loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan TOBB yöneticilerine sert tepki

Kılıçdaroğlu'ndan TOBB yöneticilerine sert tepki
Tarih: 22.05.2014 - 13:04
Kategori: Ekonomi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TOBB genel Kurulu'nda Başbakan Erdoğan'dan sonra çıktığı kürsüde TOBB yöneticilerine sert tepki gösterdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TOBB'un 70. Genel Kurulunda ana muhalefet lideri Kemel Kılıçdaroğlu'na karşı yaptığı sözlü saldırlar sonrası toplantıyı izlemeden çıkıp gitti... 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TOBB genel Kurulu'nda Başbakan Erdoğan'dan sonra çıktığı kürsüde TOBB yöneticilerine sert tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu "Her devletin protokol kuralı vardır. Şimdi ben TOBB'un değerli yöneticilerine sesleniyorum siz bu kurallara hangi gereekçe ile uymuyorsunuz. AYM'de protokol kuralı uygulanır. Danıştay'da uygulanır, kutlu doğum haftalarında uygulanır. Neden TOBB'da uygulanmıyor. TOBB'un yöneticileri eğer korkuyorsa, korkmasınlar burada Cumhuriyet var. Başbakan konuştu ve ayrıldı neden beni, dinlemiyor. Çünkü cesareti yok." dedi.

'Başbakan beni dinleme cesareti gösteremedi'

Geçen yıl gelememiştim. Davet edilmediğim için. Bu yıl davet edildim geldi. Mutluyum huzurluyum.
Saygın her devletin protokol kuralları vardır. Şimdi ben TOBB’un değerli yöneticilerine seslenmek istiyorum. Siz neden bu protokol kurallarına uymuyorsunuz. Hangi gerekçeyle uymuyorsunuz.
Anaysa Mahkemesi’nde, Danıştay’da, Kutlu Doğum Haftasından protokol kuralları uygulanır.

'Başbakan beni dinleme cesareti gösteremedi'

Neden TOBB’a gelince uygulanmaz.
Eğer TOBB’un yöneticileri korkuyorsa korkmasınlar bu ülkede demokrasi var.
Derler ki kusura bakmayın Sayın Başbakan. Sizin koyduğunuz protokol kurallarını uyguluyoruz.
Konuştu ve ayrıldı neden beni dinlemiyor. Cesaret edemiyor. Sevgili dostlarım. Bu ülkenin büyümesi için alın terini döken değerli üyeler.
Burada dinleyince bir kişiyi sanki Soma’da ölümlerin sorumlusu işçiler. Size şu örneği vermek isterim: Uygar bir ülkenin yöneticileri ile devlet adamları ile uygar olmayan devlet adamları arasında fark vardır. Birisinde önce risk analizi yapılır riskler saptanır giderilir ve işçiler oraya konur.
Biz ne yapıyoruz kervan yolda düzülür. Öldükten sonra önlem alıyoruz.

301 kişi hayatını kaybetti Allah aşkına istifa sözcüğü aklına gelen bir siyasetçi var mı? Kalkıp nelerden bahsediyorsunuz. Akıl alacak bir şey değil.
Parasını vererek yayınlanmak üzere “vatandaş vergisini veriyorsa hükümet de hesabını verecek” afişi hazırlamıştık. Bütçe kanunlarının ne kadar öneli olduğunu biliyorsunuz.
Bu ilanların yayınlanmasını Başbakanlık koltuğunda oturan zat yasakladı.
“Bana diktatör diyorsun” diyor. Allah aşkına herhangi bir billboardda bu ilanı yasaklayan bir Başbakan’a dünyanın hangi modern ülkesinde sıradan bir devlet adamı kimliği ile seslenilir.
Bana diktatör diyor diyor. Yasama ve yargı benim için ayak bağı diyen anayasayı çiğneyen bir kişiye ne denir? Bana değil gidin bir hukukçuya sorun…

'ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN'
İki yıl önce size “ben Başbakan’ı eleştirirsem başıma bir şey gelir mi ve acaba telefonlarım dinleniyor mu?” diye size sormuştum.
Elinize vicdanınıza koyarak buna cevap verin ve onun bana sorduğunu öyle düşünün.
1946-2002 döneminde ortalama büyüme 5,2…
2002-2013 arası 4,9. Bir büyüme masalıyla karşı karşıyayız.
1 trilyon 600 milyar dolar para harcıyorsun ve büyüme rakamın bu. Bunlar benim değil devletin rakamları.
4,9’u küçümsüyor değilim ama bizimle yola çıkan ülkelerin aynı dönemde büyüme rakamı 6,4…
Biz Güney Kore’den öne otomobil üretmişti. Şimdi bizde otomobil yok Güney Kore’nin dünya çapında 3 büyük otomobil markası var.
Eğer ben binimle yola çıkan ülkelerden daha başarılıysam o zaman benim sözüm geçer.
Eğer siz katma değeri yüksek ürünler üretmek istiyorsanız eğitimi sistemine önem vermelisiniz.
İnsan oğlu tekerleği 3 milyon yılda buldu. Bugün ise her saniye bir buluş oluyor.
4+4+4’ü getirdiler. Kalkınma planında, hükümet programında, var mıydı yoktu. Bir kanun teklifi verildi. Beş arkadaş AKP’den imzaladı ve verdi. Hiçbiri eğitimci değildi.
Çocuklarımız 6 yaşında okullara götürüldü. Anneler rapor almak istedi bu ülkenin Başbakan’ı “sizin çocuklarınız geri zekalı mı” dedi.
Böyle bir şey söylenebilir mi bir anneye.
Sonra da dönüp ana muhalefeti suçluyorsunuz.
“Biri çıktı biz Müslümanız bizden mucit çıkmaz” biz ara elaman yetiştiririz dedi. Bu adamın inanın Müslümanlıkla alakası yok.
Cebiri bulan kim. Rönensansın doğmasına yol açan Müslüman bilim adamlarının Roma’ya götürüldüğünü de bilmiyor.

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları