loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan 'bahtsız bedevi'ye cevap!

Kılıçdaroğlu'ndan 'bahtsız bedevi'ye cevap!
Tarih: 06.11.2012 - 16:30
Kategori: Siyaset

Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine 'bahtsız bedevi' diyen Erdoğan'a 'şaşkın bedevi' diyerek yanıt verdi...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin grup toplantısındaki konuşmasından satır başları:

- İzmirde'ydim belediye açılışlarına katıldım. İzmir Belediyemiz 0-5 yaş arasındaki çocuklarımıza her sabah süt dağıtılacak. Sosyal demokrat belediyecilik bizim görevimizdir. İlk metroyu getiren de CHP'dir. Hayal bile edemezlerdi.

- O kadar beceriksizlerki İstanbul Ankara metrosunu yapamadılar bile. Dün bizim için çok önemliydi. İstanbul Ataşehir'de Bülent Ecevit parkını açtık. Ecevit'in yüreğinde insan sevgisi vardır, vatan sevgisi vardır. O bir halk adamıydı.

- O yurtseverliğini Afyon'un tarlalarına yazdırdı, Kıbrıs'a yazdırdı. Çalışma bakanlığı yaptığı dönemde grev hakkını getirdi. Ecevit işçilerin haklarını savunurken bugün tam tersi bir tablo var.

'O rapor bağımsız bir ülke açısından ayıplarla dolu'

- İlk kez uluslararası bir kuruluş bizim kaygılarımız kendi raporunda dile getirdi. Ardından Fitch'in bir raporu çıktı. Bugün Erdoğan uçuyor rapor çıktı diye. Acaba o raporu tercübe edip Erdoğan'ın önüne koydular mı? Kesinlikle bilmiyor. O rapor bağımsız bir ülke açısından ayıplarla doludur.

- Ben notunu yükseltiyorum ama durumun diğer ülkelerden kötü. Soruyorum neyin karşılığında yükseltiler. Sakın Suriye'ye giriyim deme o zaman notunu düşürürüm diyor. Siz süşünüyormusun Erdoğan neden 15 gündür Suriye'den söz etmiyor.

- Dün toplantıda söylediklerimin hepsi doğru. Eğer uluslararası bir kuruluş yaptıüı derecelendirme ile sana yön vermeye çalışıyorsa, sana ayar veriyorsa sen önce dön de kendini bir sorgula. Önemli şeyler var eğer diyor Suriye ile çatışırsan scak para gelmez.

'Allah kimseyi bahtsız bedevi durumuna düşürmesin'

- Benim söylediklerim konusunda terbiyesiz bir açıklama yaptı. Bahtsız bedevi lafını kullandı. Libya çöllerinde gezen benim , Arabistan çöllerinde gezen benim. Erdoğan bunları yapan sen değil misin? Dön aynaya bak bahtsız bedebi'yi göreceksin.

- Ama uyarım var o çöllerde gezerken kutup ayılarına dikkat et. Fitch'in raporunda birşey daha var. Allah kimseyi bahtsız bedevi durumuna düşürmesin. Raporda kara para aklama gibi bir ithamla karşlı karşıyasın eğer yasa çıkarmassın notunu düşürürüm diyor.

- O kutup ayısını düşünür. Ben 2002'de vatandaşın borcu 6.6 milyar liraydı. 2012'de ise 238 milyara çıkmış. Şimdi sormazsınız bu bahtsız bedeviye. Borcu çıkdı da geliri noldu 3 kat artmış borcu ise 35 kat.

- Caka satıyorsun IMF'nin borcunu ödedik ee vatandaşın borcuna gelince neden sesin çıkmıyor. Bunların devletin resmi kurumları söylüyor. Her 100 vatandaştan 63'ü 2 günde bir et yiyemiyor. 100 kişiden 50'si borçlarımı öderken zorlanıyorum diyor.

- Eğer bir başbakan Konya'dan daha küçük bir Hollanda'nın tarım üretiminin ihracatını bilmiyorsa ne söyleyeceksiniz. Bunlar mı ekonomiyi yönetiyor. Hayır. Başkaları yönetiyor. Yarattıkları tablonun farkında değiller. Saman ithal eden ülke haline geldik.

'İhracata yüklenmeliyiz'

- Biz CHP'yiz bizim için halka siz bu sorunu nasıl çözeceksiniz sorusuna cevap vermek düşer. 1. İşsizliğin bitmesi için önce real ekonomiye dönmemiz gerekiyor. ithalata değil, ihracata yüklenmemiz gerekiyor.

- Çiftçi, emekli, işçi bunları boşveriyorlar. IMKB var nasıl olsa... önce üreten Türkiye. yeni bir ekonomi ve maliye politikasına ihtiyacımız var.

- Türkiye ilk 10'a girecekse 2023'te enerji sorununu çözmek zorundadır. bir ülkeye bağımlığımız yüzde 60'ı geçmiş durumda. Böyle bir ülke dünyada yok.

- 1946-2002 arada neler oldu neler. Ortalama büyüme yüzde 5.5, 2002-2012 ortala büyüme yüzde 5.1...

'İşçi hakkını arayacak'

- 2002'de dünyanın en gelişömiş 80. ekonomiyiz. 2012'de ise 92. sıradayız. birinci anahtar , Türkiye'ye yeni bir teşvik sistemi. 2. Anahtar, demokrasi ve örgütlü toplumdur. Örgütlü toplum konuşursa demokrasi olur. Aramızda Eğitim-Sen'den arkadaşlar var.

- Bu öğretmenlerin tek görevi çocuklarımızı eğitmek. Kitapları inceleiyorlar acaba MEB ne yapıyor diyor. Öğretmenlerimiz bu çabayı gösteriyorlar. MEB kalkmış öğretmenleri sürüyor. Sizin sorunlarınıza shaip çıkacağız.

- İşçi hakkını arayacak. Bunun olmadığı yerde ekonomik büyüme olmaz. Bir başbakan tenis seyircisini terörist ilan ederse. Milyonların katıldığı cumhuriyet bayramında terörsit ilan ederse işte o başbakana bahtsız bedevi diyoruz.

- Kendi dış politikanızı başka üğlkerele inşa edersiniz başarılı olamazsınız. Suriye ile kavgamızın bize hiç faydası olmadı.

- Ve bir de tokat yediniz. Clınton dedi ki sizde iş yok. Katar'da toplayacağım ben dedi. Siz Türkiye'de topladınız olmadı. O parmakla çağrılan bir dışişleri bakanı vardı. Sesi çıkmıyor. O kitabı da acaba o mu yazdı.

- Bunlar ne diye iktidar oldular. Yolsuzluk, yasaklar ve yoksulluk var dediler. Yasaklar var mı fazlası, yolsuzluk paçalarından akıyor. Yoksulluk var mı bu da var. Bu ülkede açlıktan bebekler öldü. 3 tane armağan ettiler, zindan zulüm ve zam.

'Elinde ip geziyor'

- Ben bahtsız bedevi diyeceğim ama çünkü ne dediğini bilmiyor elinde ip geziyor kimi bulupta idam edicem diyor. 10.6 2012 idam cezası tamamen kalkmalı bunun için hükümete destek olacağız.

- Bunların bir özelliği de yalancılıkta, sahtekarlıkta bunları yakalayan bir güç olamaz. Neden diyeceksiniz bunlar parlementoda bütün muhalefetin gözü önünde sahtekarlık yapıyorlar.

- Sahtekarlık kendisi mecliste değil meclisteymiş gibi pusula gönderiyor. Bu sahtekarlığı ne diyeceğiz. Erdoğan bu sahtekarlığa ne diyeceksin. Din imam diyorsun TBMM'de senin vekillerin sahtekarlık yapacak sen sesini keseceksin.

- Sadece bir iki değil 50 kişinin yaptığı toplantılar var. 2004'te 71 AKP miletvekillinde 65 olmadıkları halde pusula gönderidler. 7.12.2044'te 4 vekilin yerinde sagta oy pusulası kullanılıyor. 2007'de 10, 2012'de 1 AKP'li vekil sahte oy kullandı.

'Uygarlığın beşiği bir kente sahtekar bir milletvekili yakışır mı?'

- Ali Aşlık, İzmir milletvekili. İzmir'liler sizin vekiliniz sahtekarlık yapıyor. Mustafa Kabakçı- Konya, Sermin Balık- Elazığ milletvekili, sahtekar olacağına hiç olmasın daha iyi. Mehmet Öntürk- Hatay. Uygarlığın beşiği bir kente sahtekar bir milletvekili yakışır mı?

- Nihat Zeybekçi, Canan Candemir- Bursa, bunları ifşa ediyorum o illerdeki yurttaşlarımız bilsinler. Bunlara sessiz kalan kim olursa olsun bu sahtekarlıklara ortaktır.

- Türkiye'nin yeni anlayışa ihtiyacı var. Türkiye'nin işe güce ihtiyacı var. Türkiye'nin saygın bir TBMM'ye ihtiyacı var. Türkiye'nin gereginlik yaratmayan bir iklime ihtiyacı var.

- Ben bayramda Silivri'ye Diyarbakır'a gittim. Gittiğim yerlerde binlşerce koruma yok. Bir başkaban halkın içine çıkamıyorsa ona başbakan denmez. Ona şaşkın bedevi denir.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları