loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu'ndan Berat Albayrak açıklaması

Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu'ndan Berat Albayrak açıklaması
Tarih: 09.11.2020 - 16:05
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ortak açıklama yaptı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Merkezi'nde ziyaret etti.

İki lider, basına kapalı yaptıkları görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı.

Açıklamalar şöyle:

Kılıçdaroğlu:

"Düşüncelerimizi birbirimize akrtarmaya çalıştık. İç dış politikayı, son istifa olayını görüştük.

(Berat Albayrak'ın istifası) Türkiye'nin içinde bulunduğu şartları hepimiz biliyoruz. Ekonomik olarak sıkıntılarımız herkesin evinde görülebiliyor. Böyle bir tabloda ekonomiden, hazineden sorumlu olan, bütçesi parlamentoda olan bir bakanın bu şekilde istifası ilk. Devlet kriziyle karşı karşıyayız. Açıklama yapılmıyor, toplum bilgilendirilmiyor, neden? İstifa kabul edildi mi o da belli değil. İstifa eden çıkıp neden istifa gerekçesini ifade etmiyor.

2018'in  mayıs ayında Türkiye'nin ekonomik krizin eşiğinde olduğunu anlattım, 13 madde halinde saydım. İktidarı da eleştirmedim. Eleştiri aldık. 2020'nin mayısında olay ekonomik buhrana döndü.

Bundan nasıl çıkılır bunları da saydık. Bugünkü noktaya geldik. Bizim önerileri neden yaptığımız soruldu. Türkiye devleti bir aile şirketi mi bir ticari işletme midir? 2015'te Erdoğan 'benim derdim bir anonim şirket nasıl yönetiliyorsa Türkiye de öyle yönetilmelidir' dedi. Türkiye bir anonim şirket midir? Türkiye bir aile şirketi tarafından mı yönetiliyor?

Berat bey istifa etmiş. Niye istifa etti? 'Türkiye'nin ekonomisinin sorumlusu benim' dedi Erdoğan. Krizi yönetmeyenler, devleti yönetiyorlar. Bu ülkeye huzur gelene kadar mücadelemizi demokratik kurallar içinde yapacağız.

Merkez Bnakası bağımsız bir kurum değil. Merkez Bankası'nın başına politikacıyı getirirseniz itibarı olmaz dünyada. Yeni başkan bankacılık konusunda ne yapmış ben bilmiyorum. Benim bildiğim ATM'den para çeker, tasarrufu varsa bankaya yatırır. Merkez Bankası'nın başına bu işten anlayan birini getirmek gerekiyor.

(Berat Albayrak) At izi it izine karıştı, görevi bırakan bir bakan için sert bbir eleştiri. Bundan neyi kastettiğini sayın bakan bilir.  

Söylenecek tek cümle var. Veziri vererek şahı kurtaramazsınız.

Demokrasisi gelişmiş ülkelerde medya bağımsızdır, haber olması gerekenleri haber yapar. Türkiye'deki havuz medyası saraydan talimat gelirse haber yapar.

Bir bakanın istifasının uzun süre görülmemesi medya açısından kabul edilecek bir tablo değil. Bu tabloyu kim yarattı ona bakmak lazım."

Karamollaoğlu:

"Gecikmiş bir ziyaret. Kongreden sonra gelmeyi arzu etmiştik ama mekanla ilgili sorunlarımız ziyareti geciktirdi. Yeni dönemde kendisine başarılar diliyorum.Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Problemlerin üstesinden gelmeye bunun için de diyaloga ihtiyacımız var. Farklı politikalarımız olabilir ama bu üşünceleri paylaşmak zenginliğimiz kabul edilmeli.

(Berat Albayrak'ın istifası) Müspet ama garip bir gelişme. Cumhurbaşkanının hiçbir değerlendirmede bulunmaması dikkat çekiyor. Belki de ekonomide yeni bir dönemin başlangıcıdır. Bu istifanın hükümet politikalarında ciddi değişime vesile olma ihtimali yüksek. Artık politikaların oluşmasında artık Berat Albayrak'ın etkisi olmayacak. Sırf bu değişiklikten dolayı biraz ümitvar tavır ortaya koyuyorum. Bugüne kadarki ekonomik politikalar Türkiye'yi perişan etti. Bunu erken seçim vesilesi diye düşünmem."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları