loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Mahalleme, Saraçoğlu’na sahip çıkıyorum

Kılıçdaroğlu: Mahalleme, Saraçoğlu’na sahip çıkıyorum
Tarih: 16.10.2020 - 17:54
Kategori: Gündem

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Cumhuriyetin ilk toplu konutu Saraçoğlu Mahallesi'ndeki restorasyon sürecini, bu süreçte yerel yönetimlerin sorumluluk ve yetkilerini değerlendirmek üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir araya geldi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi yönetimi CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi'nde bir aryaa geldi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nden yapılan açıklamada, görüşmede Saraçoğlu Mahallesi'ndeki restorasyon süreci, bu süreçte yerel yönetimlerin sorumluluk ve yetkileri değerlendirildi.

Saraçoğlu Mahallesi'ndeki restorasyon bilimine aykırı uygulamaların, hukuksal süreçlerin ve Büyükşehir Belediyesi'nin alandaki sorumluluk ve yetkilerinin görüşüldüğü değerlendirmede Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba eşlik etti.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Nihal Evirgen ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi Kent İzleme Merkezi Danışma Kurulu Üyesi, mimar ve restorasyon uzmanı Cansen Kılıççöte’nin bulunduğu heyet, Saraçoğlu Mahallesi'nin geleceği ve devam eden uygulamalar ile alanın kamusal kullanımının yitirilmesinin kente kaybettireceklerini değerlendirdi.

Ziyarette, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Galata Kulesi'ndeki hiltili restorasyon sürecinde gösterdiği yaklaşımın, Ankara’da da gösterilmesi gerekliliğinin altı çizildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 10 yıl yaşadığı Saraçoğlu Mahallesi'nin özgün  değeri ile korunmasının altını çizerek,  yaşadığı dönemdeki yapı içerisinde özgün malzeme ve vitrifiyelerden, tesisatlardan bahsetti.

Kılıçdaroğlu, değerlerin korunmasının, toplumla buluşmasının gerekli olduğunu ifade ederek “Kendi mahalleme Saraçoğlu'na sahip çıkıyorum" dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları