loading
close
SON DAKİKALAR

''Kızım ölüm tehdidi alıyor''

''Kızım ölüm tehdidi alıyor''
Tarih: 09.11.2013 - 11:54
Kategori: Gündem

Halk Arenası’nda Uğur Dündar’ın konuğu olan CHP’li Şafak Pavey’in annesi Ayşe Önal böyle dedi

Halk Arenası’nda Uğur Dündar’ın konuğu olan CHP’li Şafak Pavey’in annesi Ayşe Önal böyle dedi ve ekledi: Tehdit inanılmaz boyutlarda. Söylemeye dilim varmıyor

Us­ta ga­ze­te­ci Uğur Dün­da­r’­ın ha­zır­la­dı­ğı “Hal­kın Are­na­sı­” prog­ra­mı­nın önceki günkü ko­nu­ğu CHP İs­tan­bul Mil­let­ve­ki­li Şa­fak Pa­ve­y’­in ga­ze­te­ci an­ne­si Ay­şe Öna­l’­dı. Önal prog­ram­da Dün­da­r’­a çar­pı­cı açık­la­ma­lar yap­tı. Kı­zı­nın ölüm teh­dit­le­ri al­dı­ğı­nı be­lir­ten Önal, “Şa­fak 8 Ağus­tos 2012’de yurt­la­rın ilk kez ay­rıl­dı­ğı dö­nem­de mil­let­ve­ki­li ola­rak Mec­li­s’­e so­ru öner­ge­si ver­di. ‘Siz bu yurt­la­rı ne­den ayı­rı­yor­su­z?’ di­ye. O za­man­lar san­sür güç­lü ol­du­ğu için duy­ma­dı Türk top­lu­mu… Bu kız ve er­kek ev­le­ri­nin ay­rıl­ma­sıy­la du­yu­yor top­lu­mu­muz. Ama esas ola­rak o dö­nem­de baş­la­dı. O so­ru öner­ge­si­ni ver­dik­ten bir haf­ta son­ra isim ver­me­ye­ce­ğim… Bir ga­ze­te çok kö­tü şe­kil­de Şa­fa­k’­ı he­def gös­ter­di. He­men ar­ka­sın­dan An­ka­ra po­li­si Şa­fa­k’­ı ara­dı. Ko­ru­ma ver­mek is­te­di. Çün­kü ağır bir ölüm teh­di­ti al­mış. Bi­zim ha­be­ri­miz bi­le yok­tu. Ama Şa­fak ko­ru­ma ta­le­bi­ni red­det­ti­” de­di.

Onu har­cat­mam

Şa­fak Pa­ve­y’­in tür­ban­lı ve­kil­le­rin Mec­li­s’­e gir­di­ği gün Ge­nel Ku­ru­l’­da yap­tı­ğı ko­nuş­ma­dan son­ra ölüm teh­dit­le­ri­nin ar­tı­ğı­nı söy­le­yen Önal, “İ­na­nıl­maz bo­yut­lar­da ölüm teh­di­di gel­di. Şeklini söylemeye dilim varmaz. Bu­gü­ne ka­dar hep öz­gür­lük­le­ri sa­vun­duk. Mes­le­ğim­de kim ik­ti­dar olur­sa on­dan da­yak ye­dim. Ama Şa­fa­k’­ı har­cat­ma­m” di­ye ko­nuş­tu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları