loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu, Malatya'dan açıkladı; deprem nedeniyle temel sorun çadır!

Kılıçdaroğlu, Malatya'dan açıkladı; deprem nedeniyle temel sorun çadır!
Tarih: 11.02.2023 - 10:16
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Depremden etkilenen 10 il ziyaretleri kapsamında Malatya'da. Kılıçdaroğlu, bölgede basın açıklaması yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesine Büyükşehir belediye başkanları gitti. Kılıçdaroğlu bugün Malatya, Diyarbakır ve Şanlıurfa incelemelerde bulunacak.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilk olara, deprem felaketinden etkilenen Malatya’yı ziyaret etti. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremzede vatandaşlarla da bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Kılıçdaroğlu Malatya'da deprem bölgesinde yaptığı içelemeler sonrası yaptığı basın açıklamasında;

"Acı Günler yaşıyoruz, Genel başkanımız Deniz Bey'i kaybettik ve gerçekten de son derece üzüntülüyüm. Bu ülkenin huzura kavuşması için bu ülkede demokrasinin gelişmesi için bu ülkede hakkın hukukunda adaletin aranması için büyük çaba harcayan genel başkanımızı yitirmenin büyük üzüntüsü içindeyim. Allah'tan rahmet diliyorum ailesine yakınlarına sevenlerine Cumhuriyet Halk Partililerin ve bütün vatandaşlarımızın başı sağ olsun. Hepsine baş sağlığı diliyorum.

Malatya'dayız başka bir acı ortamdayız büyük sıkıntılar var. Şu ana kadar bize aktarılan temel sorun çadır. Gazeteci arkadaşlarım burada, deprem alanındayız yani arkadaşlarında farkındalar hava çok soğuk gerçekten çok soğuk belli yerlerde duruyorlar. Belli evler belli yerler az önce gittiğimiz salonları kişilere açıyorlar ama dışarıda kalan çok sayıda vatandaşımız var. Arabada kalan geceyi arabada geçiren çok sayıda Malatyalı var. Malatyalıların Büyük bir kısmı Malatya'dan ayrılmış bu da ifade edildi. Deprem alanında büyük bir barınma sorunu var.

Size çadır konusunda buradan açık çağrı yapıyorum; çadır, bütün ama bütün deprem bölgelerine çadır gönderilmesi lazım insanlar soğuktan gerçekten soğuktan büyük bir acı çekiyorlar. Muzdaripler, yani bize çadır gönderin diyorlar. Ben buradan Türkiye'de çadır üreten bütün firmalara sesleniyorum sizin elinizde eğer çadır var çadır stokunuz varsa lütfen bizim büyükşehir belediye başkanlarına ulaşın kaç çadır varsa bize verin biz bunları satın alacağız ve deprem bölgelerine göndereceğiz çadır sorunu çözülemiyorsa demek ki bir sorunumuz var. Nasıl oluyor orada bu kadar hazırlıksız davranabilirler akıl alacak gibi değil."

Deprem bölgesinde her yaptığım açıklama vatandaşın sorunlarıdır, onların sesi olmak içn buradayım!

"Gerçekten üzüntü verici şunu da ifade etmek isterim Elbette ki Türkiye büyük bir ülke Türkiye güçlü bir ülke Türkiye bütün sorunların çözebilecek kapasitede olan bir ülke imkanları var her türlü imkanı var ama maalesef koordinasyonsuzluk pek çok sorunu beraberinde getiriyor bu sorunların konusunda da hükümete Çağrı yaptın defalarca dile getirdin Aslında benim seslenmem hükümetin vatandaşın çektiği acıları duymasını sağlamak içindir vatandaş bilsin vatandaşın derdini bilsin vatandaş çadır istiyor ya bu ülkede çadır Nasıl olmaz çadır stokları Nasıl olmaz Kızılayı çatır stoku nerede afad'ın çadır stokları nerede bunların bir şekilde önceden düşünülmesi hazırlanması stokları hazırlanması gerekirdi bunların olmaması ulaştırılamaması büyük bir sorun buradan tekrar hükümete çağrı yapıyoruz lütfen bu sorunu çözün.

Elinde çadır olan kim hangi işletme varsa bize bildirsin kaç çadır varsa biz bunları alacağız ve bütün deprem bölgelerine göndereceğiz. Büyükşehir Belediye başkanlarımız burada onlar zaten bütün elemanları ile bütün depremin olduğu her yerde elemanlarıyla sorunları gidermeye çalışıyorlar. Soruları gidermeye çalışıyorlar ama çadır bulmakta biz de zorluk çekiyoruz. Çünkü çadır yok bunun bir şekliyle bulunması lazım. Teşekkür ederim arkadaşlar."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları