loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Para var ama asgari ücretliye verilmiyor, bu bir siyasi tercihtir

Kılıçdaroğlu: Para var ama asgari ücretliye verilmiyor, bu bir siyasi tercihtir
Tarih: 22.12.2020 - 13:25
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"-Covid-19 sürecini yönetemediler. En başında uçakla seyahat için KDV'yi yüzde 1'e indirdiler. IBAN numarası verdiler. 5 maskeyi dağıtamayan iktidarın ülkeyi yönetmesi mümkün değil.18 bin 351 vatandaşımız hayatını kaybetti dün akşam itibariyle. Hayatını kaybedenlerin 216'sı sağlık çalışanları. Bu çok acı bir tablo.  

-Gündemde asgari ücret var. 3 bin 100 TL olması gerekir. Asgari ücret ortalama ücrete dönmüş. Hangi vergyiyi alacaksın asgari ücretten? Uyuşturucu ticareti yapan, organ nakli ticareti yapandan, kara para aklayandan alacaksın.

-Para var ama asgari ücretliye verilmiyor. Bu bir siyasi tercihtir. Yaptığımız hesaplara göre asgari ücretin vergisiz 3 bin 100 olması lazım. Bunun altındaki rakamı gerçekçi bulmuyoruz.

-Sayın Seval Türkeş'i ziyaret ettim. Bir mafya bozuntusunu bir siyasal partinin destekçisi olması, o partinin de buna sahip çıkması ilkti. Yunus Emre 'biz kimseye kin tutmayız, düşmanımız kindir bizim' der. Daha ne desin. Bütü saygın insanlar kine ve öfkeye karşı çıkmışlardır. Kinden ne beklenir, bunları aşmak zorundayız. Ben kine ve öfkeye itibar etmedim bundan sonra da etmeyeceğim.

-805 aydın bildiri yayımladılar. Adil, özgür, barışçı bir ortamda onurlu bir yaşam sürdürmek istiyoruz dedi. Neredeyse linç edecekler. Eleştirinin de dozu vardır. Herkes düşünce ve kanaatlerini açıklama ve yayma hakkına sahiptir, der anayasa. Ufku kararmış insanlar bildiriye tepki gösterdi.

-Uşak'ta 30 üniversite öğrencisi gözaltına alınıyor ve çıplak aramaya maruz kalıyorlar. Meclis'te Ömer Faruk Gergerlioğlu gündeme getirdi. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin 'Türkiye'de çıplak arama olduğuna inanmıyorum' diyor. Devletin nasıl yönetildiğinin farkında değil. Kadınları çırılçıplak arıyorsunuz bunu yönetmelikle yapmışsınız. Bunun kaldırılması in çaba harcadık, kabul etmedik. Siz adaleti sağladığınızı mı düşünüyorsunuz? Kaldırılması için getirin destek vereceğiz.

-Esnaf icra işlemlerinin durdurulmasını istiyor o konuda tık yok. Günlük kazanan esnafla ilgili bir şey yok. Kiralardan stopaj vergilerini kaldırın, dedik. CHP iktidarında Esnaf Bakanlığı kuracağız, sadece bir bakanlıkla muhatap olacaksınız. 

-Katarlılar futbol karşılaşmalarını satın almışlardı. Bu parayı ödemeyeceğiz, dediler. Doları sabitlediler. 90 milyon doları düşürdüler. Kulüpler Katar şirketi taleplerimizi karşılamadı dedi. Katarlı şirkey ödedik, dedi. Spor kulüpleri almadığına göre bu para nerede? 
-Sudan'dan sonra Nijer'den tarım arazisi kiralamışlar. Türkiye'de yer mi kalmadı. Çiftçinin bundan haberi yok. Çiftçilere sesleniyorum, sana verilmeyen para başka yerlere veriliyor. Sana sahip çıkılmıyor ama Nijer'e sahip çıkılıyor. 
 
-Mardin'de elektrik faturaları milleti perişan etti. Üretimden bezdirdi milleti. CHP iktidarında bu elektriği vatandaşın istediği koşullarda vatandaşa vereceğiz. Gerekirse devletleştireceğiz. Mardin'de en büyük destek AK Parti'ye. Çiftçiye 'ne yaparsan yap hizmet etmeyeceğiz, s ana oy vereceğiz' diyorlar. İlk seçimde gidip hala  AKP arti'ye oy verireseniz iki elim yakanızda olacak. Çoluk çocuğunuzun  hakkını başkalarına vermeyin. 
-Bütçe görüşmelerinde Beşiktaş saldırısında ölenlere 121 TL bağlanmış demiştim, AK Partili Öznur Çalık itiraz etti. Belgesi burada (göstererek) AK Parti'nin vekili bu yanlış bilgiyi kim verdi diye hesap soracak mıdır, diyecek midir? Hem benden he şehitlerin yakınlarından özür dilemelidir. Bunlar nasıl milletvekili? Nasıl bu kadar haberdar değiller devletten. En azından rakamlar doğru mu diye açar sorarsın yetkiliye. Size verilen her bilginin yüzde 90'ı yanlıştır, benim verdiğim her bilgi yüzde 100 doğrudur. 
Bu makbuzları göndereceğim, kendisine ve görevden ayrılmasını isteyeceğim ya da özür dilesin.
-Fuat Oktay, 121 TL verildiği doğru değildir, başka yerden alıyorsunuz bilgiyi, yönünüzü Türkyie Cumhuriyeti'ne dönün, dedi. Sen yönünü Erdoğan'a ve saraya dönmüşsün. Biz 83 milyona dönmüşüz.  52 milyon TL toplandı şehitler için. Nereye gitti bu para? Biz devletin rakamlarına güveniyoruz, sizin verdiğiniz rakamlara güvenmiyoruz. Siz açıkça yalan söylüyorsunuz.
-Bu ülkeye barışı, huzuru, kardeşliği getireceğiz. Farklı düşüncelerde oldu diye kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, 83 milyonu kucaklayacağız. Her eleştriyi dikkate alacağız. 
-Erdoğan 18 Aralık'ta 'iktidara gelirlerse AK Parti'yi kapatacaklar' demiş. Böyle bir şey yok. Erdoğan bunu niye söylüyor? O koltuğu işgal eden adam yalan söylüyor. Kendi seçmenlerine söylüyor. Kini öfkeyi beslemek demektir bu. Yalanı devlet politikası haline getirirseniz ihanet edersiniz. Eleştirirken yalan söylemeyeceksiniz. Anayasada partilerin nasıl kurulacağı nasıl kapanacağı bellidir.
'AK Parti'yi destekleyen şirketlere el koyacağız, onlarla çalışan memurları işten atacağız' demişiz. Akıl tutulması. Bir insan bu kadar katmerli yalanı nasıl söyler. Üstelik cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturuyor. Allah akıl fikir versin. Yalan üzerine siyaset inşa edilmez, çökersin. Bunların danışmanı da yok. Pergoleci Fahrettin'i alsaydın yanına sorsaydın.
Kendi kitlene dön bir bak çoğu aç, aç. Ben onların hakkını savunuyorum. 21. yüzyılda kimse çöpten ekmek toplamamalı Ayıptır, günahtır. Sarayda yaşıyorsun bir elin yağda bir elin balda. Milletten koptunuz. Nasıl servet biriktiririm arayışındasınız.
Devletin hazinesini soyana hesabını sorarız. Devletin nasıl soyulduğunu açıklayacağız. Mal varlıklarını açıklayamaıyorlar. Mal varlıklarıyla tehdit ediliyor, meydan okuyamıyorsun. Sesin bile çıkmıyor. CHP fakirin fukaranın hakkını sonuna kadar savunacak.
Mali Eylem Gücü diye bir kuruluş var. 39 üye ülkeden biri Türkiye. Gelen teklif günü kurtarma teklifi. Yıl sonuna kadar çıkarmak zorundayız, diyorlar. Siyasi nüfus sahibi kişilerin devleti soymasını içeren düzenlmeyi getiriyor musun, hayır. 
Kurumlar Vergisi 2006'da değişti. Vergi cennetlerinden gelecek paraların Türkiye'de vergilendirilmesini öngörüyordu. Neden düzenlemeyi yapmıyorsunuz? Getirilirse Man Adası'ndan gelen paralar yüzde 30 oranında vergilendirilecek. Devlet soyulmaktan kurtulacak. 
Uyuşturucu paraları, fuhuş üzerinden kazanılan paralar, organ ticareti yapanlar kazandıklarını getirirlerse vergi yok. Şu AK Parti'ye bak. Muhafazakar partiye bak.
Asgari ücrette vergi var. İnsan kaçakçılığından, uyuşturucudan, insan ticaretinden kazan Türkiye'ye getir, sıfır vergi. Fabrikada alınterinle çalış, vergiye tabi. 
-Fatih Sultan Mehmet'ten söz ederler ama Fatih'in adaletinden söz etmezler. 
Adaleti hakimler dağıtır. Maalesef adaleti çürürttüler. Bir hakim hukukun üstünlüğüne göre karar vermiyor da sarayın telkinleriyle karar veriyorsa gerçek hakim değildir. Eski sözdür 'sultanın sofrasına oturan hakimin kararına itibar edilmez.' 
Adaleti değil de adaletsizliği dağıttınızda erçek anlamda hakim misiniz? 
İrfan Fidan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı yardımcısı. Yargıtay'a geldi. Atandı, İstanbul'dan geldi ayakkabısının tozunu silemedi, AYM üyesiyim diye ortaya çıktı. 107 üyenin oyunu aldı, utanç verici nokta bu. Arkasında kirli ilişkiler var. Daha dün geldim, AYM üyeliği yapacak kadar liyakat sahibi oldun mu? 107 üye iradelerini satarak oy kullandı. Yatgıtay'a birisi çıkıp 'burada haksızlık var' diyemiyor. Görev yine bize düştü. 
Öyle bir tezgah kurdular ki AYM üyesi yapmak için. 2 Aralık'ta yapılması gereken seçimleri korona nedeniyle ertelediler.  Şimdi geldi, 17 Aralık'ta seçimler başladı. Şimdi korona yok mu? Bir kişiyi AYM mahkemesine talimatla göndermek için eğilip bükülen bir mahkeme tablosunu dünyaya segilediler.
FETÖ'cüler kanun değiştirip 140 militan atmışlardı, bunlar da 107 militan atadılar. Sarayın militanısınız. Yargıdaki çürüme budur. Hala ders almadılar. 
(Erdoğan) 'Biri kalkar da mal varlığımı soruşturursa beraat ederim, diyor. Geleceğini hazırlıyor. Sarayın kulu kölesi olan bir yargıç vicdanını da ahlakını da satmıştır. 
İrfan Fidan intihalci. Bir iddianame hazırlıyor. Bir bilim insanının kitabını noktası virgülüyle iddianameye geçiriyor, kaynağını belirtmiyor. Bilgi hırsızlığı yapan birinin AYM'de ne işi var? 
Bu kişide toplu iğne ucu kadar onur varsa adaylıktan çekilir. 
Hırsızdan büyükeçi oldu. Devleti arpalığa çevirip 4-5 yerden maaş alanları gördük. Şimdi de sahte diplomayla bankalara yönetim kurulu olarak atananları gördük. Bu sahtekar (Hamza Yerlikaya) AK Parti eski vekili. Bu sahtekar cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığı görevi de yapmış. Diploması sahte, cumhurbaşkanlığına danışman atıyorsunuz, pes. Çürümeye bakın. Gündeme geldiğinde 'meydan okuyorum' diyor. Mahkeme kararı var. Hala ispat edin, diyor. Hamza Yerlikaya bir numaralı sahtekar. Beni mahkemeye vermesini isterim. Bu kararları götürüp hakim önüne koyarız. Bankaya tanamış. Bankayı soyarsa hiçkimse şaşırmasın. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na atanmalı ya da Merkez Bankası'nın başkanı olmalı. 
Her şeyi düzelteceğiz. Ahlaklı bir siyaseti getireceğiz. Hırsızın Meclis'te işi olmayacak. Milletvekili olan kindi çıkarlarını üstün tutmayacak, ihale takipçisi vekile kim saygı duyar. Biz yalan söyleyeni bu çatı altında tutmayacağız. Biz yolsuzluklara karşıyız. Biz CHP'yiz her çocuğun karnının doymasını isteriz. Biz CHP'yiz demokrasimizi seviyoruz. 21. yüzyılda cumhuriyetimiz gerçek anlamda demokrasiyle taçlandıracağız." 
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları