loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Devleti yönetenler ve aileleri örnek olmak zorunda, 50 bin dolarlık çanta taşıyamazlar

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Devleti yönetenler ve aileleri örnek olmak zorunda, 50 bin dolarlık çanta taşıyamazlar
Tarih: 29.10.2020 - 15:10
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fransız mallarını boykot tartışması yaşadığı Erdoğan'ın "Eşimle değil benimle konuş" sözlerine yanıt verdi. CHP lideri, "Cesaretin varsa tartışalım" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fransız mallarını boykot çağrısı yapmış, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a "Emine Hanım’ın 50 bin dolarlık çantası var onu da Saray’ın bahçesinde yaksın" demişti.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na "Sende zerre kadar yürek varsa benimle ilgili konuş. Eşimle ilgili değil" yanıtını vermişti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu bugün gazetecilerin konuya ilişkin sorusunu yanıtladı. Kılıçdaroğlu, "50 bin dolarlık çantayı devleti yönetenler taşıyamazlar. Devleti yönetenler ve aileleri örnek olmak zorundadırlar" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:
"-(Emine Erdoğan'ın 50 bin dolarlık çantasıyla ilgil sözleri) Orda dikkat çekmek istediğim nokta şuydu: Eğer bir ülkede yüzlerce çocuk yatağa aç giriyorsa, eğer bir ülkede çocuğuna pantolon alamadığı için intihar eden bir baba varsa, eğer bir ülkede Kübra bebek açlıktan ölmüşse, siz Fransız mallarını boykot edin diye çağrı yapıyorsanız önce topluma örnek olacak kişiler sizlersinizdir. Örnek olması gereken devlet yöneticilerinin yoksulluğun bu boyutlarda olduğu bir dönemde 50 bin dolarlık çantayla gezmeleri doğru değil, ahlakli değil, imani de değil.

-Komşusu açken tok yatan bizden değil demiştir sevgili peygamberimiz. Komşusunu bırakın aç olmayı binlercesi açken siz 50 bin dolarlık çantayla gezemezsiniz. Bir kişiyi hedef almış değilim, devleti yönetenlerin örnek olmaları gerektiğine dikkat çektim. Boykot çağrısı yapıyorsanız önce siz yapacaksanız. Ben adaletten yana oldum her zaman. Adalet insanın vicdanındaki terazidir. 

Çocuk aç yatacak, milyonlarca gencimiz işsiz olacak ben boykottan söz edeceğim, sarayda krallar gibi yaşacağım, vatandaş perişan olacak. Ben bunları dile getirince 'eşimle değil, benimle konuş' diyor. Ben buna her zaman hazırım. Dünya kadar televizyonun var. Mangal gibi yüreğin varsa çıkalım senin televizyonlarına. Cesaretin varsa tartışalım.

-Erdoğan sinirlerine hakim olan birisi değil. Hiçbir Osmanlı padişahına nasip olmayacak sarayları var. Tavsiyem, bu saraylardan birine gitsin otursun, yanına damadının yazdığı ekonomiden pembe masallar kitabını alsın, sıkılınca A Haber izlesin. Türkiye'nin gerçeklerinden koptular. 

-O konuşmamda işsizlikten, esnafın derdinden söz ettim. Onun kafasında kalan ne? 50 bin dolarlık çanta. 50 bin dolarlık çantayı devleti yönetenler taşıyamazlar. Devleti yönetenler ve aileleri örnek olmak zorundadırlar. 

-(Erdoğan'ın tek parti dönemi sözleri) Tek parti dönemi bir devletin kuruluşudur. 20 Temmuz sivil darbe dönemi yaşıyoruz, kitap yasaklıyorsun, gazeteciyi hapse atıyorsun, Twitterdan seni eleştiren bir şey çıkınca polisler ev basıyor. Darbe dönemi yaşıyoruz. (Cumhuriyetin ilk yılları) O dönem tarihin altın sayfaları dönemidir. Tek parti döneminde bağımsız iradeyle çok partili hayata geçilmiştir. 

-50 bin dolarlık çantayla askıda ekmek bir arada tartışılıyor. Dünyanın her tarafında yöneticiler eşleriyle birlikte toplumun önündedirler. Onlar örnek olmak zorundadır. Saray sosyetesi diye bir sınıf çıktı. Yeter artık. Cesaretin varsa gel benimle hesaplaş.

-Erdoğan bakıyor hekesin ekmeği var sarayda, herkes bir kaç yerden maaş alıyor. Sorun yok, diyor. Askıda ekmek  uygulamasını Bahçeli başlattı. Evine ekmek götüremeyenler var da ondan başlattı. 

-Çöp konteynerlerinden geçimini sağlayan on binler var. Saray sana söylüyorum, on binler var. Adamın dünyadan haberi yok. Anıtkabir'e gidiyorsun yandaşları toplayın 'beni alkışlayn' diye adam topluyorsun. Türkiye fiilen yönetilmiyor. Liyakat, ahlak, erdem, bilgi yok. 

-Hiçkimse umutsuzluğa kapılmasın. Türkiye bu olumsuzlukları aşacaktır. Aşma konusunda en büyük güvence CHP'dir."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları