loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Ne zamandan beri Türkiye Katar'ın beslemesi oldu?

Kılıçdaroğlu: Ne zamandan beri Türkiye Katar'ın beslemesi oldu?
Tarih: 03.12.2020 - 12:24
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ı Demokrat Parti Genel Merkezi'nde ziyaret etti.

İki lider görüşmenin ardından ortak açıklamalarda bulundu.

Açıklamalar şöyle:
Kılıçdaroğlu:
Sayın genel başkanla Türkiye'nin sorunlarını değerlendirdik. Ziyaret ettiğimiz parti demokrasiyi savunan, demokrasi için mücadele eden tarihsel kökleri olan bir parti. Bir TV kanalında bir tartışma programına RTÜK tarafından ağır yaptırımları asla kabul etmiyoruz. Bağımsız bir yayın organını yasalara aykırı şekilde cezalandırırsanız bu doğru olmaz. Baskıcı otoriter bir rejim olduğunu dünyada güçlendirmiş olursunuz. Medyanın özgür olması lazım. Yandaş medya, havuz medya kavramlarının olmaması lazım. Sözünü ettikleri hukuk reformu bu galiba. Türkiye'yi biraz daha geriye götürmek... Ne yaparlarsa yapsılar demokrasiyi getirmeye kararlıyız. 

Yassıada'ya ne yaptılar? Yassıada'nın demokrasi adası olması lazımdı. Beton yığınına döndürdüler, kimin parasıyla yaptılar. Hazine'de para çıkmadı TOBB yaptı. Kendi tarihine sahip çıkmayan bir anlayışa ne söyleyeceksiniz? TOBB kendi kaynaklarını nereye harcıyor? Talimat üzerine para mı harcanır, ahlaki değil, doğru değil. 

Katar ordusuna 20 milyar dolarlık tank palet fabrikasının tek kuruş alınmasını kabul edemeyiz.  Kimi arkalarına alırlarsa alsınlar tanka paletin Katar ordusuna peşkeş çekilmesi Türkiye'ye de orduya da ihanettir. Gündeme getirmemeizden rahatsız oluyorlar.

Bakanlar Kurulu toplandı, 5 saat. Pandemide esnafın sıkıntılarını dile getiren bir cümle kullandılar mı? Gündemi saptırmak istiyorlar, konuların konuşulmasını istemiyorlar. Konuşacağız, tartışacağız. Sevgili vatandaşlarım asla umutsuz olmayınız. Türkiye büyük bir devlettir, sorunları aşar. Türkiye'de egemen güçlerin ekonomik bağımsızlığı üzerinde gölgesi var. Bu gölgeyi de kaldıracağız.

-(Sendikaların TSK'ya destek ziyareti) Tank palette çalışan işçiler 'tank palet vatandır, vatan satılamaz' diye pankart açtılar. O sendikalar gittiler mi yanlarına?

-(Erdoğan'ın 'Kürt sorunu yok' açıklaması) Erdoğan'a göre Türkiye'de hiç sorun yok ki. Esnafın, sanayicinin sorunu yok. Akdeniz'de gemimiz basıldı, 5 saat cevap alınamadı, hiç sorunumuz yok, İdlib'de 36 askerimiz şehit edildi, hiç sorunumuz yok. Hangi sorun var Erdoğan'a göre. Yatağa aç giren kimse yok Erdoğan'a göre. Sarayda soru yok. Erdoğan halktan koptu. Erdoğan'ın Trump'tan talimat gelince esas duruşa geçer. Bağımsız medya yayın yapınca hemen kapatın. Küçük bir çocuk tezgahına el kondu İstanbul, yapmadıkları kalmadı. Sorun yok diyor. Erdoğan ve arkdaşlarının sorundan haberi yok.

-(Gamze Akkuş İlgezdi ve Sezgin Tanrıkulu'nun Aziz Çelik'in cenazesine katılmalarına ilişkin soruya) Hiçbir teröristin cenazesine milletvekillerinin katılmasını doğru bulmam. Terörist insanlık suçu işler. Türkiye'nin terörden arınması lazım. Teröre karşı verdiğimiz binlerce şehidimiz var, bütün şehitleri anmamız lazım. Şehitlerin paralarına el koyan siyasi iktidarı da sizin sormanız lazım. Karşı karşıya geldiğinizde bu soruyu da Erdoğan'a sormanızı arzu ederim. 

-Genelkurmay başkanları siyasi tartışmaya giremezler. Dün yine bir TV programında eski bir AK Parti milletvekili, Katar için 'Ekonomik olarak Türkiye'yi kritik dönemlerde besliyorlar, para aktarıyorlar' dedi. Ne zamandan beri Türkiye Katar'ın beslemesi oldu? Bunu düzelt diyen var mı, RTÜK var mı? Neden kanal yandaş kanal da ondan, söyleyen AK Partili de onun için. Biz el avuç açan devlet miyiz? Tank palet fabrikasını niye bedava verdin, besleme olduğumuz için mi?"

Gültekin Uysal:
"Koskoca bir demokrasi, eşitlik, demokrasi problemimiz var.  Demokrasi dışı rejimlerde tüm yasaklar yaızlı değildir. Bağımsız kurulların yukarıdan talimat almakla övündüğü bir tür var. Türkiye'yi derinden bir nefes alacak, yarınlara güvenle bakacak bir Türkiye çabamız var. Bir tarafta 200 milyon dolara borsa satılırken bir tarafta bu ülke 750 milyon doları lunaparkta kaybetti. Cumhurbaşkanı, MB'nin rezervinin eksi 40 milyar dolara geldiğini Naci Ağbal'ın sunumuyla öğreniyorsa felaket vardır. Tüm çabamız Türkiye'nin meşruiyet içinde sorunları çözmesidir."

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları