loading
close
SON DAKİKALAR

Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer: Umut Var! Çözüm Var! Başlıyoruz

Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer: Umut Var! Çözüm Var! Başlıyoruz
Tarih: 05.12.2022 - 17:31
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer, 3 Aralık'ta İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde gerçekleşen partisinin ikinci yüz yıla çağrı vizyon sunumuyla ilgili basın açıklamasında yaptı.

CHP Kırklereli İl Başkanı Güncer “CHP’nin İkinci Yüz Yıla Çağrı vizyon sunumu Türkiye’nin ekonomik sorunlarına yönelik somut çözüm önerilerini açıkça ortaya koymuştur. Bunun yanı sıra dünya ile rekabet edebilecek bir Türkiye ekonomisinin altyapısı oluşacaktır. Bu ekonomik planlamayla birlikte, gelecekte beyin göçünün önüne geçilecek olup gençlerimizin yurt dışında yaşama hayalinin yerine kendi ülkesinde gelecek planlaması yapması sağlanacaktır” dedi.

“CHP’nin Ekonomi Politikaları Umut Aşıladı”

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde hafta sonu İstanbul’da gerçekleşen vizyon toplantımız hepimizi yakından ilgilendiriyor. Özellikle tarım, hayvancılık ve sanayi üçgeninde yer alan bölgemizde üreticilerimizin maliyetleri her geçen gün daha da artarken partimizin gelecekte uygulayacağı ekonomi eksenli çözüm önerileri hepimize umut aşıladı. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın gelecekte Türkiye ekonomisine yön verecek olan kurmay ekibinde dünyaca ünlü, alanlarında başarılı akademisyenler bulunmaktadır. Her biri kendi alanlarında önemli kariyere sahip olan akademisler sayesinde artık ekonomi adına Türkiye'nin bir yol haritası olacaktır. Yokluk ve yoksulluğun nasıl çözüme ulaşacağı, sosyal yardımların adil bir paylaşım içerisinde dağıtılacağı vizyon sunumuyla kamuoyu ile paylaşıldı. Türkiye'nin sahip olduğu birikim ve beşeri sermayeyle neler yapabileceği, bağımsız ve güvenilir bir Merkez Bankası'nın para piyasasına nasıl olumlu etki edeceği, daha çok kazananın daha çok vergi ödediği, adil bir düzenin kurulmasıyla adaletin sağlanacağı bir düzende dünya ile rekabet edebilecek bir ekonomik yapıyı kuracağımızı hepimiz takip ettik, gördük. Kısacası Cumhuriyet Halk Partisi, soyut ekonomik kavramlar yerine somut ve kalıcı ekonomik bir çalışmayı Türkiye'nin geleceğine armağan etmiştir.

“5 Yılda 13 Milyon 500 Bin Kişi İstihdam Edilecek!”

Partimizin ekonomi sunumunda kamuoyuna duyurusu yapıldığı gibi; Mevcut ekonomik krizden nasıl çıkacağımız en somut haliyle ortaya koyuldu. Bununla birlikte doğayla uyumlu üretim anlayışı, güvenceli istihdam, hakça bölüşüm, adil ve refah ortamında demokratik bir Türkiye’nin dünya ile rekabete gireceğini düşünmek bile umut verici. Bununla birlikte 50 ili kapsayan 8 bölgede, özel ekonomi bölgeleri oluşturulması, gençlere iş bulmaları için kişisel danışman atanması, beş yıl içinde 13 milyon 500 bin kişinin istihdam edilmesi, Aile destekleri sigortası kurumu ile her aileye aile sosyal hizmet uzmanı atanması, bu kapsamda 25 bin gencin sosyal hizmet uzmanı olarak istihdam edilmesi, evinde engellisine, yaşlısına bakan, tarlada çalışan tüm kadınların emeklilik hakkının devlet güvencesi altına alınması, sosyal yardımların kadınların hesabına yatırılması, sürdürülebilir enerji için tüm binalara güneş enerjisi sistemi kurulması gibi önemli çalışmalar İkinci Yüz Yıla Çağrı Vizyon sunumunda öne çıkmıştır.

"Sorunların Çözümü CHP iktidarında!"

"Sahada gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde halkımız bize soruyordu, 'ekonomiyi nasıl düzeltebilirsiniz' diye. Haftasonu gerçekleşen partimizin ekonomi sunumu bu soruların hepsine cevap verecek nitelikte olmuştur. Bundan sonra parti örgütleri olarak bize düşen görev her yerde, ulaşabildiğimiz herkese Türkiye'nin ekonomik refaha ulaşacağı çözüm önerilerini halkımıza anlatmaktır" dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları