loading
close
SON DAKİKALAR

Kışanak: Öcalan Türkiye için bir şanstır

Kışanak: Öcalan Türkiye için bir şanstır
Tarih: 14.10.2012 - 16:14
Kategori: Siyaset

BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak; ''Öcalan Türkiye hakları içni de barış için de Türkiye için de bir şanstır'' dedi...

BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, kongrede yaptığı konuşmasına “Kürt halk önderi Öclana'ın özgürlüğü için açlık grevi yapan siyasi tutsakları selamlıyorum. Onlarla birlikte direnerek özgürlüğü kazanacağımızı ifade ediyorum. Cezaevlerinde rehine olarak tutulan partili
yoldaşlarımıza tüm siyasi tutsaklara selam sevgi” diyerek başladı.

Kışanak’ın konuşmasından satır başları şöyle:

* Tutuklu milletverillerine sevgilerimizi gönderiyoruz. Milletin iradesini tutsak etmeye hiçkimsenin gücü yetmeyecek. Hiçkimse Kürt halkının iradesini
tutsak edemez.

* Dışarıda savaş tehlikesi içeride ise hergün canımızı yakan giderek tırmanan bir savaş gerçeğiyle karşı karşıyayız. Türkiye bir yol ayrımında ya barışı özgürlüklleri ve demokrasi seçecek.

* Son 3 yıldır binlerce Kürt'ü tutuklayarak cezaevine koydular. Faşizme, özel savaşa, Ergenekon'a, JİTEM'e boyun eğmedik.

* Gelin gerilla cenazesinde de asker cenazesinde de yan yana duralım, 'Artık ölüm istemiyoruz' diye haykıralım.

* Taleplerden biri Öcalan'ın sağlık ve güvenlik koşullarına kavuşmasıdır. Öcalan 13 yıldan beri tek kişilik bir hücrede tutuluyor. 15 aydan beri de katı bir tecrit altında. Kendisine rehine muamelesi yapılıyor. Buradan açıkça bir kez tüm kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Ortada hepimizi özgür bir geleceğe, ortak bir yaşam kurmaya götürebilecek, çözümün yolunu açacak çok önemli bir olanaktan bahsetmek istiyorum. Bu da sayın Öcalan gerçeğidir. Öcalan Kürt sorunun en büyük realitesidir. Öcalan, Kürt halkı için önderdir. Öcalan PKK için liderdir, Öcalan Türkiye hakları içni de barış için de Türkiye için de bir şanstır.

* Türkiye demokrasi güçlerine türk halkına birlikte yaşamayı arzuladığınız Türk halkına da çağrımız var. İçinde bulunduğumuz bu günlerde bu tarihsel süreçte Türkiye'yi hem içerde hem dışarıda bir savaş bataklığına sürüklüyorlar. Bu bataklıktan kurtulmanın tek yolu var. O da Türkiye halklarının bir bütün olarak bu savaş politikalarına karşı yan yana durmasıdır, faşizme geçit vermeyen güçlü direniş sergilemesidir.

Gültan Kışanak konuşmasını Kürtçe "Ya zafer ya zafer ya özgürlük ya özgürlük" sloganıyla bitirdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları