loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıç’tan Mustafa Balbay kararı yorumu!

Kılıç’tan Mustafa Balbay kararı yorumu!
Tarih: 05.12.2013 - 11:39
Kategori: Siyaset

Haşim Kılıç ''Bu noktadan sonra hapisteki tüm milletvekillerinin mağduriyetlerinin giderilmesi gerekecek.''

Anayasa Mahkemesi, uzun tutukluluk tartışmalarına son noktayı koydu. Yüksek Mahkeme, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın uzun tutuklulukla ilgili yaptığı bireysel başvuruda, haklarının ihlal edildiğine hükmetti. Mahkeme, hak ihlali nedeniyle Balbay’a 5 bin TL manevi tazminat ödenmesine de karar verdi. Karara ilk yorum mahkeme başkanı Haşim Kılıç’tan geldi. Posta gazetesine konuşan Kılıç, “Bu noktadan sonra hapisteki tüm milletvekillerinin mağduriyetlerinin giderilmesi gerekecek.” dedi.

Balbay’ın tazminat talebi olduğu için söz konusu kararı verdiklerini belirten Kılıç “5 bin TL verince bu iş bitecek’ diye bir değerlendirme yok. Biz ‘hem tazminat verilecek hem de hak ihlali düzeltilecek’ diyoruz. AYM bu konudaki gerekçeli kararını Mustafa Balbay için İstanbul’da tutukluluk ve mahkumiyet kararını alan yerel mahkemeye ve Yargıtay’a gönderecek. Bu noktadan sonra hapisteki tüm milletvekillerinin mağduriyetlerinin giderilmesi gerekecek.” diye konuştu.

Balbay’ın mahkemeye yaptığı bireysel başvurunun hatırlatılması üzerine ise Kılı甪u kadarını söyleyebilirim; esas ihlal milletvekili seçildikleri Haziran 2011′den itibaren bu kişilerin tahliye edilmemiş olmalarıdır. Anayasa Mahkemesi’nin bu kararıyla yeniden hukuksal işlem yapmak zorunlu olmuştur” dedi.

Kılıç sözlerini “Anayasa Mahkemesi’ne göre; bu kişiler milletvekili seçildiği andan itibaren serbest kalmalıydı.” diye tamamladı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları