loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu ve eşi, hastanede Emine Şenyaşar'ı ziyaret etti

Kılıçdaroğlu ve eşi, hastanede Emine Şenyaşar'ı ziyaret etti
Tarih: 15.09.2023 - 13:07
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu bu sabah; 'Ankara’da tedavi gören Emine Şenyaşar’ı hastanede ziyaret ettik.' diyerek duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada;

"Bu sabah, eşim Selvi Hanım ile birlikte, Ankara’da tedavi gören Emine Şenyaşar’ı hastanede ziyaret ettik.

Emine Hanım hala acılar içinde, hala adalet arıyor, hala katillerin yakalanmasını, yitirdiği ailesinin hesabının sorulmasını bekliyor. Oğlu tek kişilik hücrede tutulmaya devam ediyor.

Erdoğan, katilleri “senden-benden” diye mi ayırıyorsun? Gözleri önünde ailesi katledilen Emine Hanım’ın feryadını neden duymuyorsun? Bu sessizlik nedir Allah aşkına?

Ne pahasına olursa olsun, tek başıma bile kalsam, ömrümün sonuna kadar Emine Hanım ve ailesi için adalet arayacağım." dedi.

Bu sabah, eşim Selvi Hanım ile birlikte, Ankara’da tedavi gören Emine Şenyaşar’ı hastanede ziyaret ettik. pic.twitter.com/CIDZn31xwS

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) September 15, 2023

Emine Şenyaşar ameliyat oldu: Eylemim sürecek

Ameliyat olduğu için “adalet nöbeti”ne ara veren Emine Şenyaşar, tutuklu oğlunun 6 Ekim’de görülecek duruşmada tahliye edilmemesi halinde eylemini sürdüreceğini belirtti.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve akrabaları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar, 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde “adalet nöbeti” başlattı. Emine Şenyaşar ve oğlu Yeşil Sol Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar adalet nöbetini 846’ncı gününde Adalet Bakanlığı önüne taşıdı. Birçok sağlık sorunu olan anne Şenyaşar, dizlerinden ameliyat olmak için Bakanlık önündeki eyleme 49’uncu gününde ara vermek zorunda kaldı.

"ADALET YERİNİ BULSUN"

Ameliyattan çıkan anne Şenyaşar, iyileştikten sonra adalet nöbetine devam edeceğini söyledi. Sağlık sorunlarından ötürü acil ameliyat olması gereken anne Şenyaşar, adaletsizliğin son bulması için uzun süre ameliyat olmayı erteledi ve nöbeti sürdürdü. Şenyaşar, “Yıllardır tutuklu oğlumun serbest bırakılmasını bekledim. O serbest kaldıktan sonra ameliyat olmayı düşünüyordum. Ancak olumlu sonuç alamadık ve ağrılarım arttı, mecbur ameliyat oldum. Bütün ailemi katlettiler. Ameliyata girdiğim sırada yanımda sadece oğlum Ferit vardı. Biz adaletin yerini bulmasından başka hiçbir şey istemiyoruz” dedi.

Hukuksuz bir şekilde tutuklanan oğlu Fadıl’ın 6 Ekim’de Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde 3’üncü duruşmasının görüleceğini hatırlatan Şenyaşar, “Üç yıla yakın Urfa Adliyesi önünde adalet nöbeti gerçekleştirdik. Daha sonra nöbeti Ankara’ya taşıdık. Bu süre içerisinde her türlü fiziki ve psikolojik baskıyla karşı karşıya kaldık. Oğlum bırakılıncaya kadar Adalet Bakanlığı önünde başlattığımız nöbete devam edeceğim” şeklinde konuştu.

"OĞLUM SERBEST BIRAKILMALI"

Oğlu Fadıl’ın hücrede tutulduğunu belirten Şenyaşar, “Çocuğumun serbest bırakılmasını istiyorum. Çocuğumun hiçbir suçu yok. Yıldız ailesi gelip iş yerinde ailemi katletti. Oğlumun neden tutuklu olduğunu bilmiyoruz. Çocuğumun artık serbest bırakılmasını, eşi ve çocuklarının yanında olmasını istiyorum. Oğlum gelmeyene kadar Adalet Bakanlığı önünden ayrılmayacağım. Bu mahkemede oğlum bırakılmalı” diye belirtti.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları