loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu’ndan Adalet Bakanı ve HSK Başkanı’na ikinci Veysel Şahin sorusu

Kılıçdaroğlu’ndan Adalet Bakanı ve HSK Başkanı’na ikinci Veysel Şahin sorusu
Tarih: 21.09.2023 - 21:42
Kategori: Siyaset

Kemal Kılıçdaroğlu; Adalet Bakanı sorduğum ve soracağım soruları idrak edemeden konuyu çarpıtmaya, yalan bilgiler üzerinden yanıt vermeye çalışmış. Hala öğrenemediniz, Kemal Kılıçdaroğlu belgesiz konuşmaz.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Veysel Şahin hakkında sorduğu soruya Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un bugün cevap vermesi üzerine yeni açıklamalarda bulundu. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, aynı mahkemenin başsavcılık itirazı olmadan söz konusu kişinin tahliyesi yönünde öncekiyle çelişen yeni bir kararı aldığını belirttiği açıklaması şöyle:

"Adalet Bakanı sorduğum ve soracağım soruları idrak edemeden konuyu çarpıtmaya, yalan bilgiler üzerinden yanıt vermeye çalışmış. Hala öğrenemediniz, Kemal Kılıçdaroğlu belgesiz konuşmaz.

Veysel Şahin hakkında daha önce, 2 kez infazın durdurulması ve yargılanmanın yenilenmesi talep edilmiş. Ancak 3 ayrı mahkeme bu itirazı reddetmiş. Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi ise tüm bu kararları görmezden gelerek tahliyeye karar vermiş. Bu tahliye kararına itiraz başvurusu dahi yapılmadığı halde, mahkeme aynı gün yeniden toplanarak hukuka aykırı biçimde kendi kararını iptal etmiş. Yani açıklamada iddia ettiğiniz gibi yapılmış bir itiraz başvurusu yok.

Şimdi gelelim ikinci soruma:

Adalet Bakanı ve HSK Başkanı; Bu hukuksuz kararları veren Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesinin ilgili hakimleri hakkında herhangi bir işlem tesis ettiniz mi? Bu hakimlerin korunmasının nedeni nedir? Sizi rahatsız eden kararlara imza atan hakimlere yaptığınız 'açığa alma, yer değiştirme, yetki değişikliği gibi' rutin işlemler neden aklınıza gelmedi? Yoksa hukuksuz işlem yapılmasının talimatını siz mi verdiniz?"

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları