loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu Şebinkarahisar 'Dayanışma Gecesi'nde

Kılıçdaroğlu Şebinkarahisar 'Dayanışma Gecesi'nde
Tarih: 20.04.2013 - 09:06
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Çocuklarımızın adını barış, özgür koyduk biz. Neden barışa karşı çıkalım'.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüm ülkede barışın hâkim olmasını istediklerini belirterek "Aklı başında olan birisi barışa karşı çıkar mı. Çocuklarımızın adını barış, özgür koyduk biz. Neden barışa karşı çıkalım. Ülkede elbette barış olsun" diye konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Şebinkarahisar CHP İlçe Örgütü’nün düzenlediği ve ev sahipliğini Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yaptığı “Dayanışma Gecesi”ne katıldı. Geceye CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran, Yakup Akkaya, Sezgin Tanrıkulu, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Giresun İl Başkanı Eşref Karaibrahim, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’ın aralarında bulunduğu birçok isim katıldı. 

Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, son günlerde gündemde olan Türkiye Cumhuriyeti (TC) ibaresinin tabelalardan kaldırılmasıyla ilgili, “Eğer Türkiye Cumhuriyeti adını kullanmaktan kaçınan bir siyasi anlayış varsa ona hesap sormak benim kadar bu ülkede yaşayan herkesin görevidir” dedi. Barış süreciyle ilgili kendilerine “Siz barışa karşı mısınız?” diye sorular geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Aklı başında olan birisi barışa karşı çıkar mı. Çocuklarımızın adını barış, özgür koyduk biz. Neden barışa karşı çıkalım. Ülkede elbette barış olsun” diye konuştu. Barışın ne şekilde getirileceği konusunda bilgi verilmediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bilen var mı hayır. Milletvekilleri bilmiyor, bakanların bir kısmı bilmiyor. Vatandaş zaten bilmiyor. Akil olan insanlar bilmiyor. O zaman akil olmayan bir insan bulmamız lazım herhalde bize biraz ipuçu versin diye” ifadelerini kullandı.

CHP’nin barışa karşı olduğu yönünde bir kampanya başlatıldığını da sözlerine ekleyen Kılıçdaroğlu, “Niye CHP’yi suçluyorsunuz. CHP ülkenin birliği ve bütünlüğü, üniter yapısı, barışı ve huzuru için hiçbir zaman hiçbir ortamda farklı bir düşünceye sahip olmamıştır” diye konuştu.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları