loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu, Kırıkhan İlçe Başkanlığını açtı

Kılıçdaroğlu, Kırıkhan İlçe Başkanlığını açtı
Tarih: 22.09.2013 - 13:20
Kategori: Gündem

Kılıçdaroğlu, 'Kimliği, inancı, rengi ne olursa olsun, her şeyi bu ülkenin zenginliği olarak kabul edelim.'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kimliği, inancı, rengi ne olursa olsun, her şeyi bu ülkenin zenginliği olarak kabul edelim. Biz bu topraklarda barış içerisinde yaşayacağız. Bu topraklarda serbestçe yaşayacağız, bu topraklarda kimse ötekini ötekileştiremeyecek. Herkesin vatanseverliği herkesle eşittir” dedi.

“Biz her ülkede demokrasi olmasını isteriz ama demokrasi yok diye orada kargaşa çıkarmak, insanı insana kırdırmak, Türkiye Cumhuriyetine yakışmaz”

Kılıçdaroğlu, Hatay’da partisinin Kırıkhan İlçe Başkanlığı önünde yaptığı konuşmada, siyasete girerken ne olursa olsun, halka doğruyu söyleyeceğinin sözünü verdiği kaydetti.

Milletin yalan siyasetten bıktığını belirten Kılıçdaroğlu, artık doğruları söyleme zamanı olduğunu vurguladı.

Kılıçdaroğlu, kendisine “Sen Genel Başkansın, herşeye itiraz ediyorsun” dediklerini ifade ederek , “Herşeyi kabul ederim, kabul etmenin bir tek şeyi var. Herşeyi affedebilirim, ama kul hakkı yiyeni affetmem. Kimse kusura bakmasın. Elli sefer sordum, çık şu milletin önüne, ‘Ben kul hakkı yemedim’ de. Diyebiliyor mu, diyemez. Ama ben soruyorum, alnım açık, tek bir hedefim var, bu milletin sorununu çözmek, onları zenginleştirmek” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, ülkede barış içerisinde yaşamak istediklerini belirterek, şöyle devam etti:

“Kimliği, inancı, rengi ne olursa olsun, herşeyi bu ülkenin zenginliği olarak kabul edelim. Biz bu topraklarda barış içerisinde yaşayacağız. Bu topraklarda serbestçe yaşayacağız, bu topraklarda kimse ötekini ötekileştiremeyecek. Herkesin vatanseverliği herkesle eşittir. Bu ülkenin bağımsızlığını, geleceğini, bu ülkenin özgürlüğünü beraber kurduk. Çanakkale’de dedelerimiz beraber yatıyor, onun için söylüyoruz, mücadele ediyoruz. Biz eğer kendi ülkemizin çıkarılarını savunacaksak, beraber yola devam edeceğiz.”

Valilik ve Sağlık Bakanlığı tabelalarından Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin neden çıkırıldığını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sorduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Cevap veriyor, ‘tabelalara sığmadı, o nedenle çıkardılar.’ Senin kafana sığmadı o. Yoksa niye tabelaya sığmasın? Türkiye Cumhuriyeti’nin her karış toprağında bizim kanımız var. Sen o tabeladan onu çıkartamazsın. Onun mücadelesini CHP olarak her aşamada vermeye hazırız. Bizim amacımız, Türkiye Cumhuriyetini büyültmek ve güçlendirmektir” dedi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin Suriye’deki savaşın tarafı olduğunu öne sürerek, silahlı radikal unsurların getirilip Hatay’ın topraklarında eğitildiğini, eline silah verilip, cebine para konulduğunu savundu.

“Unutmayın, İslam barış demektir”

Suriye’de her iki tarafın da birbirine “Allah Allah” diyerek saldırdığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Müslüman kanı dökmek caiz midir? Bir düşünün bakalım, bütün dünyada sadece Müslüman coğrafyasında kan akıyor. Niye karşı çıkıyoruz, bir tek Müslümanın kanı akmasın diye. Akrabalarımız orada, akrabalarımız burada. Efendim, orada demokrasi yokmuş… Suudi Arabistan’da, Katar’da demokrasi mi var? Biz her ülkede demokrasi olmasını isteriz ama demokrasi yok diye orada kargaşa çıkarmak, insanı insana kırdırmak, Türkiye Cumhuriyetine yakışmaz.”

Kılıçdaroğlu, yakın zamanda sandığa gidildiğinde oy verirken vatandaşların elini vicdanına koyması gerektiğini ve çocuklarının geleceğini düşünerek oy kullanmasını istedi.

Barışın güzel olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, “Barış dediğinizde komşularınızla huzurunuz olur. Barış dediğinizde bütün İslam coğrafyasında huzuru sağlamış olursunuz. Unutmayın, İslam barış demektir” dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından partisinin İlçe Başkanlığı binasını hizmete açarak, balkondan partililere karanfil attı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları