loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan Aliyev'e mektup: Haklı davanızda sizi destekliyoruz

Kılıçdaroğlu'ndan Aliyev'e mektup: Haklı davanızda sizi destekliyoruz
Tarih: 14.10.2020 - 17:35
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e mektup gönderdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e gönderdiği mektupta “27 Eylül 2020 sabahı Ermenistan’ın Azerbaycan ordusu ile sivil yerleşim yerlerine yaptığı saldırılar nedeniyle başlatılan ve işgal altındaki topraklarınızın kurtarılmasını hedefleyen harekâtta şehit düşen kardeşlerimiz için başsağlığı dileklerimi iletiyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadesini kullandı.

“Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nin karşı harekâtı neticesinde otuz yıla yakın bir süredir işgal altında bulunan vatan topraklarının kurtarılmasına başlandığını memnuniyetle izliyor, haklı davanızda sizi destekliyoruz. Vatan topraklarınızın, esaretten kurtuluşu şimdiden mübarek olsun” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Uluslararası toplum, Azerbaycan topraklarının yıllardır işgal altında kalmasına ve bir milyonu aşkın kaçkın ve göçkünün yurtlarından koparılmasına bir çözüm bulamamıştır. Bugün, ata topraklarında doğmamış, oraları görmeden büyümüş nesiller, Azerbaycan’ın topraklarını tamamen işgalden kurtaracağı günleri heyecanla beklemektedir” vurgusu yaptı.

Kılıçdaroğlu mektupta “Moskova’da varılan geçici ateşkesin sorunun çözümü için yeni bir fırsat yaratmasını umut ediyor ve Ermenistan’ın işgal altında tuttuğu topraklardan tamamen çekilmesini kayıtsız bir şart olarak görüyoruz. Ermenistan’ın bunun yerine savaşı tüm Azerbaycan sathına yaymak için Gence, Berde, Mingeçevir gibi yerleşim yerlerine roket saldırıları düzenleyerek yeni sivil can kayıplarına yol açmasını ise lanetliyoruz” dedi.

CHP lideri mektupta şunları kaydetti:
"Tarih ve uluslararası hukuk bakımından haklı olan Azerbaycan’ın, sahada olduğu gibi diplomasi masasında da üstünlüğünü göstereceğine, haklı davasını sonuna kadar savunarak Yukarı Karabağ’ın yeniden Azerbaycan topraklarına katılmasını sağlayacağına inanıyoruz. Yüreklerimiz Azerbaycan için çarpmaktadır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de vurguladığı üzere, Azerbaycan’ın dertleri kendi dertlerimiz ve sevinçleri kendi sevinçlerimizdir."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları