loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan TTB'ye ziyaret: Sağlık çalışanları suç işlemiyor, halkın sağlığını tehlikeye atanları uyarıyor

Kılıçdaroğlu'ndan TTB'ye ziyaret: Sağlık çalışanları suç işlemiyor, halkın sağlığını tehlikeye atanları uyarıyor
Tarih: 22.09.2020 - 12:29
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Tabipleri Birliği'ni ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu'nun ziyaret sonrası açıklaması şöyle:
"Toplumun her kesimi endişe içinde. Bu endişeyi giderecek olanlar sağlık çalışanlarıdır. Olay bir sağlık sorunudur. Bütün sağlık çalışanlarına şükran borçluyuz. Her bir sağlık çalışanı evine gitmiyor, riskle doğrudan karşı karşıya. Risk oranı yüzde 85. Ne olduysa birden bire salık çalışanları suçlu oldu. Çünkü topluma doğru bilgi vermeye çalışıyor. Halkın sağlığı tehlikede, önlem alın, dedi. Sen misin bunu diyen? Kim diyecek bunu? 97 sağlık çalışanı hayatını kaybetti 41'i hekim. Sarayı uyarmayacaklar da kim uyaracak. Covid-19 sağlık sorunu olduğuna göre konuşması gerekenler odalardır. Suç işlemiyorlar. Halkın sağlığını tehlikeye atan yöneticileri uyarıyorlar. Baştan beri strateji belirlemesi gerekiyordu iktidarın. Salgının önlenmesi için başta kararla aldılar. Bu kararların doğuracağı işsizlik ve yoksulluk vardı. Hükümetin buna da çare düşünmesi gerekiyordu. Nasıl diğer ülkeler esnafın kirasını ödediyse 3-4 ay ödeyeceksin. Bu önlemlerin de alınması gerekiyordu.
Bugün insan hayatı değil ekonomi önemli dediler, fırtınanın başlangıcı için düğmeye bastılar. 
Bir devlet yalan söyler mi? Devletin verileri doğru açıklaması lazım. Verileri siyasetçi değil Bilim Kurulu'ndan bir sözcünün açıklaması gerekirdi. 
Başlangıçta Sağlık Bakanı güven verdi ama o da sonra sayın cumhurbaşkanmızın talimatıyla demeye başlayınca güven yerle bir edildi. Cumhurbaşkanı bilim kurulu üyesi değil nasıl talimatını yerine getiriyorsun?
Doğru bilgiler verilmiyor. Vatandaşın yüzde 59'u bilgilerin doğru olmadığını söylüyor. 
Sağlık çalışanları özverili, günün 24 saati çalışıyor. Hangi politkacı 24 saat çalışıyor. Hastayı kurtarmak için çaba harcayan, evine gidemeyen hekimleri suçladılar. TTB'nin kapatılması lazmımmış. Gerçekler acıdır. 
Baştan itibaren yönetim olayın ciddiyetini kavrayamadı. Uçak biletlerinde KDV'yi 18'den 1'e indirdik, dediler. 3 gün sonra da uçakla seyahatı yasakladılar. Pandemi önlemine bakın! Uzmanlara sorun bari.
Kahveler açık ama kağıt oynamak yasak. Vatandaş kahveye niye gitsin? Her oyunda yeni kağıt açaaksın, dersin.
Sanat dünyasını ellerinden gelse tamamen öldürecekler.
Bütün sağlık çalışanlarına bu ülkenin sade bir vatandaşı olarak yürekten teşekkür ediyoruz. Bütün çalışmalar sürerken basında yer aldı, bir kadın doktor bonesini, maskesini çıkarmaya çalışıyor, ter içinde. Hangi siyasetçi öyle çalışıyor. Teşekkür edeceğinize onları suçluyorsunuz.
Covid-19 meslek hastalığı olsun diyor sağlık çalışanları. Siyasetin sağlık çalışanlarına kulak kabartması lazım. 
Covid-19'la mücade edenlerin terörist olması hayatımda duyduğum en saçma söz.
Gerçekler söylenmeli ki siyaset kurumu önlem alsın. 
Madem ki tek adam yönetimi var, tek adamın sağlık çalışanlarını davet edip dinlemesi gerekirdi. Nerede eksiğimiz var, diye. Oturup ahkam kesmek kolay. Asıl suçlu dinlemeyenlerdir. 
(Sağlıkçılara şiddet) Sağlıkta şiddet karşılaştığımız acı bir olay. Saldırıya uğrayan çok sayıda kişi var. Şiddet asla kabul edebileceğimiz bir olay değil."
 
TTB Başkanı Sinan Adıyaman CHP liderine ziyareti için teşekkür etti.
Adıyaman, Türk Tabipleri Birliği'nin halkçı olduğunu belirterek, TTB eşitsizliklerle, ayrımcılıkla mücadele etmeden herkese eşit ve ücretsiz kamusal sağlık hizmetinin sağlanamayacağını her zaman dile getirmiştir. TTB, hekimlerin, sağlık çalışanların ve halkın örgütüdür. Bu doğrultuda  çalşmaya bundan sonra da devam edecektir" dedi.
 
Sinan Adıyaman'ın açıklaması şöyle:
"Türk Tabipleri Birliği 1953 yılında 6023 sayılı yasayla kuruldu. Kamu kurumu niteliğinde meslek örgütüdür. Türk Tabipleri Birliği, halk sağlığını korumak, geliştirmek, herkese kolay ulaşılabilir kaliteli, ücretsiz sağlık hizmeti için çalışmak, meslek ahlakını korumak, tıp eğitimini her alanında söz sahibi olmak ve üyelerinin maddi ve madenvi haklarını korumak için kurulmuş anayasal bir kuruluştur.
Türk Tabipleri Birliği halkçıdır. Eşitsizliklerle, ayrımcılıkla mücadele etmeden herkese eşit ve ücretsiz kamusal sağlık hizmetinin sağlanamayacağını her zaman dile getirmiştir. Türk Tabipleri Birliği, hekimlerin, sağlık çalışanların ve halkın örgütüdür. Bu doğrultuda çalşmaya bundan sonra da devam edecektir. 
Pandeminin geldiği 6. ayda salgın pik yapmış durumda. Hayatını kaybeden yurttaşlar ve sağlık çalışanları için eylem planladık. Türk Tabipleri Birliği olarak 64 odamıza ilettik, her ilden çok iyi bir katılım oldu. Yas belirtisi olarak kullandığımız siyah kurdeleler Türkiye'yi dolaştı.
Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na çok teşekkür ediyorum. Bu konuda Meclis'te grubu olan ve olmayan partilerden de stek mesajı aldık."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları