loading
close
SON DAKİKALAR

Kissinger: ABD ve Çin anlaşmazlıkları konuşarak çözmeli

Kissinger: ABD ve Çin anlaşmazlıkları konuşarak çözmeli
Tarih: 21.11.2019 - 14:29
Kategori: Dünya

Eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, ABD ve Çin’in olası çatışmaları önlemek için zorlukların üstesinden gelme yönünde ortak kararlılık göstermeleri gerektiğini vurguladı.

Bugün Beijing’de başlayan ve 60 ülkeden 600 temsilcinin katıldığı 2019 Yeni Ekonomi Forumu’nun (NEF) açılışında bir konuşma yapan Henry Kissinger, Çin’de reform ve dışa açılma politikasının uygulandığı süreçte ABD ile Çin arasındaki temasların olumlu yönde ilerlediğini kaydetti. 
 
Çin ve ABD’nin dünyanın en büyük iki ekonomisi olduğuna işaret eden Kissinger, iki ülke arasındaki olası bir çatışmanın, dünyaya felaket niteliğinde sonuçlar getirebileceğini kaydetti. 
 
İki ülkenin önündeki ortak meselenin, çatışmalardan kaçınmak için geleceğe yönelik ortak kararlılık ortaya koyulması olduğuna dikkat çeken Kissinger, “Bunun için hâlâ çok geç değil” ifadesini kullandı. Çin ile ABD’nin anlaşmazlıkları istişare yoluyla çözmeleri gerektiğini ifade eden Kissinger, iki ülke arasındaki ticaret müzakerelerinde başarıya ulaşılmasını temenni ettiğini söyledi.
  

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları