loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu, Osmaniye'de Yarbaşı Belde Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Mustafa Kaynar ile görüştü

Kılıçdaroğlu, Osmaniye'de Yarbaşı Belde Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Mustafa Kaynar ile görüştü
Tarih: 19.10.2022 - 22:38
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Osmaniye'de Yarbaşı Belde Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Mustafa Kaynar ile görüştü.

HP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Gelirimiz düşüyor, derin yoksulluk var. Düşündüğünüzden çok daha büyük yoksul aileler var. Kırsalda çalışanlar bir imece ile bir dayanışma ile bir şekilde geçimini sağlıyorlar ama büyük kentlerde evine ekmek alamayan insanlar var. Bütün bu sorunları çözmeye talibiz. Aslında biz, Türkiye’nin sorunlarına talibiz. Onların yaptığı gibi, siyasetçi cebini düşünmeyecek. Siyasetçi, vatandaşın cebini düşünecek. Biz onlar gibi değiliz, bizi onlarla sakın kıyaslamayın. Bizim yaşamımız belli; yerimiz, giderimiz belli. Biz, düzgün insanlarız ve bu ülkeye doğru dürüst hizmet vermek istiyoruz.”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Osmaniye'de Yarbaşı Belde Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Mustafa Kaynar ile görüştü. CHP lideri Kılıçdaroğlu daha sonra, belediye binası önünde toplanan Yarbaşılı vatandaşlarla bir araya geldi ve Yarbaşı Belediyesi Toplu Açılış Töreninde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları söyledi:

“Belediye Başkanı’mızı dinledik, oldukça samimi, içten güzel bir konuşma yaptı. Bulunduğu beldeye hizmet etmek istiyor. Engellerle karşılaştığını da ifade etti. Ama biz, CHP olarak güçlü bir aileyiz. Aile olmanın gereği de herhangi bir arkadaşımız zor duruma düştüğünde ona destek vermek, yardım etmektir. Elbette ki Yarbaşı Belediyesi’nin zorlukları olabilir ama bu zorlukları beraber aşacağız. Büyükşehir belediye başkanlarımız, diğer belediye başkanlarımız, dayanışma kültürü içinde birbirlerine yardım ediyorlar. Bu yardım sonuçta halka yansıyor. Sizler rahat ettiğiniz sürece belediye başkanlarımız da mutlu olurlar.

Şunu açık yüreklilikle ifade edeyim, Türkiye’nin içinde bulunduğu durum pek iyi değil. Her yerde sorun var. Bu sorunların çözülmesi lazım. Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Bütün sorunları çözülebilir. Akılla, mantıkla, bilgiyle, birikimle çözülür. İnsana değer vererek çözülür. Kadın-erkek eşitliğini, kadının gücünü kabul ederek bütün bu sorunları çözmek mümkün. Bunu çözmek için bizi iktidara taşımanız lazım, kararı verecek olan sizlersiniz. Biz, 6 partinin başkanları bir araya geldik, Millet İttifakı’nı oluşturduk. Seçim tarihi belli olduktan sonra da cumhurbaşkanı adayımızı belirleyeceğiz ve sizlere hizmet etmek için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz.

Uzman çavuşlarla ilgili sorun var. Bununla ilgili bir arkadaşım, ‘Mutlaka buna değinin’ dedi. Uzman çavuşların, ücretli öğretmenlerin, sözleşmeli öğretmenlerin, taşeron işçilerin, EYT’lilerin, kırsalda çalışan kadınların, gençlerin sorunları var. Aslında bir sorunlar yumağı ile karşı karşıyayız. Bütün sorunları çözeceğiz. KHK’lıların sorunları var, onu da gayet iyi biliyorum, onları da çözeceğiz. Bu ülkede hiç kimsenin mağdur olmayacağı, herkesin bu ülkenin caddelerinde, sokaklarında özgürce ve rahat gezebileceği, kamplaşmanın olmadığı; kardeşliğin, barışın, huzurun olduğu bir ülke yaratacağız. Bu ülkeyi yeniden inşa edeceğiz ve ayağa kaldıracağız. Hiç endişe etmeyin. İktidara taşıyacak olanlar sizlersiniz ve bizler, iktidara geldiğimizde Türkiye’nin bütün sorunlarını çözmeye talibiz ve bütün sorunlarını çözeceğiz, bundan emin olmanızı isterim.

Kırsalda çalışan kadın kardeşlerim biraz fazla, onlara şunu söylemek isterim; kırsalda çalıştığınız sürece sizin sosyal güvenlik primlerinizin tamamını devlet olarak biz ödeyeceğiz ve sizlere emeklilik hakkını ikram edeceğiz. Aile Destekleri Sigortası getireceğiz. Hiçbir annenin evladını yatağa aç yatırmasını tamamen bitireceğiz, tarihe havale edeceğiz. Sizler oturacaksınız, çalışacaksınız, üreteceksiniz. Geliriniz olamadığı zaman veya geliriniz yetersiz olduğu zaman Aile Destekleri Sigortası’ndan kadınların banka hesabına para yatırılacak, siz bu banka hesabına yatırılan parayı her yıl düzenli olarak çekeceksiniz.

Bir anne, haksız yere 12,5 yıl yargılanan eşinin davasını izlememi ve adaleti istiyor. Bir şeyden emin olmanızı isterim; adaleti en çok isteyen benim. Dünya, kainat adalet üzerine inşa edilmiştir. Eğer bir ülkede adaletsizlik varsa orada insan hakları olmaz, orada büyük haksızlık olur. O büyük haksızlıkları ortadan kaldırmak için ben, yine o kardeşime de onun yanındaki kardeşlerime de söz verdim ve söz vermeye devam edeceğim. Onların hakkını, hukukunu sonuna kadar arayacağım. Onlar için adalet neyi gerektiriyorsa tamamını yapacağım. Bu sözümü burada, Yarbaşı’nda veriyorum. Diyeceksiniz ki ‘Bu sözü sadece Yarbaşı’nda mı verdin’. Hayır efendim. Bu kardeşiniz, 450 kilometre, adalet için yürüdü. Adaletin olmadığı bir dünyada hak ihlalleri olur, insanlar rahat etmezler. O yüzden adalet, inancın da devletin de temelidir. Tüm peygamberler, adaleti sağlamak için, güzel ahlakı temsil etmek için görevlendirilmişlerdir. O nedenle adalet, hepimizin aradığı ve bunun için mücadele ettiği temel bir kavramdır. Biz, adaleti mutlaka kendi ülkemizde sağlayacağız.

Belediye Başkan’ımız çok güzel şeyler yaptı, kendisine yürekten teşekkür ederim. Sağ olsun Başkan’ımız. Başkan’ımızın bir başka güzel özelliği de yaptığı her işi büyük bir inançla yapmış olması, sizler için yapmış olması. Bu da bizim için son derece değerli bir şey. Dayanışma kültürünü göstermesi açısından da Belediye Başkanı’mızın yaptığı çaba, diğer belediye başkanlarıyla son derece güzel ve yerindedir. Ona, bundan sonraki başkanlık döneminde de başarılar diliyorum. Böylece onun bundan sonraki belediye başkanlığını da ilan etmiş oluyorum.

Önümüzdeki seçimlere çok daha iyi çalışacağız, yerel yönetimlerde de genel seçimlerde de çok iyi hazırlanacağız. 6 siyasi parti bir aradayız, Millet İttifakı’nı oluşturduk. İnşallah Türkiye’nin bütün sorunlarını çözeceğiz, bundan emin olmanızı isterim. Her birinizin evinde huzur olması, her sofrada bereket olması, çocukların annelerini sevgiyle kucaklaması, annelerin çocuklarını sevgiyle, saygıyla, güzellikle sevmesi hepimizin ortak arzusudur. Sevgili anneler, bundan da emin olmanızı isterim. Sizin de hakkınızı, hukukunuzu sonuna kadar arayacağım. Kadın-erkek eşitliğini mutlaka sağlayacağım. Eğer gücünüzü kullanırsanız sizin gücünüzün önünde de kimsenin durmayacağını da biliyorum. Kendi evimden de biliyorum, çünkü en son hanımın dediği oluyor.

İnşallah bir gün zeytin ağaçlarını da görmeye gelirim, o zeytin ağaçlarını asla unutmayacağım. Her bir ağaç zeytin verecek, zeytinyağı olacak ama her bir ağaç, özellikle bir kız çocuğunun okuması için de gelir kaynağı olacak. Bu, bizim için de insan hakları için de son derece önemli ve değerli bir adım.

Türkiye’nin bütün sorunlarını çözeceğiz, dünya kadar sorunları var. Gelirimiz düşüyor, derin yoksulluk var. Düşündüğünüzden çok daha büyük yoksul aileler var. Kırsalda çalışanlar bir imece ile bir dayanışma ile bir şekilde geçimini sağlıyorlar ama büyük kentlerde evine ekmek alamayan insanlar var. Bütün bu sorunları çözmeye talibiz. Aslında biz, Türkiye’nin sorunlarına talibiz. Onların yaptığı gibi, siyasetçi cebini düşünmeyecek. Siyasetçi, vatandaşın cebini düşünecek. Vatandaşın cebinde para olacak, evinde huzur olacak; biz bunu yapacağız. Biz, onlar gibi değiliz, bizi onlarla sakın kıyaslamayın. Bizim yaşamımız belli; yerimiz, giderimiz belli. Biz, düzgün insanlarız ve bu ülkeye doğru dürüst hizmet vermek istiyoruz. Sizler bize destek verdiğiniz sürece en ufak bir endişe duymayın, her sorunu çözeceğiz. KHK’lılar da dahil olmak üzere her sorunu çözeceğiz.”

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları