CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İmam Hatipler Gecesi'ndeki konuşmayı eleştirdi...
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İmam Hatipler Gecesi'ndeki konuşmayı eleştirdi, Erdoğan'ın imamlara CHP'yi yuhatattığını iddia etti. AK Parti'nin "büyük düşün" sloganının "bugün büyük götür" şeklinde değiştirildiğini de ifade eden Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin kirlendiğini, yargının görev yapamaz hale getirildiğini iddia etti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kurtdereli Spor Salonu'nda düzenlenen belediye başkan adayları tanıtım toplantısında, güzel bir Türkiye yaratmak, kadın erkek eşitliğini sağlamak için, annelerin çocuklarını okula güler yüzlü göndermeleri, gençlerin iş bulabilmeleri, tarlada alın teri dökenlerin hakkını alabilmeleri, çocukların yatağa aç girmemeleri için çalıştıklarını söyledi.
Yeni bir Türkiye yaratıldığını belirten Kılıçdaroglu, "Bir diktatörün yönettiği, baskının olduğu, alın terine değer verilmeyen bir Türkiye var. Yolsuzluk yapanların el üstünde tutulduğu ama alın teri döküp kazananların horlandığı bir Türkiye var" ifadesini kullandı.
Çiftçilere, "ürettiğiniz ürünün karşılığını alıyor musunuz " diye soran Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"Ne üretiyorsanız karşılığını alamıyorsunuz. Dünyanın en pahalı mazotunu size dayatıyorlar. Dünyanın en pahalı mazotunu sen kullanıyorsun onlar ayakkabı kutularından milyonları götürüyorlar. Kadın, erkek, çocuk, tarlada çalışıyorlar, alın teri döküyor, sabahın köründe tarlaya gidiyorlar, hayvanlarına bakıyorlar. Onlar da sizin ürettiğiniz her ürünün hakkını vermeyip, o ürünün hakkını alıp ceplerine koyuyorlar. Buradan tüm yurttaşlara sesleniyorum arada bir elinizi cebinize atarsanız, başka el görürseniz, bilin ki o el Recep'in elidir. Kimse unutmasın. Sizin yerinize cebinize el atanlara asla izin vermeyin."
'BÜYÜK GÖTÜRDÜLER'
Genel seçimler öncesinde anlattıkları CHP'nin "Aile Sigortası Projesi"ne değinen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Geliri olmayan veya geliri asgari ücretin altında bulunan her haneye, kadının banka hesabına ayda 600 lira yatırmayı taahhüt etmiştik. Kadın ve aile asla dilenci konumuna gelmeyecekti. Gidecekti sosyal devletin güvencesi altında bankadan parasını alacaktı ve çocuk çoluğunun rızkını sağlayacaktı. Onlar, bizim ailemiz, yoksul kalmaması için çaba harcayacaktık. Biz bunu anlattık. Dediler ki, 'parayı nereden bulacaksınız ' Son yolsuzluk ve rüşvet olayında götürülen para 247 milyar lira. Diyeceksiniz ki, 'bu kadar götürülür mü ' Bunların sloganı vardı, 'Büyük düşünü.' Bunun Türkçesi nedir, büyük götürün. Büyük götürdüler. 247 milyar lirayı ben söylemedim. Gazeteler yazdılar, ben de rakamı dile getirdim. Adalet ve Kalkınma Partisinin sözcüsü çıktı, dedi ki, açıklama yaptı, '247 milyar afaki rakamdır.' Eyvallah yanlış olabilir. Doğruyu kim bilir, malı götüren bilir, yani hırsız bilir. Çık açıkla kardeşim. 4 bakan senin bakanın. Açıklayabiliyor mu açıklamıyor. Sesini de kesti artık. Gerçek rakamı onlar biliyor belki daha yüksek."
'BÜTÜN İMAMLARA SESLENİYORUM'
Dinin siyasete alet edildiğini öne süren Kılıçdaroğlu, imam hatipleri, ilahiyat fakültelerini, Diyanet İşleri Başkanlığını kuranların CHP olduğunu ama hiçbir zaman dini siyasete alet etmediklerini söyledi. Herkesin inancına saygı gösterdiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"Her gittiğim yerde söylüyorum. İnancı, görüşü, rengi, dini ne olursa olsun her insanın başımın üstünde yeri vardır. Ama onlar toplumu ayrıştırıyorlar bölüyorlar. İmam hatip okullarıyla ilgili bir tören düzenleniyor. İmamlar çağrılmış, müftüler orada, imam hatip öğrencileri orada, CHP'yi yuhalatıyor. Bunlar, yarın camide cemaate vaaz verirken ne diyecekler. Senin hiç ahlak anlayışın, din anlayışın yok mu arkadaş? Nedir senin din anlayışın? Sen imam hatibi, neden siyasete alet ediyorsun. Bütün imamlara sesleniyorum, size güveniyoruz. Siz toplumun kanaat önderisiniz. Elbette siyasi bir görüşünüz olabilir, biz ona saygı duyarız. Ama Allah'ın kelamını dillendirirken siyaset kullanmayacaksınız. O farklı bir şey. Bir şey daha, 17 Aralık'tan bu yana Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk opeasyonu yapıldı. Bekliyorum Diyanet İşleri Başkanı konuşacak mı acaba "