loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'na 'bahtsız bedevi' benzetmesi

Kılıçdaroğlu'na 'bahtsız bedevi' benzetmesi
Tarih: 06.11.2012 - 14:35
Kategori: Siyaset

Başbakan Erdoğan, ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'bahtsız bedevi' olarak nitelendirdi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

- Ekonomide sevindirici haberler arka arkaya gelmeye devam ediyor. İhracat rakamları yüzde 12'lik artışla yıllık 148 milya 363 milyor dolar ulaştı. Enfasyonu kontrol altında tutmaya devam ediyoruz. Fitch kredi notunu yatırım yapılabilir seviyesine yükseltti.

Erdoğan, Fitch'e 'yetmez ama 'evet' dedi

- Bütün ekonomik göstergeleri bizden daha geri olan ülkelerin A düzeyine sahip olduğu bir ortamda, bizim için hala B düzeyinde kredi notunda ısrar edilmesini hakkaniyete uygun bulmuyoruz. Fitch'in yaptığı artışı yeterli olmasa da bu yanlışın düzeltilmesi yolunda atılmış bir adım olarak görüyoruz. Kararın açıklanmasıyla birlikte borsa rekor seyiyeye ulaştı. Faiz 6.7 gibi en düşük seviyeye geriledi.

- Kredi derecelendirmede siyasi bir yaklaşım istemiyoruz. Sanal tablolar üzerinden yapılan açıklama dünyayı aldatıyor. Mali disiplin güçlü bankacılık sektörümüz var. Yapısal reformlar ortada. Milli gelirde üç kat artış, yüzde 30'la gerileyen borç stoku hep aynı istiklarlı sağlam duruşun göstergesidir. Kriz teğet geçecek dedik nitekim öyle oldu. 2009 yılında bir çok tedbir aldık. Bu sayede dünyada en hızlı büyüyen ülkelerden biri olduk.

- Cari açık ciddi manada düşme eğilimine girdi. Cari açıktaki düşüş, 2013-2015 orta vadeli programın en başta gelen hedefleri arasında. Avro bölgesinde tüketici güveni derinden yaralandı. Ülkemizde ise politikalar gerek ulusal gerekse uluslararası piyasalarda son derece gerekçi bulunuyor.

"Bahtsız bedevi"

- Sayın Kılıçdaroğlu ekonomiyle sorunlu bir tablo çizdi. Bir kaç saat sonra Fitch bu seyiyeye çıkartarak ekonominin ne denli başarılı olduğunu ortaya koydu. Kılıçdaroğlu, ne zaman Türkiye'ye yerse, dünyadan övgüler geliyor. Önünü görememe mi, körlük mü denir bunu milletimin takdirine bırakıyorum. Hani varya tam bahtsız bedevi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları