loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu ve Akşener'den ortak açıklama

Kılıçdaroğlu ve Akşener'den ortak açıklama
Tarih: 25.11.2020 - 12:10
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i İYİ Parti Genel Merkezi'nde ziyaret etti.

İki lider görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı.

Açıklamalar şöyle:

Kılıçdaroğlu:
"Kongrelerinden sonra kendilerini kutlamak için ziyaret ettik. İç ve dış politikayı, ekonomi ve siyasetteki gelişmeleri görüştük, düşüncelerimizi aktardık. İYİ Parti parlamentonun en etkin gruplarından birisi. Genel başkan ve aralıklarla bir araya gelip düşüncelerimizi birbirimize aktaracağız.

Uzun süredir Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor. Sorunlar derinleşiliyor. Çözüm üretilmiyor. Çözüm üretmek isteneler AK Parti içinde var ama küçük ortak büyük ortağı esir almış durumda. Ne Arınç ne başkası düşüncelerini ifade edemiyor. Edince küçük ortak tarafından tehdit ediliyor. AK Parti'nin küçük bir partinin tutsağı haline gelmesi Türkiye'nin yönetilemediğini gösteriyor.

Geçen her gün toplumun üzerindeki maliyet artıyor. Türkiye'nin hem kendi içinde hem uluslararası alanda ciddi bir zafiyet yaşadığı gerçek. Türkiye'nin buradan kurtulması, demokratikleşmesi lazım. Bunun yolu bellidir. Diyecekler ki yönetemiyoruz, halkın hakemliğine başvurmaktır. Halktan korkmamak lazım. 

(Ünal Çeviköz'ün açıklamaları) Parti sözcümüz gerekli açıklamaları yaptı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiçbir emperyal gücün egemenliğini kabul etmez.
Öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmeli, dedim. AK Parti seçim beyannamesine koydu. Erdoğan 'polis, din görevlileri, hemşirelerimize bir müjde vermek istiyorum. 3600 ek gösterge vereceğiz' dedi 2018'de. Ben çıkıp neden sözünüzü tutmadınız, diye soruyor muyum, soruyorum. Öğretmenlerin talebi budur. 'Ben istemiyorum' diyen öğretmen o camianın insanı değildir. Ben öğretmenin hakkını savunuyorum, yalan söyleyenin hakkını savunmuyorum. 

(Anayasa taslağı iddiaları) Böyle bir çalışma yapılmadı. 4 parti bir araya gedik. Millet İttifakı olarak. Zaman zaman konuşuyoruz. Güçlendirilmiş parlamenter sistem diyoruz, bu anayasa değişikliğiyle olacak. Biz de, İYİ Parti de, diğer partiler de çalışıyor. 

Bu, acaba CHP ve diğer partiler HDP ile bir arada çalışıyorlar mı algısı yaratmak istiyorlar. Bütün partiler zaten Meclis'te komsyonda bir araya geliyorlar. HDP de var orada. Neden HDP de komisyonda var demiyorsunuz? Çünkü talimat öyle alınmadı. HDP'li başkanvekili var, Meclisi yönetiyor. MHP'li el kaldırıp izin istiyor konuşmak için. Kısır tartışmaların dışına çıkmak zorundayız. Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Partileri eleştiririz ama demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır.  

Akşener:
"Cumhur İttifakı bileşenlerinin birbirlerine dolaylı yönden laf çarptırmasına dikkat çekmiştim. Adalet Bakanı adalet reformundan bahsetti. Sayın Erdoğan bir konuşmasında reform talebini ekonomiyi de işin içine katarak destek verdi. Hemen akabinde Sayın kılıçdaroğlu tehdit edildi. O zaman da söyledim o tehdit milli iradeye yapılmış bir tehditti. hepimiz kınadık. İlginç olanı ekonomide, adalette reform yapılacağı iddia edildi, hemn Sayın Kılıçdaroğluna hapisten artlı tahliye olmuş birinden tehdit yapıldı, Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı tehdidi sahiplendi. Bu ilk defa olan bir şeydi. 'AK Parti yöneticileri ne yapacaklar?' dedik. Sayın Arınç konuşma yaptı, Cemil Çiçek de konuştu. Bir makas değişikliğine gidliyorsa Perinçek ve Bahçeli ne diyecek Erdoğan'a dedim. 

Erdoğan'ın genellikle gördüğümüz tavrı, balon uçurmaktır. Arınç gibi kişiler üzerinden bir şeyler söyletir. İlginç olan 3 gün beklemesi. Küçük ortaktan gelen tavrı görünce Erdoğan göze alamadı. Sayın Arınç'ı tahkir eden bir konuşma yaptı.

Dolmabahçe mutabaktında bir araya geldiler. Erdoğan'ın bilgisi dışında siyasiler o masaya oturabilirler mi? Mümkün değil. Ölçüldü, problem görüldü. Sayın Erdoğan elini yıkadı, çıktı, o kişiler gitti. Aynı şey burada da var.

Partili cumhurbaşkanlığı sistemini Erdoğan çok istedi, oldu. Ama kazın ayağının olmadığı anlaşıldı. Sayın Bahçeli 'hadi seçime gidiyoruz' dediğinde Erdoğan'ın göze alması mümkün görünmüyor. Bugün durumlar kötü, yarın daha da kötüye gidecek. 20 Ocak'tan beri esnaf geziyor. Kendilerine yüzde 85 oy vermiş ilçelerde gördüğüm manzara vahim. İnsanlar aç. 

Muhalefet olarak biz seçim istiyoruz. Türkiye bu halde götüremez. Liyakat, şeffaflık yok. Adalet, hukukun üstünlüğü, ekonomiye güven yok. Sayın Bahçeli seçim isterse arkadaşlar açısından yandı gülüm keten helva.

(Anayasa taslağı iddiası) İYİ Parti hem HDP ile hem CHP ile hem Saadet Partisi ile hem de AK Parti ile gizli gizli. AK Parti sözcüsü Ömer Çelik iddia sahibini parça pinçik eden bir açıklama yaptı. Ömer Çelik'in yalanlaması kabul edildi, baş üstüne kondu. Sonra Temel Karamollaoğlu açıklama yapt, böyle bir şey yok diye. O bir soru işareti olarak kaldı. Ben de herhangi bir anayasa çalışması yapmadık, dedim. Bu da soru işareti oldu, enteresan. Sayın Kılıçdaroğlu yalanladı. HDP de yok böyle bir şey dedi. Bütün bu insanların içinde sadce Ömer Çelik'in söylediği kabul ediliyor geri taraf kabul edilmiyor. Bunu feraset sahibi milletimize bırakıyorum. 

Biz 24 Haziran seçimlerine giderken 4 parti bir araya geldik. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek diye adını koyduğumuz sisteme nasıl geçileceği tutum belgesini çalıştık. Bunu da kamuyoyuna açıkladık. 

Damat gitti, Arınç gitti. Tartışılmıyor. İhsan Arslan partiden atılıyor. Galip Ensarioğlu ifadeye çağrılmış. Bunlar olurken olmayan bir konunun TV ekranlarında sündüre sündüre konuşulmasını anlıyorum. Bu tür yalan tartışmalarla garip gurebanın, esnafın, işsiz gençlerin, tencere kaynatamayan kadınların, pazarlarda akşam üstü yere dökülen sebzeyi toplayan yaşlı kadınlar varken bunlar konuşulmaz . 

Bundan sonra ben ve partimden kimse bu soruya yanıt vermeyecek. Kadınlar gelip EBA için bilgisayar istiyor. Eğitimi nasıl yapsınlar? Kodamanlara para yağdırmak yerine gariban çocuklara bilgisayar dağıtmalıydı bu iktidar. Yazıktır. Bunları tartışmak o insanlara hakaret. Benim için konu kapanmıştır."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları