loading
close
SON DAKİKALAR

Kış geldi, okullar tatil edildi

Kış geldi, okullar tatil edildi
Tarih: 16.01.2012 - 11:04
Kategori: Şehir

Soğuk hava ve kar yağışı tüm yurtta etkisini artırıyor. Bir çok ilde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi

Batı kesimlerde sıcaklık düşerken, Doğu Anadolu Bölgesi’nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 8 dereceyle Ardahan’da ölçüldü. Diğer illerde en düşük hava sıcaklığı Kars’ta eksi 7, Erzurum’da eksi 5, Ağrı’da eksi 3, Iğdır’da eksi 2, Erzincan’da 0 derece oldu.

Kırşehir, Yozgat, Sivas, Kayseri, Tokat ve Amasya’da da bugün kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. 

Diğer illerde durum şöyle: Çığ düşmesi sonucu Ağrı- Van Karayolu dün saatlerce kapalı kaldı. Yüzlerce araç mahsur kalırken, Kızılay bölgede yiyecek dağıttı. Sivas- Erzincan karayolu kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Bölgedeki 303 köy yoluna da ulaşım sağlanamadı.
 
Kırşehir’in Çiçekdağı ve Mahmutlu ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. Kütahya il genelinde okullar bir gün tatil edildi. Uşak merkez, Banaz, Sivaslı ve Karahallı ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Ordu’da Mesudiye İlçesi'nin merkez ve köylerinde, Akkuş’un belde ve köylerinde, Kumru’nun sadece köylerinde eğitime 2 gün ara verildi. Sivas'ta yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 2 gün süreyle tatil edildi.

Konya merkez ile Akşehir İlçesi'nde ilk ve orta dereceli okullar bir gün tatil edildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle Aksaray'da da okullar bir gün tatil edildi. 

Zonguldak'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezinde eğitime 1 gün ara verildi.Ankara’da dün akşam kar yağışı ve buzlanma nedeniyle çok sayıda trafik kazası meydana geldi.

Kar kalınlığının 175 santime ulaştığı Uludağ’da hava sıcaklığı gece sıfırın altında 17 dereceye kadar düştü. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları