loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Türkiye'yi bizden daha iyi yönetecek ikinci bir kadro yok

Kılıçdaroğlu: Türkiye'yi bizden daha iyi yönetecek ikinci bir kadro yok
Tarih: 11.11.2020 - 11:20
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin Ekonomi Masası değerlendirme toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Türkiye'nin çözülemeyecek sorunu yok. Sorunun çözümünde önce bir stratejinizin olması lazım. 
4 aşamalı strateji oluşturmak zorundayız. Biirinci aşama önce can ve mal güvenliği gerekir. Bunun yolu katıksız demokrasi. Böylece yatırım önce önünü görecek. 
İkinci aşama, üreten Türkiye. Her alanda üretim lazım. Üniversiteler bilgi üretecek. Bir aykırı söz çıkınca 'bunu niye söyledin' denmeyecek. Demokrasiyle birlikte üretim sefeberliği başlatmamız gerekiyor. 
Turizmcilere, esnafa, KOBİ'lere sesleniyorum: Bize oy verin. İktidara geldiğimizde bizi eleştirebilin diye oy verin. Devlette liyakatin çökmesiyle temel kurumlar da çöktü. Planlama kalmadı. Geleceğini planlamayan bir ülke olamaz. Planlama hamlesi başlatmalıyız. En deneyimli kişiler planlmada yer alacak.
Türkiye'nin katma değer üretme sürecini büyütmesi gerekiyor. Üniversitede hoca bilgiyi üretecek, sanayici de katma değeri ürün üretecek. Türkiye dünyada söz sahibi olacak.
Türkiye kökenli biri gidip Almanya'da aşı buluyor.
Türkiye bölgesinde güçlü olmak zorundadır.
Stratejinin üçüncü ayağı, oluşturduğumuz katma değeri hakça paylaşacağız. Kimse aç ve açıkta kalmayacak. Güçlü bir sosyal devleti inşa etmek zorundayız. 
Stratejinin son ayağı sürdürülebilirlik. Ekonomi değişiyor. 5 yıllık planların önemi yok. Türkiye'nin en az 40 yıllık planlar yapması gerekiyor. 
Bütün iş dünyasına sesleniyorum. Dinamizminizi en iyi biz biliyoruz. 
Türkiye'yi bizden daha iyi yönetecek ikinci bir kadro yoktur. 
Özel sektörün önündeki engelleri kaldırın Türkiye'yi uçururlar.
81 ile KOBİ'lerle görüşmeleri için milletvekili arkadaşlarımızı gönderdik. Esnaflara da gönderdik. Milletvekillerimizi göndermeye devam edeceğiz.
 
(Kamu özel işbirliği projeleri) Devleti soyan projelerdir. Özel sektörün yatırımından endişemiz yok. Maliyetini iblmediğimiz, dolar endeksli garantilerin verildii, 2-3 yıl sonra büyük bir kara delik oluşturan projeleri kabul etmeyiz. 
Gidip de malına el koymayacağız. Ne kadara mal ettiyse karını da vereceğiz, kamulaştırıyoruz, diyeceğiz. Yaygın bir kamulaştırma düşüncemiz yok. Özel sektörün yatırım yapması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Ek teşvikler getireceğiz.
 
Ekonomiye zarar veren, kaynakların sınırlı kişilere verilmesini öngören düzenlemeleri kabul etmiyoruz.Süratli şekilde Ekonomik Sosyal Konseyi oluşturacağız. 
-Bürokrasiye sıcak siyaset müdahale etmeyecek. Halk için, ekonomi için doğru ne ise kararını vereceklerdir.
 
-Asgari ücret kesinlikle vergi dışında tutulmalı. Agari ücret zaten neyin vergisini olacaksınız? Zaten geçinemiyor, zaten açlık sınırının altında. Agari Ücret Tespit Komisyonu siyasi iktidarın güdümünde. Sendikalar ne yaparsa yapsın bildiklerini yapıyorlar. İşsizlik asgari ücretin düşük olmasının nedenidir. Bu anlayış talep daralması yaratıyor. 
-(Kürt sorunun çözümü) Çözüm yeri bellidir. TBMM'dir. Bütün partilerin katılımıyla çzöülmesi gerekir. Her partide bilgi birikime sahip vekiller vardır. Sorunu parti değil ülke çıkarları açısından değerlendirmek gerekir.
Çözüme yönelik en sağlıklı politikaları oluşturan partiyiz. Bu sorunu bizim dışımızda kimse çözemez.
-(Lütfi Elvan'ın göreve getirilmesi) Başarılı olmasını isteriz. Ekonomideki dengeler yerşine oturacak diyorlar. CHP olarak bize düşen görev varsa yaparız. Bize buhranın aşılması için  şu yasanın çıkması gerekiyor derlerse destek veririz. 
-Doğu ve Güneydoğu için özel bi planlama yapılacak. Yatırım yapan özel sektöre uzu süreli vergi ayrıcalığı tanınacak. Özel sektör gitmezse kamu giderek yatırım yapacak."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları