loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Yüreğin yetiyorsa, eşit koşullarda Ekmeleddin Bey’le yarışa gir''

Kılıçdaroğlu: Yüreğin yetiyorsa, eşit koşullarda Ekmeleddin Bey’le yarışa gir''
Tarih: 08.07.2014 - 18:27
Kategori: Siyaset

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Ekmeleddin İhsanoğlu adına Erdoğan’a hodri meydan dedi...

*Yalancıdan başbakan olmaz. Vallahi billahi olmaz. Yalancıdan cumhurbaşkanı adayı da olmaz. Gidiyor Samsun’a miting yapıyor. 10 Kasım’da Mustafa Kemal hayata gözlerini yumdu. Bir gün sonra askerler meclisi kuşattı, ya İnönü’yü seçersiniz, ya TBMM’yi kapatırız dediler. İnönü böyle cumhurbaşkanı seçildi diyor. Yalanın bu kadarına pes…”

-“ Yahu kim gidip Meclis’i sardı? Arkadaşlarım incelediler. 11 Kasım 1938. Celal Bayar’ın başkanlığında CHP grubu toplanıyor. Bayar Grupta, “oylarınızı serbestçe vereceksiniz. Herkes istediği ismi yazsın. En çok oy alan aday gösterilecek” diyor. İsmet İnönü’ye 322 oy çıkıyor. Sonra TBMM genel kurulunda oylama yapılıyor, oy birliğiyle İnönü cumhurbaşkanı seçiliyor. Asker yok mu derseniz, var, ama Meclisi kuşatmak için değil, bando mızıka için var.”

-“Dedem Sarıkamış’ta şehit oldu demişti. Bir baktık askeri kaynaklara, o da yalan. Dünyanın en büyük yalancısı, bu kadar yalan söyleyen ikinci bir adam daha önce görmedim.”

*Göreceksiniz Ekmeleddin bey Türkiye cumhuriyetini hem batıda hem doğuda hakkıyla temsil edecektir. Erdoğan ona bir şey diyemiyor. Çatacak bir şey bulamadı”

*Geçenlerde dilini tutamamış Ekmel Bey’e, monşer demiş. Ne diyecek merak ediyordum. Dese ki temiz bir adam değil, kendisini tarif etmiş olacak, cahil dese kendisini tarif etmiş olacak. Adam 57 ülkeyi yönetmiş, sen bir ülkeyi bile yönetemedin, soyup soğana çevirdin”

Grup konuşmasında Türkiye’nin ve büyük uzlaşının Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan bahsederken, “O halkın arasına inen birisi, halkla beraber yürüyen birisi. Temiz yürekli bir adam. Sen koruma ordusu olmadaki gidip kahveye oturabiliyor musun” diye soran CHP Lideri Kı9lıçdaroğlu konuşmasını tamamladı...

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları