loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: ODTÜ'ye neden 2500 polisle gidiyorsun?

Kılıçdaroğlu: ODTÜ'ye neden 2500 polisle gidiyorsun?
Tarih: 26.12.2012 - 13:43
Kategori: Siyaset

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ODTÜ'deki olaylar için polisi Ve Başbakan'ı 'Siz bir düşman ülkesine mi giriyorsunuz? Üniversiteye neden 2500 polisle gidiyorsunuz?' diyerek suçladı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerle kahvaltılı sohbet toplantısında bir araya geldi. Toplantı bir sinevizyon gösterisi ile başladı. İlk olarak Başbakan'ın bir toplantıda gözleri kapalı görüntüsü ''Başbakan nasıl bir Türkiye düşlüyor bilmiyoruz ama..'' cümlesi ile verildi.

Ardından Türkiye'nin sorunları tek tek görüntülerle yer aldı. Toplumsal olaylar, polisin orantısız güç kullanımı, Uludere, sütten zehirlenen ilkokul öğrencileri, kadına şiddet, çocuk işçiler, uzun tutukluluk süreleri gibi konular sinevizyonda gösterildi. Arada da Başbakan Erdoğan'ın bu konularla ilgili açıklamaları yer aldı.

Kılıçdaroğlu daha sonra şu değerlendirmelerde bulundu:


ODTÜ'deki olaylar

"Siz bir düşman ülkesine mi giriyorsunuz? Üniversiteye giriyorsunuz? Üniversiteye neden 2500 polisle gidiyorsunuz? Hastanede yoğun bakımda yatan bir öğrenci mi? Öğrenci. Şiddeti kimse kabule tmiyor ama ODTÜ'de yaşanan olayları sadece Başbakan'ın gözüyle görmelerini doğru bulmuyoruz. Onlara da üniversite hocası demek doğru değil.


Slogana gaz bombası

AİHM'in ifade özgürlüğü ile ilgili verdiği kararlardan bir cümle şu: Toplumu incitici, şok edici olabilir. Cumartesi anneleri gidip otururlar, o dabir ifade özgürlüğüdür. Sadece yazı olarak düşünmemek lazım Öğrenciler slogan atıyor. Polis gaz bombası atıyor. Slogana gaz bombası orantılı mı? Diğer rektörler yayınladıkları bildiride polisin şiddetinden söz ediyor mu? Hayır. Bunlara hangi çağdaş ülkede rektör denir. ODTÜ savaş alanına dönüyor. Öğrenciler mi yapıyor bunu? Hayır. Öğrenci slogan atabilir, protesto edebilir. Siz 3500 polisle, zırhlı araçla gideceksiniz, öğrenci tepki vermeyecek. Karşı görüş bildiren rektörlerein önce ''Başbakan üniversitelere 3500 polisle giremez. Burası bilim yuvası'' demesi lazımdı.3500 kişiyle bir üniversiteye girerseniz protesto gelir. Sonra siz biber gazı, copla öğrencilerin üzerinde giderseniz doğru olmaz. Şiddetin arkasına saklanmayı doğru bulmuyorum. Üniversitelerin olayı iki boyutuyla görmesi lazım ODTÜ olayı iki boyutuyla fa görmüştür. Olayı yaşayanlar onlar.


Erdoğan'ın ofisinde böcek bulunması

Yasadışı dinleme hepimizin ortak tepki göstermesi gereken bir suçtur. Bu bir Başbakan olabilir, sade bir yurttaş olabilir. Yasadışı dinlemeyi yasal hale getiren uygulamalar var. Eğer siz bazı gazetecileri dinlemek için sahte isimlerle yargıdan karar çıkarıyorsanız bu da daha vahim bir suçtur. Dinlemeden şikayet eden Başbakan buna ne tür bir tepki verdi. Yargıcı kandıran kamu görevlileriyle ilgili bugüne kadar AKP Hükümeti ne yaptı? Yasa dışı dinlemeler bir ülkenin Başbakan'ını dinleme noktasına gelmişse vahimdir. Orada devletin sırları tartışılır. Başbakan'ın etrafındaki kişiler kimlerdir, nasıl olmuştur. Bunu Başbakan'ın açıklaması lazım. Başbakan dinlemeleri derin devlete bağladı. Önce Başbakan'ın derin devlet konusundaki düşüncesini netleştirmesi gerekiyor. Derin devlet nedir sorusunu yanıtlaması gerekiyor Devletin bekası açısından pek çok konu görüşülür. Ama siz devletin gücünü kullanarak yasadışı organizasyonlara detek verip bunu derin devlet olarak adlandırıyorsanız buna karşı çıkmamız lazım. Susurluk mesela. Başbakan'la ilgili dinlemeyi hangi derin devlet yaptı? Yasal olan mı yasadışı olan mı? Kim bunlar biraraya getirdi. Yanıtlaması gereken Başbakan'dır. Ulaştırma Bakanı TBMM'de 'dinlenmek istemiyorsanız telefonu kullanmayın' dedi. İşi bu kadar hafife almak Başbakan'ı dinlemeye kadar geldi. Bize gelen bilgiler devletin kurumlarının CHP'nin grup başkan vekillerini dinlediği yönündeydi. Hükümet de yalanlamadı. Sessizlik de ikrardır."


Baykal'a kaset komplosu

Sorunun muhatabı Sayın Başbakan. Devleti yöneten o. Ben Başbakan olsaydım bu olayı çoktan açıklamış olurdum. Başbakan'ın dinlenme olayı vahim bir olaydır. Yasadışı dinleme ve görüntüleme vahimdir. Siyasal iktidarın bu tür olayların üzerine kararlılıkla gitmeleri gerekir. Bu olmadı. Bir olay iktidara dokununca bundan yararlanılırsa bundan sonuç alamayız. Dinlemeler konusunda Hükümet çifte standart uyguluyor. Etme bulma dünyasıdır. Gelir Başbakan'ı da bulur.


Bu başka bir Uludere

"Olay bir yıl önce uygulanıyor, yeni açığa çıkıyor. Bu başka bir Uludere'dir. Başbakan bunu da derin devlete bağladı. O kişilerle Başbakan zaman zaman bir araya geliyor. Başbakan'In konutunun etrafı yol geçen hanı değil herhalde. ODTÜ'ye 3500 polisle gidiyor da evine giderken korunuyordur herhalde. Korunması da lazım onu söyleyeyim. Başbakan dinlemeden haberdar oluyorsa failleri açıklamak zorunda. Olayı kapatırsa Uludere ve Afyon patlaması olayı kapatmış olur.


CHP'linin attığı tweet

Tekirdağ'da tweet atan genç arkadaşımız partimizin üyesi. Disipline verildi, gereği yapılacak. Kimsenin bir olayı aşağılayıcı bir ifade ile dillendirmemesi lazım. HEle bir CHP'linin buna dikkat etmesi lazım


Kırca'ya yanıt

Kırca'nın sözlerine söyleyecek bir şey bulamıyorum. Sanatçılarla karşı karşıya gelmek istemem. Tehlikelidir.


Batı, CHP'ye ilgi gösteriyor

Yurt dışında bilinen bir parti. İlişkilerimiz zayıftı. Onu güçlendiriyoruz. Türkiye’de özgürlüğü savunan parti CHP. Yeni bir sayfa açtık biz. Bu yeni sayfa içinde özgürlüğü, adaleti savunan bir partiyiz. Batı’nın pek çok ülkesi CHP’ye ilgi gösteriyor. Zaman zaman Ankara’da zaman zaman yurtdışında onlarla bir araya geliyoruz. Batı’da Türkiye’ye yönelik eleştiriler artıyor. AKP kanadından talepler çöp sepetine atılıyor. Biz ise dikkatle dinliyoruz.


Seçeneği olmayan soruya yanıt verdim (Gül mü Erdoğan mı sorusu için)

"Başka hiç aday olmazsa nasıl oy verirsiniz?" diye sordular. Seçeneği olmayan bir soru sordular. Ben de seçeneği olmayan bir soruya yanıt verdim. Halk cumhurbaşkanlığına kesinlikle Erdoğan’ı seçmeyecektir. Türkiye’yi bu kadar kutuplaştıran birinden cumhurbaşkanı mı olur?"

Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları