loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan 'Joe Biden' açıklaması: Hiçbir emperyal gücün gölgesini dahi kabul etmiyoruz

Kılıçdaroğlu'ndan 'Joe Biden' açıklaması: Hiçbir emperyal gücün gölgesini dahi kabul etmiyoruz
Tarih: 16.08.2020 - 14:50
Kategori: Siyaset

ABD Başkan Adayı Joe Biden’ın New York Times’a geçtiğimiz aralık ayında verdiği röportajda Türkiye'ye yönelik sözlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi.

ABD Başkan Adayı Joe Biden'ın aralık ayında verdiği bir röportajda, "Muhalefetle doğrudan iletişimde olup, Erdoğan'ı mağlup etmeleri için cesaretlendirebiliriz. Darbe ile değil, seçimle" şeklinde sözler sarf ettiği ortaya çıktı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hem Biden'a hem de aylar sonra tepki veren hükümet kanadına tepki gösterdi. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle:
"7 ay önce yapılan açıklama ortada dururken bu ülkenin Cumhurbaşkanı kimdi? Bu ülkenin sarayında kim oturuyordu? Dışişleri Bakanı kimdi? Hadi bütün bunlardan vazgeçtim. Pergolacı Fahrettin neredeydi? 7 aydır tepki vermediler. Neden şimdi tepki veriyorlar? Biz CHP olarak, bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele eden bir gelenekten geliyoruz. Hiçbir emperyal gücün gölgesini dahi kabul etmiyoruz ‘Çünkü bağımsızlık bizim karakterimizdir.’ Bu karakterden yola çıktık. Beni üzen şey gerçekten de 7 ay önce söylenen bu sözlere Dışişler Bakanı’nın, Erdoğan’ın, Fahrettin Altun’un, kendi kadrolarının tepki vermemesi ve 7 ay sonra bunu Türkiye’nin gündemine getirilmesi. Gerçekten merak ediyorum. Neden? Acaba yine birileri 'bunu kullanın deliğe süpürmeyin' mi dedi? Biz bunları merak ediyoruz.”

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları