loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu, Lozan etkinliğine katıldı

Kılıçdaroğlu, Lozan etkinliğine katıldı
Tarih: 21.11.2012 - 13:50
Kategori: Sağlık, Yaşam

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Lozan'ın kabul edilişinin 90. yılı nedeniyle düzenlenen etkinliğe katıldı...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Lozan Barış Antlaşması'nın 90. yılı dolayısıyla Pembe Köşk'te düzenlenen etkinliğe katıldı.

İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker'in ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte, emekli Büyükelçi Bilal Şimşir'in ''Lozan Günlüğü'' isimli kitabının tanıtımı yapıldı.


Özden Toker, yaptığı konuşmada, bugünün hem kendileri için hem de Türkiye Cumhuriyeti için önemli olduğunu ifade ederek, 90 yıl önce küçük bir devletin bütün dünyaya karşı bağımsızlığını ve haklarını savunmak ve devlet olmayı hak ettiğini göstermek için büyük bir mücadeleye girdiğini söyledi. Lozan Barış Antlaşması'nın Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki önemine değinen Toker, anlaşmanın bir örneğinin de Pembe Köşk'te sergilendiği kaydetti.


Toker'in ardından emekli Büyükelçi Şimşir, konuklara kitabı hakkında bilgi verdi. Şimşir, Lozan Barış Kongresi ve Barış Antlaşması sürecinin 1922-1923 yılları arasındaki belgesel kronolojisini içeren kitapta, telgraflar, raporlar ve konuşmalar olmak üzere süreçle ilgili ulaşılabilecek bütün belgelerin yer aldığını kaydetti. Şimşir, kitabını imzalayarak Kemal Kılıçdaroğlu'na hediye etti.


Şimşir'in ardından Prof. Dr. Temuçin Faruk Ertan, ''Lozan Konferansı'nın İlk Günü'' konulu sunum yaptı.

Etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da katıldı. 

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları