loading
close
SON DAKİKALAR

Kızının yardım çağrısında bulunduğu Covid-19 hastası Emrullah Gülüşken Türkiye'ye getirildi

Kızının yardım çağrısında bulunduğu Covid-19 hastası Emrullah Gülüşken Türkiye'ye getirildi
Tarih: 26.04.2020 - 14:37
Kategori: Gündem

İsveç'te koronavirüs testi pozitif çıktığı halde evine gönderilen 4 çocuk babası Emrullah Gülüşken (47), kızlarının sosyal medyadaki çağrısının ardından ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi.

İsveç'in Malmö kentinde yaşayan Emrullah Gülüşken, yaklaşık 2 hafta önce yüksek ateş ve nefes darlığı yaşamaya başladı. Gülüşken'in durumundan endişelenen ailesi, sağlık kuruluşunu arayarak yardım çağırdı. Ancak hastaneden herhangi bir geri dönüş olmadı. İki gün önce ambulansla hastaneye kaldırılan Gülüşken'in koronavirüs testi pozitif çıkmasına rağmen evine geri gönderildi.

Bunun üzerine Emrullah Gülüşken'in kızları Samira ve Leyla Gülüşken, Twitter üzerinden Türkiye'ye seslenerek yardım çağrısında bulundu.

Samira ve Leyla Gülüşken’in çağrıları kısa sürede sosyal medyada gündem olurken, Türkiye harekete geçti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Samira Gülüşken'i arayarak babası Emrullah Gülüşken'in sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı. Bakan Koca, Emrullah Gülüşken'in 4 çocuğuyla birlikte Türkiye'ye getirilmesi için ambulans uçak gönderilmesi talimatını verdi. Gülüşken ve çocukları Samira, Leyla, Emir Ali ve Mahmut için sabah saatlerinde İstanbul'dan kalkan ambulans uçak İsveç'e hareket etti.

Emrullah Gülüşken için Türkiye'den gönderilen uçak Malmö Sturup Havaalanı'na inerek Emrullah Gülüşken ve çocukları, Samira, Mahmut ve Emir Ali'yi aldı.  

Emrullah Gülüşken’in kızı Samira Twitter hesabından, "Buraya gelen insanlardan, yazıp destek çıkan, durumumuzu soran herkese binlerce kez teşekkür ederiz" dedi. İsveç’te kalan Leyla ise, kendisine verilen maskenin fotoğrafını paylaşarak, "Ülkemizin maske bırakması, ne güzel bir ülkesin sen" ifadelerini kullandı.

UÇAK, ESENBOĞA HAVALİMANI'NA İNDİ

İsveç’te, 'Covid-19' testi pozitif çıktığı halde tedavi edilmeyerek, evine gönderilen Emrullah Gülüşken ve 3 çocuğunu taşıyan uçak, Ankara Esenboğa Havalimanı'na saat 13.40'ta indi. Sağlık görevlileri tarafından bulunduğu basınçlı sedyeyle uçaktan alınan Gülüşken, ambulansa taşındı. Gülüşken ve çocukları, daha sonra Ankara Şehir Hastanesi'ne götürüldü. Emrullah Gülüşken, burada tedaviye alınırken, çocuklarının da 14 gün karantinada tutulacağı öğrenildi. Saat 06.00'da başlayan çalışma, 7 saat 40 dakika sürdü.

İlgili haber
Bakan Koca açıkladı: Kızının yardım çağrısı yaptığı Covid-19 hastası için İsveç'e ambulans uçak gönderildi

Kaynak : DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları