loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan ‘tape' hamlesi

Kılıçdaroğlu'ndan ‘tape' hamlesi
Tarih: 10.05.2014 - 16:40
Kategori: Siyaset

Erdoğan dava açtı, Kılıçdaroğlu da tapelerle ilgili bilirkişi incelemesi istedi...

CHP liderinden ‘Bilirkişi’ hamlesi! Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın kendisine açtığı 200 bin liralık tazminat davasına bakan mahkemeye, dinlettiği tapelerin bilirkişi tarafından incelenmesi için yazı gönderdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık operasyonundan sonra internet sitelerine düşen tapeleri grup toplantısında dinletmesi nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine açtığı 200 bin TL’lik davaya karşı yanıtını yolladı.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na CHP’nin TBMM grup toplantısı ile bazı mitinglerinde, “kendisi ve ailesi hakkında montaj, şantaj çetesinin uydurduğu, kayda alınması, ifşası, yayılması suç teşkil eden kasetleri esas alarak, iftirada bulunduğu” gerekçesiyle 200 bin TL’lik tazminat davası açmıştı. Kılıçdaroğlu davanın görüleceği Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne cevabını avukatı Celal Çelik aracılığıyla yolladı.

‘Kayıtlar gerçek ve doğru’

Mahkemeye sunulan dilekçede yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında resmi olarak yapılan ses kayıtlarının gerçek ve doğru olduğu iddia edildi. Mahkemeden 17 Aralık operasyonuna ilişkin dava dosyasının tamamının ekleriyle istenmesi talep edilen dilekçede, İstanbul ve diğer emniyet müdürlüklerinin tüm fezlekeleri de talep edildi. Dilekçede ayrıca tüm ses kayıtlarının ayrı ayrı bilirkişi tarafından incelenmesi istendi. Dilekçede ayrıca TİB ve MİT’ten söz konusu tapelerin sorulması da istenirken yine TİB’ten tapeler hakkında herhangi bir “silme” işleminin yapılıp yapılmadığının da araştırılması talep edildi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının tamamının doğru olduğu ileri sürülen dilekçede, “Açıklamalarda geçen olgu ve olayların tamamı, ispat hakkı çerçevesinde tarafımızdan mutlak olarak ispatlanacaktır” denildi. Dilekçede, şunlar kaydedildi:

Baykal kaseti de hatırlatıldı

Dilekçede, Erdoğan’ın, “CHP’nin eski Genel Başkanı Sayın. Deniz Baykal’a karşı çirkin bir tuzak kurulmuş, suç teşkil eden yöntemle elde edilen görüntüler internete verilerek istifa etmesi sağlanmıştır” açıklamalarına da yer verildi.

Kılıçdaroğlu’nun dilekçesinde, “Oysa kurulan çirkin tuzağın odağında bizzat davacı vardır. Tuzağın bizzat davacı tarafından kurulduğu, internete verilen görüntülerin gözlük takılarak bizzat davacı tarafından izlenip, o görüntülerin internette yayımlanması talimatının verildiği sonradan açığa çıkan davacıya ait ses ve görüntü kaydıyla sabit olmuştur” denildi.

Kıvanç El / Vatan

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları