loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu; KHK'lılar hakkında konuştu

Kılıçdaroğlu; KHK'lılar hakkında konuştu
Tarih: 02.09.2022 - 13:44
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KHK'lılar hakkında ne yapacak merak edilenleri canlı yayında açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı Enver Aysever'in sunduğu Ayrıntılar programının canlı yayınına katıldı merak edilen KHK'lılar ne olacak cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu;

“FETÖ ile kucak kucağa yatan, aynı ipte cambazlık yapan, her türlü rezalete imza atan siz... Ama suçlanan Kılıçdaroğlu... Kılıçdaroğlu, kim haksızlığa uğramışsa onun yanındadır. Devletin dini adalet, haksızlık karşısında susan şeytandır.”

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu: “FETÖ ile kucak kucağa yatan, aynı ipte cambazlık yapan, her türlü rezalete imza atan siz... Ama suçlanan Kılıçdaroğlu... Kılıçdaroğlu, kim haksızlığa uğramışsa onun yanındadır. Devletin dini adalet, haksızlık karşısında susan şeytandır.” pic.twitter.com/NsO56kf4hN

— CHP  (@herkesicinCHP) September 2, 2022

Programın tatmamı;

 

Enver Aysever- Burada önemli bir ayrıntı var az önce söylediniz. Bugün çok tartışıldı. Dün aslında ayak üstü söylediniz açılması için anlamlı olur. KHK’lılarla görevlerinden alınan yani Barış Akademisyenlerinden tutun terör suçlamasıyla hakkında çok daha aşağılayıcı yöntemler uygulanan pek çok insanı görevlerinden uzaklaştırdılar bir lokma ekmeğe muhtaç hale geldiler. Ve buradan size yönelik dediler ki, işte Kılıçdaroğlu Fethullahçıların önünü açtı tamamını alacak. Şimdi biz imzacılara ve diğer çevreye baktığımız zaman iki topluluk geliyor. Bir; Kürt siyasetinden dolayı damgalanmış gibi görülenler, birde Fethullahçılar. Bu gerçekçi mi değil. Gerçekten hepsini hemen alıp göreve mi koyacaksınız yoksa bir ölçü olacak mı?

Kemal Kılıçdaroğlu- Bu eleştiriyi yapanlarda gerçekten akıl yok, bilgi de yok, birikim de yok… Önyargılarıyla hareket ediyorlar ‘acaba Kılıçdaroğlu’nu nasıl zor duruma sokarız’ diye bu arayış içerisindeler, bunlarda akıl yok. Kardeşim daha önce defalarca söyledim, grup toplantılarında söyledim, toplantılarda söyledim. Bir; KHK ile Barış Akademisyenleri atıldı evet hepsini görevlerine geri getireceğiz. Bunlarla ilgili herhangi bir mahkumiyet yok ki alıyorsunuz atıyorsunuz. İki; KHK’yle atıldı bir kişi savcıya gitti savcı dedi ki; ‘soruşturmaya gerek yoktur’ ama sizi başlatmıyorlar. Biz başlatacağız. Sen adalet mi diyorsun, hukuk mu diyorsun, savcı diyor ki bir şey yok, bir şey yok diyen adamı sen ‘açlığa mahkum edeceğim’ diyorsun. Bu devlet değil ki. Devlet dediğiniz adaletli olur. Üç; KHK ile atmışsınız gitmiş mahkemeye savcı da demiş ki evet atılması lazım mahkemeye gitmiş mahkemede beraat etmiş. Anayasa Mahkemesine gitmiş beraat etmiş ama arada bir kurul var ‘hayır ben seni başlatmayacağım’ diyor. Niye başlatmıyorsun kardeşim? Biz başlatacağız.

Ha mahkum olanlar var. Gerçekten herhangi bir terör olayından ötürü yani FETÖ olur, başkası olur neyse terör olayından mahkum olmuş hapse girmişse zaten biz onu göreve istesek de iade edemeyiz. Bunlarda akıl yok, gerçekten akıl yok bunlarda. Benim söylediğim ayrı, onlar olayı başka yere çekip acaba Kılıçdaroğlu’nu nasıl sıkıştırabiliriz. FETÖ ile kucak kucağa yatan sizdiniz, aynı tel üzerinde cambazlık yapan sizdiniz, her türlü rezaleti yapan sizdiniz. Onların talimatı altında görev yapan sizdiniz, suçlanan Kılıçdaroğlu oluyor. Kılıçdaroğlu, kim haksızlığa uğradıysa adalet için onun yanındadır. ‘Efendim CHP’ye oy vermez’ İster versin ister vermesin. Çünkü devleti dini adalettir, haksızlık karşısında susan da şeytandır. Ben buna inanırım. Dolayısıyla ben bu ülkeye adalet gelsin diye sen adımını atmazken bu kardeşiniz 450 kilometre yol yürüdü, adalet için yürüdü. O nedenle bunların öyle sosyal medyada troller aracılığıyla Kılıçdaroğlu bunu dedi, yok efendim bunları görevlerine iade edecek, yok bilmem… Onları benim külahıma anlatsınlar. Halk benim ne dediğimi gayet iyi biliyor.

Enver Aysever- O zaman adalet deyince benim için çok ilgi çekici olan ve merak ettiğim iki soruyu iç içe soracağım. Birincisi şu, siz Sayın Davutoğlu’yla Başkanlığı döneminde uzun bir görüşme süreci yaptınız. Her ne kadar sizin ikinizin dışında istikşafi görüşme dendiyse de ben biliyorum ki siz yapıcıydınız ve koalisyon kurabilecek zemini de hazırlamıştınız. Türkiye’yi bir yerden çıkaracaktınız. Fakat 7 Haziran’la 1 Kasım arasında Türkiye tarihinde görülmemiş felaketler yaşandı ardı ardına. Bir; Sayın Davutoğlu’na bu süreçle ilgili o konuşmalarda ya da bugün altılı masada Sayın Davutoğlu ne oldu, üstelik sizde kalkıp dediniz ki bombalar patladıkça AKP’nin oyu artıyor. O güne dair bir helalleşme yapalım şu masada dediniz mi?

Kemal Kılıçdaroğlu- Yo hayır. Masada konuşulmadı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları