loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu ÖDP'yi ziyaret etti

Kılıçdaroğlu ÖDP'yi ziyaret etti
Tarih: 11.06.2014 - 15:19
Kategori: Siyaset

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ve ÖDP yöneticileriyle görüştü...

-“AKP’nin sorun çözme konusunda değil de sorun yaratma konusunda usta bir parti olduğunu hepimiz biliyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de sorun olmaması için büyük bir uzlaşmayı yakalamak ve gerçekleştirmek istiyoruz. O nedenle sayın genel başkandan ve arkadaşlarından görüşler aldık, kendilerine teşekkür ediyoruz.”

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş da Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinden memnun olduklarını belirterek, teşekkür etti ve “isim üzerinden değil, anlayış üzerinden nasıl bir Türkiye istendiğini” konuştuk. Türkiye’yi yeniden kurmamız gerektiğinin altını çizdik. Çünkü AKP, Cumhuriyetin bir dönemini bitirdi, Türkiye’yi yeniden kurmanın, yeni bir cumhuriyetle olacağını ifade ettik” dedi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak ve Bülent Tezcan ile birlikte ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ve ÖDP yöneticilerini ziyaret etti.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, ÖDP’nin genel başkanı ve yöneticileriyle bir arada olmaktan mutlu olduklarını söyledi.

“Türkiye cumhurbaşkanını seçecek, ama bu cumhurbaşkanı hepimizin cumhurbaşkanı olacak” diyen Kılıçdaroğlu, Taş ve arkadaşlarının görüşünü almanın, kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti.

Türkiye’de pek çok sorunun bulunduğunu, ancak bunların “aşılamaz” olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi;

“Şunu çok net söyleyebilirim, herkesin de bunu bilmesini isterim; Güneydoğu’da yaşanan sorunların çözümünde samimi, tutarlı politikalar izlenirse çözülmeyecek sorun yoktur, çözülebilir. Biz bu konuda hazır olduğumuzu defalarca ifade ettik. Bu konuda projelerimizi, görüşlerimizi ortaya koyduk. Umuyorum önümüzdeki süreç içerisinde sağduyu egemen olur, Türkiye kendi içinde huzurunu sağlamış bir ülke konumuna gelir.

Eğer sorunu kişisel kariyer uğruna kullanıyorsanız, ‘ben bu sorunu kendi kişisel kariyerimi güçlendirmek için çözmeye başladım ve çözeceğim’ diye yola çıkıp, ama soruna biraz uzak duruyorsanız bu sorun çözülmez. Adalet ve Kalkınma Partisinin sorun çözme konusunda değil de sorun yaratma konusunda usta bir parti olduğunu hepimiz biliyoruz. Bugüne kadar çözdüğü hiçbir sorun da yok, sürekli sorun yaratan bir siyasal parti maalesef. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sorun olmaması için büyük bir uzlaşmayı yakalamak ve gerçekleştirmek istiyoruz. O nedenle geldik sayın genel başkandan ve arkadaşlarından görüşler aldık, kendilerine teşekkür ediyoruz.”

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş da Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinden memnun olduklarını belirterek, teşekkürlerini sundu.

Görüşmede “isim üzerinden değil, anlayış üzerinden nasıl bir Türkiye istendiğini” konuştuklarını ifade eden Taş, “Türkiye’yi yeniden kurmamız gerektiğinin altını çizdik. Çünkü AKP, Cumhuriyetin bir dönemini bitirdi, Türkiye’yi yeniden kurmanın, yeni bir cumhuriyetle olacağını ifade ettik” dedi.

Cumhurbaşkanlığının sembolik olmaktan çıktığını, son derece politik işlevi olan bir adayın seçileceğini dile getiren Taş, kamuculuğu savunan, gerçek laiklikten yana, cinsiyetçi olmayan, doğanın sömürülmemesine uygun, Kürt sorununda eşit, demokratik ve birlikteliği savunan bir cumhurbaşkanını istediklerini vurguladı.

Taş, “Kürtleri de yanına alan, Kürt halkının demokratik, kültür, kimlik taleplerini de sahiplenen bir cumhurbaşkanı konusundaki anlayışlarımızı kendilerine ilettik. Kendilerine teşekkür ediyoruz, iyi ki geldiler, iyi ki görüştük” diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları