loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: 'Önümüze bakmak istiyorsak, bu ülkedeki tüm açık yaraları kapatmamız şarttır'

Kılıçdaroğlu: 'Önümüze bakmak istiyorsak, bu ülkedeki tüm açık yaraları kapatmamız şarttır'
Tarih: 05.08.2022 - 09:39
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Uludere katliamında yaşamını yitiren 34 kişinin yakınlarını Şırnak’ta ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

"Söz verdim aydınlatacağım ve helalleşmek için bir daha geleceğim."

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Uludere katliamında yaşamını yitiren 34 kişinin yakınlarını Şırnak’ta ziyaret etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaretten fotoğraflarla birlikte yaptığı sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Acılarımızla yüzleşerek iyileşebiliriz. Yaralarımızı ancak bu sayede sarabiliriz. Artık geçmişte yaşamak istemiyorsak, önümüze bakmak istiyorsak, bu ülkedeki tüm açık yaraları kapatmamız şarttır. Söz verdim aydınlatacağım ve helalleşmek için bir daha geleceğim."

CHP Genel Başkanı ziyaret sonrası yaptığı basın açıklamasında, "Ölenler geri gelmeyecek ama bir şekliyle annelerin acılarının dindirilmesi lazım. Anneler evlat acısıyla yaşıyorlar ve adalet istiyorlar bizden. Biz bu adaleti sağlayacağız. Eğer adaleti sağlarsanız o zaman toplumda kucaklaşmayı, huzuru ve barışı sağlamış olursunuz. Aksi halde annelerin yüreğindeki ateş sönmüyor ve sönmeyecek" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

 

Değerli basın mensupları, 28 Aralık 2011 tarihinde burada çok acı bir olay gerçekleşti. 34 evladımızı kaybettik. Bunların 18’i 18 yaşından küçüktü. Acı hala dinmiş değil. Eğer ülkeye adalet gelecekse bu acının dindirilmesi lazım. Olayın aydınlatılması lazım. Bu olayı aydınlatacağıma dair söz vermek için buraya geldim. Adalet olmalı, olay aydınlatılmalı. Olay aydınlatıldıktan sonra ancak helalleşme olabilir. Ölenler geri gelmeyecek ben bunun farkındayım, hepimiz de biliyoruz zaten. Ama bir şekliyle annelerin acılarının dindirilmesi lazım. Anneler evlat acısıyla hala ve hala yaşıyorlar ve adalet istiyorlar bizden. Biz bu adaleti sağlayacağız. Adaleti sağlamak bizim görevimizdir. Eğer adaleti sağlarsanız o zaman toplumda kucaklaşmayı, toplumda huzuru, toplumda barışı sağlamış olursunuz. Aksi halde annelerin yüreğindeki ateş sönmüyor ve sönmeyecek.

Teşekkür ederim değerli arkadaşlar.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları