loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu KESK’i ziyaret etti

Kılıçdaroğlu KESK’i ziyaret etti
Tarih: 02.06.2014 - 18:48
Kategori: Sendika

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu KESK’i ziyaret etti KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle görüştü.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “”Keşke mümkün olsaydı da sivil toplum kuruluşlarının da, meslek kuruluşlarının da aday belirleme olanakları olsaydı, bu çok daha iyi olurdu” dedi.

Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak, Yakup Akkaya ve Aytun Çıray ile birlikte KESK’i ziyaret ederek Genel Başkan Lami Özgen ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle görüşen CHP Lideri Kılıçdaroğlu çok verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi;

“Keşke mümkün olsaydı da sivil toplum kuruluşlarının, meslek kuruluşlarının aday belirleme olanakları olsaydı çok daha iyi olurdu. Ancak yasa buna izin vermiyor. Biz bir cumhurbaşkanı adayı belirleyeceğiz, bu çerçevede ‘sizlerin görüşü nedir?’ ‘Nasıl bir cumhurbaşkanı adayı olmasını istersiniz?’ diye ifade ettik. Gerçekten de cumhurbaşkanı adayının özgürlükten, demokrasiden, hukukun üstünlüğünden, kadın erkek eşitliğinden yana, yurttaşıyla rahatlıkla empati kurabilen, rahatlıkla sokakta yürüyebilen, devletin uyum içinde çalışmasını sağlayan, uluslararası hukuku özümsemiş, bilgi birikimi yeterli bir kişi olmasını üç aşağı beş yukarı belirledik.”

Lami Özgen de KESK yürütme kurulu olarak “Nasıl bir cumhurbaşkanı” istediklerine yönelik düşüncelerini Kılıçdaroğlu’na aktardıklarını söyledi.

Bir emek örgütü olması nedeniyle, KESK’in emekten yana politikalara tutum alabilen bir cumhurbaşkanı talebi olduğunu dile getiren Özgen, “Gerçek anlamda cumhurun temsilcisi olan ve ülkesinde her yaştaki çocuklarla empati kurabilen bir anlayışa sahip cumhurbaşkanı… Toplumun bütün ötekileri, bütün kesimlere yönelik empati ve hoşgörüyle yaklaşabilen, eşitlikten, özgürlükten, kardeşlikten ödün vermeyen, demokratik bir Türkiye’yi hedefleyen bir anlayışta olan adayların cumhurbaşkanlığını destekliyoruz” dedi.

Özgen bu konudaki düşüncelerini ayrıca düzenleyecekleri bir toplantıyla kamuoyuna açıklayacaklarını da bildirdi.

Kılıçdaroğlu, KESK ziyareti çıkışında kendisine sevgi gösterisinde bulunan bazı vatandaşlarla “selfie” de çektirdi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları