loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu, ''Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Atatürk Ankara’dır ''

Kılıçdaroğlu, ''Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Atatürk Ankara’dır ''
Tarih: 27.12.2013 - 15:49
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu, ''Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Atatürk Ankara’dır ve Ankara’da Atatürk olarak kalacaktır'' dedi...

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Ankara’ya gelişinin 94. Yıldönümünde Atatürk’e, “Sizin başkentinizi, yeniden size yakışır bir başkent haline getireceğim” diye söz verdi.

Kılıçdaroğlu yazılı bir açıklama yaparak Atatürk’ü , dün olduğu gibi, bugün de Bağımsızlığın, Özgürlüğün, Laik Cumhuriyetin, Demokrasinin, Kadın – Erkek eşitliğinin sembolü diye selamladı.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun açıklaması şöyle;

“Anayasanın amir hükmü gereğince var olan kuvvetler ayrılığını ayaklar altına alarak yargıya tasallutta bulunan ve anayasa ihlal eden, hırsızı bırakıp, hırsızı yakalayanın peşinden koşan ve kendisine’ sen de istifa et’ diyen Bakanına bile kulak vermeyen bir Başbakan Türkiye’yi yönetse de , hiçbir kimse umutsuzluğa kapılmasın.

Bugün Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin yıldönümüdür. Atatürk Ankara’dır ve Ankara’da Atatürk olarak kalacaktır

Çünkü, Atatürk dün olduğu gibi, bugün de Bağımsızlığın, Özgürlüğün, Laik Cumhuriyetin, Demokrasinin, Kadın – Erkek eşitliğinin sembolüdür. Ankaraya gelişinin yıldönümünde, Atatürk’ü ilke ve devrimleriyle, doğruluğuyla, dürüstlüğüyle, yurtta sulh cihanda sulh anlayışıyla bir kez daha saygıyla anıyoruz.

Çünkü, Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, mevki ve makamın elinin tersiyle itilmesi, üniformanın bir kenara atılması, doğruluğun dürüstlüğün egemen kılınması ve yurtseverlik inancıyla özgürlüğün, cumhuriyetin, demokrasinin savunulmasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 94 yıl önceki coşku, sevgi ve saygı ile selamlıyor , Ankara’ya hoşgeldiniz diyor ve sizin başkentinizi, yeniden size yakışır bir başkent haline getirme sözü veriyorum”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları