal sorumlu ortaya çıkmış değil Soma faciası dolayısıyla. 301 insanımız hayatını kaybetti. Bir tek siyasi sorumlu ortada yok. Hiçbir vatandaşımın bunu unutmasını istemiyorum. 301 kişi hayatını kaybetti. Geride yetimler var. Gençler var. Efendim, size yardım yapacağız. Yapacağınız yardımların hiçbirisi onların babalarını geri getirmez. Birisinin kalkıp cesaretle bir siyasal sorumluluk üstlenmesi lazım. Türkiye artık bu çıtayı aşmak zorundadır. 301 kişi öldü. Ne yapalım? Onlara el vereceğiz, böylelikle işi de bitirmiş olacağız. İnsan hayatı bu kadar ucuz değildir, olmamalıdır. Her yurttaşımın bunu düşünmesi gerekiyor. Bir siyasal sorumlu bekliyoruz ve şu ana kadarda gelmedi. 

Daha önemlisi kendi vatandaşını tokatlayan Başbakanın olduğu bir ülkede huzur olmaz arkadaşlar. Başbakanın çıkıp o vatandaştan Somalılardan ve bütün Türkiye’den özür dilemesi gerekiyor. Kendi vatandaşını tokatlayan Başbakan olur mu? En acılı gününde. Bunları kabul etmek mümkün değil. 

Cumhurbaşkanlığı süreci elbette çok önemli değerli basın mensupları. Bundan sonra diğer meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle yine beraber olacağız, görüşlerini, düşüncelerini alacağız. Sonra elbette ki kendi kararımızı alacağımız görüşler ışığında vermeye çalışacağız. Olabildiğince herkesin görüşlerine uygun, sağlıklı, tutarlı bir politika izlemek istiyoruz. 

İsmail KONCUK (Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı)- Türkiye’de maalesef sendikacılık her geçen gün sarı sendikacılık anlayışına doğru kayıyor. Türkiye’de sendikacılığı bu ülkeyi yönetenlerle çay içmek, pasta yemek, sohbet etmek olarak anlayan bir sarı sendikacılık anlayışı maalesef Türkiye’de türedi. Bu çalışanlar üzerinde ciddi tehditler, ciddi baskılar oluşturularak bir sözde sendikacılık maalesef yapılmaya çalışılıyor Türkiye’de.
Ama Türkiye’de çalışma hayatının geldiği durum ortadadır. Soma faciasında yaşanan taşeronlaşmanın, özelleştirmenin ülkemizi, ülke insanlarımızı getirdiği nokta ortadadır. Türkiye’de çalışanlara vaadedilen karanlık bir gelecek ve ölüm olmaktadır maalesef. 

İşte böyle bir ortamda Türkiye Kamu-Sen’e göre cumhurbaşkanlığı seçimi çok daha önemli bir hale gelmiştir. Çünkü çalışma hayatı tehdit altındadır. Kamu çalışanlarının en önemi güvencesi iş güvencesi bizzat iktidar tarafından tehdit edilmektedir. Kamuda taşeronlaşma 11 yıl önce 15 binden bugün 661 bine çıkmış, belediyeleri dahil ettiğimizde 1 milyon 150 bin, özel sektörü dahil ettiğimizde 2,5 milyon taşeron çalışan olmuştur Türkiye’de. Bunlar son 11 yılda maalesef oluşturulmuştur. 

Bu ülkenin insanlarının kaderi, evlatlarımızın kaderi taşeron patronlarının zengin olması için sömürülmek, ölmek, geleceğini karatmak değildir, olmamalıdır. Onun için böyle bir ortamda cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. Ağustos ayında bütün milletimizin kararını verirken hem Türkiye’nin çalışma hayatını hem Türkiye’deki adil olmayan gelir dağılımını, çalışanların karşı karşıya olduğu tehditleri, ülkemizin içinde bulunduğu maalesef gittikçe derinleşen kamplaşmaları değerlendirerek bir cumhurbaşkanı seçmek artık farz haline gelmiştir. Bütün milletimiz arasında farz haline gelmiştir. 

Biz Türkiye’de kamplaşma istemiyoruz Sayın Genel Başkan. Türkiye’de insanların etnik kökenine göre, siyasi anlayışlarına göre saygın vatandaş, saygın olmayan vatandaş ayrımına tabi tutulmasını istemiyoruz. Biz bu ülkede bütün insanların anlayışı, siyaseti, ideolojisi, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun bütün insanların bu ülkeyi yönetenler tarafından kucaklanmasını, sevilmesini istiyoruz. Türkiye’de bir sevgi ortamının, Türkiye’de yeniden bir kucaklaşma ortamının, huzur ortamının oluşmasını istiyoruz.
Kim bu şartları sağlayacaksa onun cumhurbaşkanı olması bizim kabulümüzdür. Onun için biz Türkiye’de bu anlayışla bir cumhurbaşkanının olması ve seçilmesi için Türkiye Kamu-Sen olarak bir sivil toplum örgütü olarak kanaatlerimizi, düşüncelerimizi her zaman siyasi partilerle, bütün siyasi partilerle sadece CHP ve MHP ile değil iktidarla da elbette bunları paylaşacağız.

Biz elimizi taşın altına koyacak karakterde, anlayışta bir sivil toplum örgütüyüz. Bu ülkenin geleceği olmazsa bu ülke insanlarının da geleceği olmaz diyorum, tekrar Sayın Genel Başkanıma teşekkür ediyorum. Bize zaman ayırıp, bizi ziyaret ettiği için heyetine de teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum. 

Soru- Ne zaman açıklayacaksınız adayınızı?

Kemal KILIÇDAROĞLU- Daha bitmedi. Bittikten sonra hem isim hem tarih konusunda sizin bütün meraklarınızı gidereceğiz. 

Soru- Dünkü gecikmeyle ilgili THY hakkında bir değerlendirmeniz olacak mı?

Kemal KILIÇDAROĞLU- Özel bir değerlendirmem yok. Ama THY gibi bir markanın bu konuma düşmesini içime sindiremedim. Doğrusunu söylemek gerekirse. 

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları