loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu; Öğretmenlerimizi kariyer sınavları ile rencide etmeyelim!

Kılıçdaroğlu; Öğretmenlerimizi kariyer sınavları ile rencide etmeyelim!
Tarih: 29.07.2022 - 17:15
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "öğretmenleri en değerlilerimizi kariyer sınavları ile rencide etmeyelim. Uzman ve başöğretmen ilan etmenin yolu çoktur" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'da değişikliğe gitti. Değişiklikle resmi eğitim kurumlarında, ek ders ücreti karşılığı görev yapan öğretmen ve usta öğreticilere her 5 ders saati için 1 ders saati ilave ücret ödenecek denildi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonuna başlı Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay konu hakkında yaptığı açıklamada;

"Hep söyledik; öğretmenin ücretlisi, sözleşmelisi olmaz, her öğretmen uzmandır ve güvenceli istihdam anayasal haktır. Ücretli öğretmene her 5 ders saati için 1 saat ek ders ücreti kararı, iktidarın, emeğin onurunu yok sayan, hukuk dışı ücretli öğretmenliği meşrulaştırma çabasıdır." dedi.

Bugün de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan açıklama geldi;

"Öğretmenlik kutsal meslek, öğretmenler de değerlimiz. Ömrünün yarısını evlatlarımızı yetiştirmeye adamış öğretmenlerimizi bile kariyer sınavına tabi tutmak istiyorlar. Bu onur kırıcı bir davranış. İktidarı öğretmen ve öğretme üzerinden eleştirmek istemiyorum.

Çağırımdır, gelin birlikte bu işi daha makul bir şekilde çözelim. En değerlilerimizi kariyer sınavları ile rencide etmeyelim. Uzman ve başöğretmen ilan etmenin yolu çoktur." dedi.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları